r
Nosalty Logó

Töltött kelkáposzta Iluskától

Iluska
Töltött kelkáposzta Iluskától
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A töltött káposztához

A rántáshoz

601
Kalória
39.8g
Fehérje
57.5g
Szénhidrát
24.3g
Zsír
276.6g
Víz
101.6g
Koleszterin
13.5g
Élelmi rost
5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltött káposztához

A rántáshoz

Összesen 601 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltött káposztához

A rántáshoz

Összesen 2404 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltött káposztához

A rántáshoz

Összesen 150 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    970 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    522 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    276.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    994 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 601 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    159.3 g

Zsír

  • Összesen
    97.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3880 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    2087 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    229.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

Víz

  • Összesen
    1106.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    458 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    592 micro
  • Kolin:
    599 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3975 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    850 micro
Összesen 2404 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 150 kcal

Elkészítés

A töltött káposztához

  1. Egy nagy fazékban vizet teszünk forrni, amiben a káposzta leveleit leforrázzuk. Kivágjuk a káposzta torzsáját, nagy húsvillát szúrunk helyére, és beleengedjük a forrásban lévő vízbe, leszedjük a leveleket.
  2. Amíg hűl, összekeverjük a tölteléknek valót. A hagymákat belereszeljük a darált húsba. A fűszereket is belekeverjük.
  3. A káposztafejből maradt részt az edény aljára pakoljuk. A levelek vastag erét levékonyítjuk. Majd maréknyi tölteléket teszünk a káposztákba. Betekerjük.
  4. A fazékba pakoljuk szépen egymás mellé a töltelékeket, majd egymásra.
  5. Tetejére, ha akarunk, szálas hordós káposztát tehetünk vagy egész leveleket.
  6. Felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Odatesszük főlni (lassú tűzön). A levébe is tehetünk keveset a fűszerekből.
  7. Kb. 2 óra hossz után berántjuk. A zsírban megpirítjuk a lisztet (kb. 2 kanálnyit), paprikával megszórjuk, gyorsan vízzel felengedjük, és nyakon öntjük a káposztánkat. Összerázzuk a két fülét megfogva a fazéknak.
  8. Tejföllel tálaljuk. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 140 p

Kedvencem a töltött káposzta. Készüljön az édes, savanyú vagy kelkáposztából.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...