r
Nosalty Logó

Ropogós csirkeszárnyak kétféle körettel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Ropogós csirkeszárnyak kétféle körettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A ropogós csirkeszárnyakhoz

A köretekhez

A savanyúsághoz

Összesen 647 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A ropogós csirkeszárnyakhoz

A köretekhez

A savanyúsághoz

Összesen 1296 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A ropogós csirkeszárnyakhoz

A köretekhez

A savanyúsághoz

Összesen 77 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2191.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    1517 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    461.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 647 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4383 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    852 mg
  • Nátrium
    3034 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    923.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    261 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    373 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    354 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    687 micro
Összesen 1296 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 77 kcal

Hozzávalók

A ropogós csirkeszárnyakhoz

A köretekhez

A savanyúsághoz

Elkészítés

A ropogós csirkeszárnyakhoz

  1. A csirkeszárnyak végeit a szárny combrésze alá hajtjuk, így formázzuk őket gusztára.
  2. A fűszerpaprikát, a borsot, a sót, a köményt és a chiliport összekeverjük, és bedörzsöljük vele a szárnyakat. Egy sütőzacskóba dobjuk őket, mellé tesszük a felkarikázott hagymát, és másfél órán át hűtőben pácoljuk.
  3. Hideg sütőbe téve, (a sütőzacskót ne felejtsük megszurkálni) 40 percig sütjük 200 fokon, majd kivágjuk a sütőzacskót, és még 10 percig pirítjuk.
  4. A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk és karikára vágva 2 kanál olajon serpenyőben megpirítjuk. Kicsit sózzuk meg közben.
  5. A gerslit a főzés előtt egy órával beáztatjuk 2,5-szeres vízben, majd kevés sóval puhára pároljuk. A karfiolt szintén sós vízben kifőzzük. Ez az egészséges és kalóriaszegényebb köret, viszont a karfiol és a gersli is igen jól telíti a gyomrot.
  6. Tálalásnál a hús mellett sült hagymával díszítettem az ételt és csípős ecetes almapaprikát kínáltam hozzá, amit édesanyám készített.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20*18*5
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 21970
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A fagyasztóban kutatva találtam rá a csirkeszárnyakra, hát az igazán sütve jó! És milyen jó, hogy a sütőzacskó segítségével zsírmentesen süthető, csak a saját zsírja sül ki. A karfiol a "Tofu dubarry-módra" receptem elkészítése során vált feleslegessé, itt viszont igazán jó szolgálatot tett. Férfiembernek krumplival tálaltam, jómagam megmaradtam az egészségesebb változatnál. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

A ropogós csirkeszárnyakhoz

A köretekhez

A savanyúsághoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...