r
Nosalty Logó

Kovászos almapaprika uborkával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Vica Konyha
Kovászos almapaprika uborkával
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 732 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 16 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1583.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    1391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    405.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    769 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    527 micro
Összesen 92 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12669.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    749 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    11125 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    3243 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1221 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1054 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    444 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    382 micro
  • β-karotin
    6150 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4216 micro
Összesen 732 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    10 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 16 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítés: a hozzávalók alapos megmosása.
  2. Az uborkák végeit levágjuk, és majdnem félbevágjuk hosszába, majd megfordíjuk, és ott is bevágjuk.
  3. A paprikákat félbevágjuk, és a csumáját, magját kiszedjük, ha csípősen szeretnénk, az ereit benne hagyjuk.
  4. A tiszta üveg aljára tesszük a kapor felét és a szőlőleveleket.
  5. Berakjuk az uborkákat és a fél paprikákat ízlés szerint (lásd a kép).
  6. A fokhagyma gerezdeket nem kell meghámozni, de kicsit lapítsuk meg, hogy a aromája érvényesüljön, majd a borssal együtt az üvegbe szórjuk.
  7. A tetejére is teszünk kaprot.
  8. A sót feloldjuk a forró vízben, és felöntjük az üveget, hogy színültig legyen.
  9. Óvatosan a tetejére helyezzük a kenyér darabot, majd lefedjük a tállal, és a tányérba állítjuk az üveget. Napos helyre tesszük, hogy jól felmelegedjen. Éjszakára bevisszük, hogy ne hűljön le túlságosan.
  10. Egy nap elteltével a kenyeret leszedjük a tetejéről (ilyenkor már forr, zavaros a leve).
  11. 2-3 nap múlva kész, az érési folyamat hevességétől függően. Ekkor hagyjuk lehűlni, megfelelő méretű, zárható edénybe rakjuk az üveg tartalmát, rászűrjük a levet, és lezárva, hűrőszekrényben hetekig tárolható finom savanyúság. Leve is fogyasztható.
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7573
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 04.

Receptkategóriák

Kovászos almapaprika uborkával
Vica Konyha 19 recept

Érdemes figyelni a napi hőmérsékletre, ha túl nagy a forróság, a jó meleg üveget félárnyékba kell tenni, mert egyébként nem kovászolódik az üveg tartalma, hanem megfő. 35 fok feletti hőmérsékletnél már a 2. nap csak félárnyékba, árnyékba tegyük az üveget, mert ott is elég meleg van az érési folyamathoz. Mindenkinek jó étvágyat kívánok hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...