r
Nosalty Logó

Rántott sertésvelő sült krumplival

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Marti48
Rántott sertésvelő sült krumplival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1068 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2132 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    4480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1821.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    835 mg
  • Nátrium
    651 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 1068 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.1 g

Zsír

  • Összesen
    111.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    8960 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3642.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1670 mg
  • Nátrium
    1302 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    609.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    455 micro
Összesen 2132 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    682 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a krumplit, és "csónakokra" szeleteljük.
  2. Beleszórjuk a lábasba, és bő vízben jól átmossuk, majd friss, sós vízben, vigyázva, hogy ne főjenek szét, megfőzzük. A főzővízbe pár szál petrezselymet is tegyünk, és ha éppen van kéznél, egy kisebb szál zellerlevelet is - jó ízt ad a lének.
  3. A velőt megmossuk, leszárítjuk. A szokásos módon panírozzuk (tojás, liszt, prézli). A felvert tojást sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.
  4. A leszűrt krumplival egy időben bő, forró olajban kisütjük, előmelegített, konyhai papírral bélelt tálban azonnal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 93
  • Össznézettség: 72445
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 10.

Ajánló

Jegelt, házi kovászos uborkával és tartármártással tálaltam. Ha netán maradna a velőből, abból nagyon finom reggelit lehet összeütni; fokhagymás pirítós kenyérrel egy könnyű rántottával és friss paradicsommal. Jó étvágyat!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rántott sertésvelő sült krumplival
Marti48 317 recept

Nagyon szeretjük, és mivel nem lehet mindig hozzájutni, külön "esemény", ha sikerül elcsípni a hentesnél. Ezt a változatot csinálom többnyire, de a "velő tojással" sem megvetendő...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...