adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
200g lecsópaprika40 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
45g almapaprika7 kcal
-
1 kcal
-
36g vöröshagyma13 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
126 kcal
-
0g kolbász0 kcal
-
50g sertés agyvelő64 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
3g szójaszósz2 kcal
Összesen
599
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
2000g lecsópaprika400 kcal
-
1000g paradicsom180 kcal
-
450g almapaprika74 kcal
-
12 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
500g füstölt szalonna3275 kcal
-
500g debreceni kolbász1260 kcal
-
1g kolbász5 kcal
-
500g sertés agyvelő635 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
30g szójaszósz18 kcal
Összesen
5990
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
37.1g lecsópaprika7 kcal
-
18.5g paradicsom3 kcal
-
8.3g almapaprika1 kcal
-
0 kcal
-
6.7g vöröshagyma2 kcal
-
9.3g füstölt szalonna61 kcal
-
9.3g debreceni kolbász23 kcal
-
0g kolbász0 kcal
-
9.3g sertés agyvelő12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0.6g szójaszósz0 kcal
Összesen
109
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.5 g
Zsír
-
Összesen 51.1 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 1143 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1031.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 270 mg
-
Nátrium 650 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 433 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 217 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 152 micro
-
β-karotin 950 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 932 micro
Összesen
599
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 185.2 g
Zsír
-
Összesen 511.1 g
-
Telített zsírsav 179 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 173 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 50 g
-
Koleszterin 11425 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10314.8 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 494 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 484 mg
-
Foszfor 2702 mg
-
Nátrium 6498 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 183.5 g
-
Cukor 98 mg
-
Élelmi rost 60 mg
VÍZ
-
Összesen 4329.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 869 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 2170 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 260 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 63 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 502 micro
-
Kolin: 232 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 1525 micro
-
β-karotin 9502 micro
-
β-crypt 166 micro
-
Likopin 25730 micro
-
Lut-zea 9321 micro
Összesen
5990
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 212 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 191.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 80.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 176 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 477 micro
-
Lut-zea 173 micro
Összesen
109
kcal
Hozzávalók
-
2 kg lecsópaprika
-
1 kg paradicsom
-
4 közepes db vöröshagyma
-
0.5 kg füstölt szalonna
-
0.5 kg debreceni kolbász
-
0.5 kg sertés agyvelő
-
só ízlés szerint
-
3 ek szójaszósz
Elkészítés
- Felaprítunk mindent. A szalonnát csíkokra, a debrecenit, a kolbászt és a paprikát karikára. A hagymát, az almapaprikát, a lecsópaprika azon részeit, ami nem adta ki a karikát, apróra. A paradicsomot nem szükséges apróra, ha le van bőrözve, ha nincs, akkor azt is apróra.
- Beleszórjuk a szalonnát a bográcsba, kisütjük a zsírját, amikor félig kész, hozzátesszük a debrecenit, és amikor az majdnem készre pirult, beletesszük a füstölt kolbászt is, és készre pirítjuk az egészet.
- Kiszedjük a húsokat a bográcsból és félretesszük. A visszamaradt zsírba beleszórjuk a hagymát és az apró paprikát. Elkezdjük dinsztelni.
- Amikor picit összeesett, jöhet a paradicsom, némi víz, só, bors, kömény (kb. fele a borsnak), illetve a szójaszósz (2 ek). Aztán jól összefőzzük, essen szét az egész. Közben a vizet pótoljuk, de sosem engedjük bő lére.
- Amikor az alap kezd homogénné válni, beletesszük a karikára vágott paprikát. Annyi vizet adunk hozzá, hogy azért legyen rajta lé, de ne lepje el, a paprika úgy is össze fog esni. Továbbá a sót és esetlegesen a fűszereket igény szerint pótoljuk.
- Mikor a paprika kezd összeesni, visszatesszük az elején lepirított húsokat, meg beletesszük a velőt. Ekkor tesszük bele az őrölt csemege paprikát is, meg még teszünk hozzá 1-3 evőkanál szójaszószt. Összeforraljuk, és kész.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 5
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1740
- Feltöltés dátuma: 2018. október 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Alföldi Máté
2 recept
Sokat szoktam bográcsozni, viszont lecsót még soha nem főztem, és enni is csak egyszer ettem. Kimaradt az életemből, mert anya sosem főzött. Otthon sörözgettem, amikor szóba került, hogy Ászáron (a szülőfalumban) szüreti mulatságok lesznek, lecsó főzőversennyel. Húgommal kitaláltuk, hogy akkor elindulunk rajta, és így született meg ez a recept. Második helyezést értük el vele, így gondolom, nem lehet rossz.