r
Nosalty Logó

Kacsasült szőlős fánkkal

Évi néni
Kacsasült szőlős fánkkal
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A sülthöz

A szószhoz

A fánkhoz

A sütéshez

A töltéshez

A díszítéshez

2883
Kalória
39.6g
Fehérje
141.8g
Szénhidrát
237g
Zsír
268.8g
Víz
224.2g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
36.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A sülthöz

A szószhoz

A fánkhoz

A sütéshez

A töltéshez

A díszítéshez

Összesen 2883 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A sülthöz

A szószhoz

A fánkhoz

A sütéshez

A töltéshez

A díszítéshez

Összesen 8653 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A sülthöz

A szószhoz

A fánkhoz

A sütéshez

A töltéshez

A díszítéshez

Összesen 307 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    237 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    925.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    141.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    268.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    62 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 2883 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.9 g

Zsír

  • Összesen
    711 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    323 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    204 g
  • Koleszterin
    673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2776.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1440 mg
  • Nátrium
    558 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    425.5 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    806.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    440 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    186 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    208 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    431 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    546 micro
Összesen 8653 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 307 kcal

Elkészítés

A sülthöz

  1. A kacsacombokat sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, kevés ötfűszer-keverékkel meghintjük. Aláöntjük a zsírt, lefedjük fóliával, és előmelegített sütőben hőlégkeverésen 1-1,5 órát sütjük (ki hogy szereti átsütve), közben megfordítjuk, majd levéve a fóliát pár perc alatt megpirítjuk a bőrét.
  2. A fánkhoz az élesztőt a mézzel elkevert langyos tejben megkelesztjük, összedagasztjuk a többi alapanyaggal, 1 órán át kelesztjük.
  3. A szilvalekvárhoz hozzákeverjük a többi alapanyagot, forraljuk 1-2 percig, míg a bor alkoholtartalma elpárolog, majd botmixerrel összeturmixoljuk.
  4. A megkelt fánktésztát lisztezett deszkán 4-5 mm vékonyra nyújtjuk, 8,5 cm átmérőjű derelyeszaggatóval köröket szaggatunk ki. A tésztaköröket visszatesszük a derelyeszaggatóba, közepébe egy nagy szőlőszemet teszünk. a tésztaszéleket összenyomjuk. 10 percig újra kelesztjük, majd forró olajban lefedve mindkét oldalát 1-1 perc alatt megsütjük.
  5. Tálalásnál a szószra helyezhetünk 1-1 cikkekre vágott szilvaszemet, néhány szál narancshéjat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 2 p
  • Sütés ideje: 90 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x20

Szerettem volna a fiammal jobban megkedveltetni a kacsahúst, és ez sikerült. A többi már csak egy kis csicsa volt hozzá abból, amit otthon találtam a kamrában. Persze úgy illett volna, hogy vörösbort, esetleg rozét tegyek a szószhoz, és akkor piros szőlő járt volna a fánkhoz, de ezeket nem leltem a kamrában, így finom édes fehérszőlővel és fehér borral készült el az étel, de így is nagyon finom volt. Kisfiam még repetázott is.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...