Ropogós csirkeszárnyak kétféle körettel
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
A ropogós csirkeszárnyakhoz
-
250g csirkeszárny296 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
A köretekhez
A savanyúsághoz
-
100g almapaprika16 kcal
Összesen
647
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
A ropogós csirkeszárnyakhoz
-
500g csirkeszárny592 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
7g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
A köretekhez
A savanyúsághoz
-
200g almapaprika33 kcal
Összesen
1296
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
A ropogós csirkeszárnyakhoz
-
29.7g csirkeszárny35 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
10.1g vöröshagyma4 kcal
A köretekhez
-
3g gersli10 kcal
-
8.9g karfiol1 kcal
-
35.6g burgonya21 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
0g só0 kcal
A savanyúsághoz
-
11.9g almapaprika2 kcal
Összesen
77
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.4 g
Zsír
-
Összesen 24.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2191.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 426 mg
-
Nátrium 1517 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 461.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 130 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 186 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 177 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 343 micro
Összesen
647
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.8 g
Zsír
-
Összesen 49.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 344 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4383 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 234 mg
-
Foszfor 852 mg
-
Nátrium 3034 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 142.6 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 923.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 261 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 181 micro
-
Kolin: 373 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 354 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 687 micro
Összesen
1296
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 260.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 180 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
77
kcal
Hozzávalók
A ropogós csirkeszárnyakhoz
-
50 dkg csirkeszárny
-
3 tk fűszerpaprika
-
cayenne paprika ízlés szerint
-
1 tk só
-
1 teáskanál bors
-
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
1 nagy fej vöröshagyma
A köretekhez
-
5 dkg gersli
-
15 dkg karfiol
-
2 teáskanál napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
A savanyúsághoz
-
20 dkg almapaprika
Elkészítés
A ropogós csirkeszárnyakhoz
- A csirkeszárnyak végeit a szárny combrésze alá hajtjuk, így formázzuk őket gusztára.
- A fűszerpaprikát, a borsot, a sót, a köményt és a chiliport összekeverjük, és bedörzsöljük vele a szárnyakat. Egy sütőzacskóba dobjuk őket, mellé tesszük a felkarikázott hagymát, és másfél órán át hűtőben pácoljuk.
- Hideg sütőbe téve, (a sütőzacskót ne felejtsük megszurkálni) 40 percig sütjük 200 fokon, majd kivágjuk a sütőzacskót, és még 10 percig pirítjuk.
- A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk és karikára vágva 2 kanál olajon serpenyőben megpirítjuk. Kicsit sózzuk meg közben.
- A gerslit a főzés előtt egy órával beáztatjuk 2,5-szeres vízben, majd kevés sóval puhára pároljuk. A karfiolt szintén sós vízben kifőzzük. Ez az egészséges és kalóriaszegényebb köret, viszont a karfiol és a gersli is igen jól telíti a gyomrot.
- Tálalásnál a hús mellett sült hagymával díszítettem az ételt és csípős ecetes almapaprikát kínáltam hozzá, amit édesanyám készített.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20*18*5
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 22
- Össznézettség: 21970
- Feltöltés dátuma: 2010. november 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A fagyasztóban kutatva találtam rá a csirkeszárnyakra, hát az igazán sütve jó! És milyen jó, hogy a sütőzacskó segítségével zsírmentesen süthető, csak a saját zsírja sül ki. A karfiol a "Tofu dubarry-módra" receptem elkészítése során vált feleslegessé, itt viszont igazán jó szolgálatot tett. Férfiembernek krumplival tálaltam, jómagam megmaradtam az egészségesebb változatnál. Jó étvágyat hozzá!