r
Nosalty Logó

Sólet 2.

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Amam
Sólet 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 18% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 670 kcal
  • 18% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4022 kcal
  • 18% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 220 kcal
  • 18% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2306.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    1563 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    85 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    446 micro
Összesen 670 kcal
  • 18% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    231.7 g

Zsír

  • Összesen
    181.6 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13839.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1289 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    923 mg
  • Foszfor
    2007 mg
  • Nátrium
    9375 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    371.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    86 mg

VÍZ

  • Összesen
    511.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1730 micro
  • Kolin:
    907 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2115 micro
  • β-crypt
    513 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2675 micro
Összesen 4022 kcal
  • 18% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    762.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A beáztatott, megmosott babot és a megmosott gerslit a fazékba tesszük. Hozzákeverjük az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a fűszereket, az ételízesítőt és az olajat. (Ha libahúsból készítjük, finomabb az olaj helyett a libazsír.)
  2. A bab közé ágyazzuk az alaposan megmosott füstölt húst, valamint az alaposan megtisztított tojásokat.
  3. Felöntjük vízzel, hogy kb. 1 ujjnyival ellepje.
  4. Felforraljuk, és amikor a habját elfőtte, megkóstoljuk, szükség szerint még ízesítjük.
  5. Ezután sütőbe tesszük, először fél óráig takaréklángon, majd kb. három órán keresztül közepes fokozatra állítva sütjük.
  6. Óránként érdemes megszemlélni, kicsit fellazítani, ha szükséges, vízzel feltölteni.
  7. Tálalás előtt a tojásokat tisztítsuk meg!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 210 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 622
  • Tegnapi nézettség: 21
  • 7 napos nézettség: 190
  • Össznézettség: 188332
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 06.

Ajánló

Friss kenyér és savanyúság illik hozzá. Ízlés szerint főzhetjük füstölt libamellel, esetleg füstölt kolbásszal vagy a család igénye szerinti kombinációval.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon sokáig kutattam igazán jó recept után, míg végül egy idős nénitől sikerült megtanulnom ezt. A sólet legfinomabb, ha cserépfazékban sütjük, de vastagabb falú fazékban, vasedényben is kitűnő.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...