Sólet bográcsban Iluska konyhájából
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
6g disznózsír58 kcal
-
214g füstölt lapocka493 kcal
-
73g vöröshagyma27 kcal
-
146g vörösbab491 kcal
-
3g fokhagyma3 kcal
-
86g gersli302 kcal
-
34g sárgarépa13 kcal
-
39g fehérrépa25 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
43g paradicsomlé7 kcal
-
429g víz0 kcal
Összesen
1419
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
45g disznózsír406 kcal
-
1500g füstölt lapocka3450 kcal
-
510g vöröshagyma186 kcal
-
1020g vörösbab3437 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
600g gersli2112 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
270g fehérrépa172 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
300g paradicsomlé51 kcal
-
3000g víz0 kcal
Összesen
9926
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
0.6g disznózsír5 kcal
-
20g füstölt lapocka46 kcal
-
6.8g vöröshagyma2 kcal
-
13.6g vörösbab46 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
8g gersli28 kcal
-
3.2g sárgarépa1 kcal
-
3.6g fehérrépa2 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
4g paradicsomlé1 kcal
-
40g víz0 kcal
Összesen
131
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 77.5 g
Zsír
-
Összesen 47.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3584.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 204 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 298 mg
-
Foszfor 846 mg
-
Nátrium 2174 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 173.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 607.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 266 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 643 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1061 micro
-
β-karotin 2656 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3873 micro
-
Lut-zea 244 micro
Összesen
1419
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 542.7 g
Zsír
-
Összesen 335.4 g
-
Telített zsírsav 96 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 25090.8 g
-
Cink 45 mg
-
Szelén 269 mg
-
Kálcium 1430 mg
-
Vas 88 mg
-
Magnézium 2087 mg
-
Foszfor 5921 mg
-
Nátrium 15218 mg
-
Réz 11 mg
-
Mangán 22 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1212.5 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 275 mg
VÍZ
-
Összesen 4254.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1859 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 347 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 159 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4500 micro
-
Kolin: 993 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7427 micro
-
β-karotin 18590 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 27113 micro
-
Lut-zea 1708 micro
Összesen
9926
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 334.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 203 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 56.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 99 micro
-
β-karotin 248 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 361 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
131
kcal
Hozzávalók
-
3 ek disznózsír
-
1.5 kg füstölt lapocka
-
3 nagy db vöröshagyma
-
6 gerezd fokhagyma
-
60 dkg gersli
-
3 közepes db sárgarépa
-
3 közepes db fehérrépa
-
3 teáskanál fűszerpaprika
-
bors ízlés szerint
-
2 teáskanál oregánó
-
2 teáskanál kakukkfű
-
2 teáskanál bazsalikom
-
3 teáskanál majoranna
-
3 dl paradicsomlé
Elkészítés
- Ha száraz babból készítjük, akkor azt előző nap áztassuk vízbe. A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát. Fűszerpaprikával megszórjuk, feleresztjük kevés vízzel.
- Rátesszük a kockákra vágott lapockát, legalább 20 percig pároljuk, majd hozzárakjuk a tarkababot (a konzerv babot a főzés vége felé elég beletenni). Felengedjük a vízzel, és fedő alatt főzzük.
- Befűszerezzük, a fokhagymát is beletörjük, hozzátesszük a megmosott gerslit is. 1 órát főzzük.
- A megtisztított zöldségeket karikára vágva beletesszük, a paradicsomlével felöntjük, és még bő 30 percet lassú tűzön főzzük, amíg minden jól megpuhul.
- Ha elkészült, szólhatunk a vendégeinknek, és tálalhatjuk. Jó étvágyat!!
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 131
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 43
- Össznézettség: 39655
- Feltöltés dátuma: 2014. július 11.
Ajánló
A magyarosabb ételek mellé vörösbort, Kékfrankost vagy Kadarkát tudnék ajánlani!!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Iluska
1103 recept
A jó meleg, nyárias időben érdemes minél többet a szabad levegőn tartózkodni. Ez nem csak a pihenésre vonatkozik, hanem az étkezésre, sőt az ételkészítésre is. Bármit, amit egytálételként szoktunk fogyasztani, el lehet készíteni bográcsban. Én is így szoktam tenni!!