Ludaskása gerslivel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Marcsisef
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
895
kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
3584
kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
181
kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.7 g
Zsír
-
Összesen 55.2 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 143 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1356.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 237 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 663 mg
-
Nátrium 284 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 207.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 262 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 624 micro
-
β-karotin 1607 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 766 micro
Összesen
895
kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 150.9 g
Zsír
-
Összesen 220.9 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 109 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 571 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5426.3 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 204 mg
-
Kálcium 949 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 433 mg
-
Foszfor 2652 mg
-
Nátrium 1136 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 252.5 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 57 mg
VÍZ
-
Összesen 829.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1047 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 141 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 95 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 272 micro
-
Kolin: 183 mg
-
Retinol - A vitamin: 408 micro
-
α-karotin 2497 micro
-
β-karotin 6427 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 3063 micro
Összesen
3584
kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 274.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 41.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 126 micro
-
β-karotin 325 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 155 micro
Összesen
181
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az árpagyöngyöt megmossuk, beáztatjuk, hideg vízben 1 órát hagyjuk állni.
- A libaaprólékot feltesszük főni az apróra összevágott zöldségekkel (kivétel a gomba és a zöldborsó, azt majd ½ órai főzés után kell beletenni) annyi vízben, hogy ellepje, fűszerezzük, fedő alatt pároljuk.
- Mikor a hús és a zöldségek is megfőttek, leszűrjük.
- Az árpagyöngyről leöntjük a vizet.
- A hús leszűrt levét ráöntjük a gerslire (annyit, hogy ellepje), és 45-50 percig fedő alatt főzzük. Mikor már megpárolódott, a hússal és zöldségekkel összekeverjük.
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 133
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 24
- Össznézettség: 18421
- Feltöltés dátuma: 2012. január 29.
Ajánló
Reszelt sajttal tálaljuk. Rizzsel is készíthető. Jó étvágyat kívánok!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Marcsisef
217 recept
Fazekas Mihálytól tudjuk, hogy Döbrögi uram miért csaklizta el Matyitól a hízott lúdjait. Azért, mert a liba az egyik legfinomabb ízű házi szárnyas. A ludaskása pedig egy mennyei eledel, pláne akkor, ha gerslivel (hántolt árpagyöngy) készül. Én így készítettem el.