r
Nosalty Logó

Káposztával töltött almapaprika

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Káposztával töltött almapaprika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A zöldségekhez

A léhez

Összesen 588 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A zöldségekhez

A léhez

Összesen 2352 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A zöldségekhez

A léhez

Összesen 24 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5880.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    5115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.2 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1868.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    824 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    403 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    321 micro
  • β-karotin
    1895 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2938 micro
Összesen 588 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23523.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    1202 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    607 mg
  • Foszfor
    1196 mg
  • Nátrium
    20459 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    560.8 g
  • Cukor
    436 mg
  • Élelmi rost
    103 mg

VÍZ

  • Összesen
    7474.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    681 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    3297 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1611 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1110 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1283 micro
  • β-karotin
    7579 micro
  • β-crypt
    230 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11753 micro
Összesen 2352 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 24 kcal

Hozzávalók

A zöldségekhez

A léhez

Elkészítés

A zöldségekhez

  1. Előkészítünk 5 db 3 literes befőttesüveget.
  2. A paprikát kimagozzuk, megtisztítjuk a csumától.
  3. A káposztát vékony szeletekre vágjuk. A leszelt káposztát meghintjük sóval és fehérborssal, majd fél óráig állni hagyjuk. Utána jól kinyomkodjuk a levétől.
  4. A paprikát megtöltjük a káposztával, majd a befőttes üvegbe elhelyezzük.
  5. A lé alapanyagát összefőzzük, majd pár perces forrás után hagyjuk kihűlni. A hideg savanyúságlevet merőkanál segítségével rámerjük az üvegben lévő paprikára. Majd várunk 1-2 órát, hogy a víz ülepedjen és átjárja a paprikát, végül a maradék lével töltsük fel az üvegeket.
  6. Jól zárjuk le a befőttes üveget a tetővel, és már mehet is a polcra.
  • Receptkönyvben: 548
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 89
  • Össznézettség: 232622
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 29.

Receptkategóriák

Évek óta ez a recept alapján készítjük az almapaprikát. Téli savanyúságként ajánlom.

Hozzávalók

A zöldségekhez

A léhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...