Indiai sólet vegán
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Receptműves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
50g csicseriborsó189 kcal
-
13g gersli44 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
2g gyömbér2 kcal
-
25g kókusztej49 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
3g xilit6 kcal
-
0g chilipaszta0 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
389
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
200g csicseriborsó756 kcal
-
50g gersli176 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
9g gyömbér7 kcal
-
100g kókusztej197 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
10g xilit24 kcal
-
0g chilipaszta0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1554
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
18.7g csicseriborsó71 kcal
-
4.7g gersli16 kcal
-
25.2g vöröshagyma9 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
37.3g paradicsom7 kcal
-
0.8g gyömbér1 kcal
-
9.3g kókusztej18 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0.9g xilit2 kcal
-
0g chilipaszta0 kcal
-
2.2g olívaolaj20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
145
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 406.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 223 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 175.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 312 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 471 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 146 micro
Összesen
389
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.8 g
Zsír
-
Összesen 59.1 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1626.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 259 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 318 mg
-
Foszfor 893 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 216.2 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 702.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 175 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 85 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1247 micro
-
Kolin: 272 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 404 micro
-
β-karotin 1885 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 583 micro
Összesen
1554
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 151.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 65.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 176 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 960 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
145
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg csicseriborsó
-
5 dkg gersli
-
3 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
4 közepes db paradicsom
-
1 dl kókusztej
-
0.5 teáskanál római kömény
-
2 teáskanál xilit
Elkészítés
- Előkészítés: előző nap áztassuk be a csicseriborsót kétszeres mennyiségű vízbe (lehet előfőzött, konzerv csicseriborsóval is dolgozni).
- A paradicsomot pucoljuk meg: mossuk meg, az alsó felén ejtsünk a héjon X bemetszést (elegendő csak a héjat átvágni), majd dobjuk forrásban lévő vízbe, hagyjuk benne néhány másodpercig, majd szűrjük le, várjuk meg, amíg kissé lehűl és a bemetszésnél felpöndörödött rész segítségével húzzuk le a héját (lehet konzerv egész paradicsomot használni, ügyeljünk arra, hogy csak paradicsomot tartalmazzon, só és cukor ne legyen benne).
- Tisztítsuk meg a hagymákat, a vöröshagymát kockázzuk apróra, és készítsük elő az összes szükséges fűszert.
- Szűrjük le a csicseriborsót, és kockázzuk fel a pucolt paradicsomot, tisztítsuk meg egy kanállal a gyömbért, és kockázzuk apróra.
- Az olívaolajon pároljuk aranybarnára a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, reszeljük hozzá a fokhagymát és forgassuk össze.
- Adjuk a paradicsomos hagymához a csicseriborsót és a gerslit, majd fűszerezzük (gyömbér, fahéj, curry, szegfűszeg, koriander, cayenne bors, római kömény, chili, cukor, só, tört bors), és öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven (1-2 ujjnyira) ellepje, majd keverjük össze alaposan.
- Időnként megkeverve fedő alatt főzzük, amíg a csicseriborsó megfő (kb. 40-50 perc, de ekkor is kellemesen roppanó, fogkemény).
- Ha megfőtt a csicseriborsó és besűrűsödött az étel, adjuk hozzá a kókusztejet és egyszer forraljuk össze.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 771
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 35
- Össznézettség: 127381
- Feltöltés dátuma: 2012. március 04.
Ajánló
Kókusztej helyett joghurttal, vagy anélkül is finom. Aki nem szereti a csípőset, a cayenne borsot és a chilit hagyja el. Vöröslencsével is el lehet készíteni (a vöröslencsét nem kell előre beáztatni).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Receptműves
119 recept
Imádjuk a csicseriborsót, így mindig örömmel ötletelek, mit készítsek, egy finom krémet (humusz), vagy levest, esetleg fasírtot (falafel)? Abban biztos voltam, hogy indiai jellegű lesz... Az elkészült egytálétel minden várakozásomat felülmúlta, egyszerre pikánsan édesen csípős, fűszeres, telt, mégis könnyű, omlósan krémes és kellemesen roppanó. Indiai kenyérrel ettük :-)