r
Nosalty Logó

Lilakáposztával töltött almapaprika

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
vnémarika
Lilakáposztával töltött almapaprika
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 350 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2097 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 29 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6273.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    5895 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.8 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    962 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    444 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    2193 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    2056 micro
Összesen 350 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    37640.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    895 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    463 mg
  • Foszfor
    868 mg
  • Nátrium
    35371 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    502.7 g
  • Cukor
    405 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

VÍZ

  • Összesen
    5771.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1115 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2662 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    640 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    462 micro
  • Kolin:
    341 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    517 micro
  • β-karotin
    13157 micro
  • β-crypt
    172 micro
  • Likopin
    240 micro
  • Lut-zea
    12337 micro
Összesen 2097 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    485 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 29 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposzta külső, csúnyább leveleit leszedjük, és a káposztát legyalulás után enyhén besózzuk.
  2. A paprikát alaposan megmossuk, és csumáját kivágjuk belőle.
  3. Elkészítjük a levet: A vízbe beletesszük a cukrot, a sót, az ecetet és a borkénport, majd alaposan összekeverjük.
  4. A besózott lilakáposztát jól kinyomkodjuk, és lazán a paprikába töltjük.
  5. Tiszta üvegekbe rakjuk, ráönjük az elkészített levet, rászórunk pár szem borsot, és készen is van.
  6. Mielőtt a tetejét rátesszük, várunk egy kicsit, ha leülepedik, még öntünk rá a léből. Már mehet is a polcra!
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 24183
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 15.

Ajánló

Savanyúságként bármihez ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
vnémarika 12 recept

A barátnőmtől van a recept, de ő nem lilakáposztával készíti. Mikor kislány voltam, akkor ettem ilyet utoljára egy rokonunknál. Gondoltam, kipróbálom ezzel a recepttel. Nagyon finom lett, és mint látni, nagyon mutatós is. A lilakáposzta teljesen megfesti a levet. A családom erőspaprikából is szereti! Aki édesebben kedveli, 30 dkg cukrot tegyen hozzá, úgy csemegésebb lesz. Nekünk is így bejött! Érdemes hibátlan, egészséges szép paprikákat választani! Nem kell felfőzéssel, dunsztolással bajlódni, így is eláll sokáig. A lé kb. 2 db 3 l-es üvegbe elég, de ezt a paprika nagysága is határozza.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...