r
Nosalty Logó

Sólet római tálban Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
Sólet római tálban Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
római tál
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 890 kcal
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 5338 kcal
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2722.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    1829 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    355 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    526 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    612 micro
Összesen 890 kcal
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    276.9 g

Zsír

  • Összesen
    284.5 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16335.7 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    1555 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    1120 mg
  • Foszfor
    2397 mg
  • Nátrium
    10972 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    101 mg

VÍZ

  • Összesen
    802.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    684 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2131 micro
  • Kolin:
    1113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    3158 micro
  • β-crypt
    764 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3669 micro
Összesen 5338 kcal
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    684.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot és a füstölt húst legalább 6 órára beáztatjuk. A római tálat is egy éjszakára beáztatjuk.
  2. A tojásokat és az árpagyöngyöt alaposan megmossuk.
  3. Egy nagy fazékban a felaprított hagymákat olajon megpirítjuk, majd félrehúzzuk a tűzről, és a pirospaprikával jól elkeverjük.
  4. Ezután apránként vizet adunk hozzá, majd a többi hozzávalót is (bab, hús, árpagyöngy, só, bors, ételízesítő, babérlevél) belerakjuk, és még annyi vizet, hogy kb. két ujjnyira ellepje azokat. A forrástól számítva kb. 1 órán át főzzük.
  5. Ezután a húst felszeleteljük, és az egészet egy római tálba rakjuk úgy, hogy alul és felül bab legyen, közepén a hússzeletek és a tojás.
  6. Kb. 120 fokon először egy órán át sütjük, majd kb. 3 órán keresztül 150-160 fokon. Óránként ránézünk, megkeverjük, ha kell, kevés vízzel pótoljuk, hogy ne legyen száraz, és még ízesíthetjük is közben, ha szükséges. (A tojásokat az utolsó 2 órában is hozzá lehet adni, vagy akár külön megfőzni, és csak a végén tálalni a kész sólethez.)
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 240 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 51
  • Össznézettség: 50655
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sólet római tálban Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

A sólet egy tipikus zsidó babétel. Én római tálban sütöm, jó 3-4 órán keresztül!.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...