Almapaprika
Leírás
Az almapaprika az étkezési paprika egyik fajtája, termése 6-8 cm magas, vastag húsú és csípős ízű. Alakja almára emlékeztet, innen ered az elnevezés is. Az érett almapaprikát nem szokás magában fogyasztani, leggyakrabban savanyúságként használják, legelterjedtebb változata az ecetes almapaprika.
Mikor vegyem
Nyár közepén-végén és kora ősszel.
hogyan tároljam
Száraz, hűvös helyen.
100g Almapaprika
fehérjetartalom
0.86 g
zsírtartalom
0.128 g
szénhidráttartalom
4.64 g
víztartalom
93.89 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
20 mg
Kalcium
10 mg
Magnézium
10 mg
Nátrium
3 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.224 g
C vitamin
80.4 mg
Kolin
5.5 mg
Niacin - B3 vitamin
0.48 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0.86 g
Zsír
telített zsírsav
0.058 g
egyszeresen telített zsírsav
0.008 g
többszörösen telített zsírsav
0.062 g
ásványi anyagok
Kalcium
10 mg
Vas
0.34 mg
Magnézium
10 mg
Foszfor
20 mg
Nátrium
3 mg
Cink
0.13 mg
Réz
0.066 mg
Mangán
0.122 mg
szénhidrát
rost
1.7 g
cukor
2.4 g
víz
93.89 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.057 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.028 mg
Niacin - B3 vitamin
0.48 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.099 mg
Folát
10 µg
Kolin
5.5 mg
Alfa-karotin
21 µg
Béta-karotin
208 µg
Béta-kriptoxantin
7 µg
Lutein+zeaxantin
341 µg
E vitamin
0.37 mg
K vitamin
7.4 µg
A vitamin
18 µg
C vitamin
80.4 mg
B6 vitamin
0.224 g