Kacsasült szőlős fánkkal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 34% Zsír
A sülthöz
A szószhoz
-
67g szilvalekvár103 kcal
-
33g fehérbor27 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
8g méz25 kcal
-
4g gyömbér3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
A fánkhoz
-
40g tej22 kcal
-
4 kcal
-
8g méz25 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
5g rum12 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
2g citruspor0 kcal
-
7g szőlőmagolaj59 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
A sütéshez
-
142g napraforgó olaj1252 kcal
A töltéshez
-
50g szőlő33 kcal
A díszítéshez
-
70g szilva30 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
Összesen
2883
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 34% Zsír
A sülthöz
A szószhoz
-
200g szilvalekvár310 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
2g narancshéj2 kcal
-
25g méz76 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
A fánkhoz
-
120g tej67 kcal
-
10g friss élesztő11 kcal
-
25g méz76 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
16g rum37 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
5g citruspor0 kcal
-
20g szőlőmagolaj177 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
A sütéshez
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
A töltéshez
-
150g szőlő99 kcal
A díszítéshez
-
210g szilva91 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
Összesen
8653
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 34% Zsír
A sülthöz
A szószhoz
-
7.1g szilvalekvár11 kcal
-
3.6g fehérbor3 kcal
-
0.1g narancshéj0 kcal
-
0.9g méz3 kcal
-
0.4g gyömbér0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
A fánkhoz
-
4.3g tej2 kcal
-
0.4g friss élesztő0 kcal
-
0.9g méz3 kcal
-
2g tojás2 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
0.6g rum1 kcal
-
0.3g citromlé0 kcal
-
0.2g citruspor0 kcal
-
0.7g szőlőmagolaj6 kcal
-
10.7g finomliszt39 kcal
A sütéshez
-
15.2g napraforgó olaj134 kcal
A töltéshez
-
5.4g szőlő4 kcal
A díszítéshez
-
7.5g szilva3 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
Összesen
307
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.6 g
Zsír
-
Összesen 237 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 108 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 68 g
-
Koleszterin 224 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 925.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 480 mg
-
Nátrium 186 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 141.8 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 268.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 62 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 144 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 182 micro
Összesen
2883
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 118.9 g
Zsír
-
Összesen 711 g
-
Telített zsírsav 146 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 323 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 204 g
-
Koleszterin 673 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2776.9 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 199 mg
-
Kálcium 326 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 214 mg
-
Foszfor 1440 mg
-
Nátrium 558 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 425.5 g
-
Cukor 110 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 806.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 440 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 186 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 208 micro
-
K vitamin: 94 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 282 micro
-
Kolin: 399 mg
-
Retinol - A vitamin: 401 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 431 micro
-
β-crypt 74 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 546 micro
Összesen
8653
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 25.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 99.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 28.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
307
kcal
Hozzávalók
A sülthöz
-
200 g kacsazsír
-
só ízlés szerint
-
kínai ötfűszer-keverék ízlés szerint
A szószhoz
-
200 g szilvalekvár
-
1 ek méz
A fánkhoz
-
1.2 dl tej
-
1 dkg friss élesztő
-
1 ek méz
-
1 db tojás
-
2 ek cukor
-
2 ek rum
-
1 ek citromlé
-
0.5 ek citruspor
-
2 ek szőlőmagolaj
A sütéshez
-
5 dl napraforgó olaj
A töltéshez
A díszítéshez
-
3 db szilva
Elkészítés
A sülthöz
- A kacsacombokat sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, kevés ötfűszer-keverékkel meghintjük. Aláöntjük a zsírt, lefedjük fóliával, és előmelegített sütőben hőlégkeverésen 1-1,5 órát sütjük (ki hogy szereti átsütve), közben megfordítjuk, majd levéve a fóliát pár perc alatt megpirítjuk a bőrét.
- A fánkhoz az élesztőt a mézzel elkevert langyos tejben megkelesztjük, összedagasztjuk a többi alapanyaggal, 1 órán át kelesztjük.
- A szilvalekvárhoz hozzákeverjük a többi alapanyagot, forraljuk 1-2 percig, míg a bor alkoholtartalma elpárolog, majd botmixerrel összeturmixoljuk.
- A megkelt fánktésztát lisztezett deszkán 4-5 mm vékonyra nyújtjuk, 8,5 cm átmérőjű derelyeszaggatóval köröket szaggatunk ki. A tésztaköröket visszatesszük a derelyeszaggatóba, közepébe egy nagy szőlőszemet teszünk. a tésztaszéleket összenyomjuk. 10 percig újra kelesztjük, majd forró olajban lefedve mindkét oldalát 1-1 perc alatt megsütjük.
- Tálalásnál a szószra helyezhetünk 1-1 cikkekre vágott szilvaszemet, néhány szál narancshéjat.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25x20
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 7644
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Szerettem volna a fiammal jobban megkedveltetni a kacsahúst, és ez sikerült. A többi már csak egy kis csicsa volt hozzá abból, amit otthon találtam a kamrában. Persze úgy illett volna, hogy vörösbort, esetleg rozét tegyek a szószhoz, és akkor piros szőlő járt volna a fánkhoz, de ezeket nem leltem a kamrában, így finom édes fehérszőlővel és fehér borral készült el az étel, de így is nagyon finom volt. Kisfiam még repetázott is.