r
Nosalty Logó

Sólet egyszerűen

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Capucine
Sólet egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 639 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2554 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3138.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    2439 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 639 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.3 g

Zsír

  • Összesen
    104.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12552.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    806 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    675 mg
  • Foszfor
    1181 mg
  • Nátrium
    9754 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    482.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1218 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1061 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    924 micro
Összesen 2554 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1095.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    852 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot és az árpagyöngyöt előző este áztassuk be. Másnap aprítsuk fel a hagymát, a kolbász egyik felét szeletekre. Kacsazsírt hevítsünk egy lábosban, szórjuk bele a hagymát, majd a kolbászszeleteket és együtt süssük.
  2. A kolbász másik felét vágjuk 5-10 centis darabokra, irdaljuk be. Tegyük egy serpenyőbe és pirítsuk pár percig. Vegyük ki belőle és tegyük félre.
  3. Néhány perc után öntsük bele a beáztatott babot és árpát. Adjuk hozzá a fűszereket és 3 dl vizet. Fedjük le és lassú tűzön főzzük. Folyamatosan tartsuk szemmel, kóstolgassuk a babot, megfőtt-e. Amikor kész, tegyük bele egy tűzálló tálba és a tetejére rakjuk a kolbászdarabokat.
  4. Fedetlenül süssük 45 percig és kész.
  5. Tejföllel, erős paprikával tálaltam, friss kenyérrel ettük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 192
  • Tegnapi nézettség: 44
  • 7 napos nézettség: 389
  • Össznézettség: 142244
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 27.

Ajánló

Száraz vörösbor mindenképpen jár mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Capucine 23 recept

Szükségem volt valami igazán szívmelengető fogásra ebben a köszvényes időben. A sólet olyan otthonszagú, súlyos lakoma, mintha nagymamádnál lennél vendégségben. Nekem az elmúlt 26 évben kimaradt az életemből ez az étel, nyáron próbáltam ki először és azóta is imádjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...