r
Nosalty Logó

Velős lecsó

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Alföldi Máté
Velős lecsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 599 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 5990 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1031.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    650 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    433 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    217 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    950 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    932 micro
Összesen 599 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.2 g

Zsír

  • Összesen
    511.1 g
  • Telített zsírsav
    179 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    173 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    11425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10314.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    494 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    484 mg
  • Foszfor
    2702 mg
  • Nátrium
    6498 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.5 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    4329.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    869 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    2170 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    260 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    502 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    1525 micro
  • β-karotin
    9502 micro
  • β-crypt
    166 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    9321 micro
Összesen 5990 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    477 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felaprítunk mindent. A szalonnát csíkokra, a debrecenit, a kolbászt és a paprikát karikára. A hagymát, az almapaprikát, a lecsópaprika azon részeit, ami nem adta ki a karikát, apróra. A paradicsomot nem szükséges apróra, ha le van bőrözve, ha nincs, akkor azt is apróra.
  2. Beleszórjuk a szalonnát a bográcsba, kisütjük a zsírját, amikor félig kész, hozzátesszük a debrecenit, és amikor az majdnem készre pirult, beletesszük a füstölt kolbászt is, és készre pirítjuk az egészet.
  3. Kiszedjük a húsokat a bográcsból és félretesszük. A visszamaradt zsírba beleszórjuk a hagymát és az apró paprikát. Elkezdjük dinsztelni.
  4. Amikor picit összeesett, jöhet a paradicsom, némi víz, só, bors, kömény (kb. fele a borsnak), illetve a szójaszósz (2 ek). Aztán jól összefőzzük, essen szét az egész. Közben a vizet pótoljuk, de sosem engedjük bő lére.
  5. Amikor az alap kezd homogénné válni, beletesszük a karikára vágott paprikát. Annyi vizet adunk hozzá, hogy azért legyen rajta lé, de ne lepje el, a paprika úgy is össze fog esni. Továbbá a sót és esetlegesen a fűszereket igény szerint pótoljuk.
  6. Mikor a paprika kezd összeesni, visszatesszük az elején lepirított húsokat, meg beletesszük a velőt. Ekkor tesszük bele az őrölt csemege paprikát is, meg még teszünk hozzá 1-3 evőkanál szójaszószt. Összeforraljuk, és kész.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1740
  • Feltöltés dátuma: 2018. október 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Alföldi Máté 2 recept

Sokat szoktam bográcsozni, viszont lecsót még soha nem főztem, és enni is csak egyszer ettem. Kimaradt az életemből, mert anya sosem főzött. Otthon sörözgettem, amikor szóba került, hogy Ászáron (a szülőfalumban) szüreti mulatságok lesznek, lecsó főzőversennyel. Húgommal kitaláltuk, hogy akkor elindulunk rajta, és így született meg ez a recept. Második helyezést értük el vele, így gondolom, nem lehet rossz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...