Gersli

Gersli

Leírás

A gersli hántolt, kerekded formájú, fényezett árpa-, ritkán búzamag. A legjobb minőségűek a kis méretű, kerek árpagyöngyök. A hántolás során eltávolítják a mag külső rétegét, így nem képezheti részét a teljes értékű táplálkozásnak. Laktató leves- és főzelékbetét, de főzőkolbászok és édességek összetevője is lehet. A sólet elengedhetetlen "tartozékaként" is elhíresült.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz helyen, eredeti csomagolásban vagy zárható tartóban.

100g Gersli

fehérjetartalom

9.91 g

zsírtartalom

0.953 g

szénhidráttartalom

77.72 g

víztartalom

10.09 g

gramm gersli?

Top ásványi anyagok

Foszfor

221 mg

Magnézium

79 mg

Kalcium

29 mg

Nátrium

9 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.26 g

Kolin

37.8 mg

Niacin - B3 vitamin

4.604 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.282 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

9.91 g

Zsír

telített zsírsav

0.244 g

egyszeresen telített zsírsav

0.149 g

többszörösen telített zsírsav

0.56 g

ásványi anyagok

Kalcium

29 mg

Vas

2.5 mg

Magnézium

79 mg

Foszfor

221 mg

Nátrium

9 mg

Cink

2.13 mg

Réz

0.42 mg

Mangán

1.322 mg

Szelén

37.7 µg

szénhidrát

rost

15.6 g

cukor

0.8 g

víz

10.09 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.191 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.114 mg

Niacin - B3 vitamin

4.604 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.282 mg

Folát

23 µg

Kolin

37.8 mg

Béta-karotin

13 µg

Lutein+zeaxantin

160 µg

E vitamin

0.02 mg

K vitamin

2.2 µg

A vitamin

1 µg

B6 vitamin

0.26 g

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...