Sólet római tálban Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
római tál
- 15% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
28g napraforgó olaj250 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
10g fokhagyma13 kcal
-
6 kcal
-
50g víz0 kcal
-
83g fejtett bab278 kcal
-
117g füstölt tarja210 kcal
-
17g gersli59 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
46g tojás58 kcal
Összesen
890
kcal
- 15% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
12g fűszerpaprika34 kcal
-
300g víz0 kcal
-
500g fejtett bab1665 kcal
-
700g füstölt tarja1260 kcal
-
100g gersli352 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
275g tojás346 kcal
Összesen
5338
kcal
- 15% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
7.1g napraforgó olaj63 kcal
-
11.3g vöröshagyma4 kcal
-
2.5g fokhagyma3 kcal
-
0.5g fűszerpaprika1 kcal
-
12.6g víz0 kcal
-
20.9g fejtett bab70 kcal
-
29.3g füstölt tarja53 kcal
-
4.2g gersli15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
11.5g tojás14 kcal
Összesen
223
kcal
- 15% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 46.2 g
Zsír
-
Összesen 47.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2722.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 259 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 187 mg
-
Foszfor 399 mg
-
Nátrium 1829 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 133.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 355 micro
-
Kolin: 186 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 526 micro
-
β-crypt 127 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 612 micro
Összesen
890
kcal
- 15% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 276.9 g
Zsír
-
Összesen 284.5 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 88 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 70 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16335.7 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 186 mg
-
Kálcium 1555 mg
-
Vas 63 mg
-
Magnézium 1120 mg
-
Foszfor 2397 mg
-
Nátrium 10972 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 428.1 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 101 mg
VÍZ
-
Összesen 802.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 684 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 77 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2131 micro
-
Kolin: 1113 mg
-
Retinol - A vitamin: 387 micro
-
α-karotin 71 micro
-
β-karotin 3158 micro
-
β-crypt 764 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3669 micro
Összesen
5338
kcal
- 15% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 684.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 460 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 33.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 132 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 154 micro
Összesen
223
kcal
Hozzávalók
-
2 dl napraforgó olaj
-
3 db vöröshagyma
-
1 fej fokhagyma
-
3 ek fűszerpaprika
-
10 dkg gersli
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
2 db babérlevél
-
5 db tojás
Elkészítés
- A babot és a füstölt húst legalább 6 órára beáztatjuk. A római tálat is egy éjszakára beáztatjuk.
- A tojásokat és az árpagyöngyöt alaposan megmossuk.
- Egy nagy fazékban a felaprított hagymákat olajon megpirítjuk, majd félrehúzzuk a tűzről, és a pirospaprikával jól elkeverjük.
- Ezután apránként vizet adunk hozzá, majd a többi hozzávalót is (bab, hús, árpagyöngy, só, bors, ételízesítő, babérlevél) belerakjuk, és még annyi vizet, hogy kb. két ujjnyira ellepje azokat. A forrástól számítva kb. 1 órán át főzzük.
- Ezután a húst felszeleteljük, és az egészet egy római tálba rakjuk úgy, hogy alul és felül bab legyen, közepén a hússzeletek és a tojás.
- Kb. 120 fokon először egy órán át sütjük, majd kb. 3 órán keresztül 150-160 fokon. Óránként ránézünk, megkeverjük, ha kell, kevés vízzel pótoljuk, hogy ne legyen száraz, és még ízesíthetjük is közben, ha szükséges. (A tojásokat az utolsó 2 órában is hozzá lehet adni, vagy akár külön megfőzni, és csak a végén tálalni a kész sólethez.)
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés ideje: 240 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 146
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 51
- Össznézettség: 50655
- Feltöltés dátuma: 2015. március 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sylvia Gasztro Angyal
114 recept
A sólet egy tipikus zsidó babétel. Én római tálban sütöm, jó 3-4 órán keresztül!.