r
Nosalty Logó

Kacsamelles ínyenc batyu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
altermami
Kacsamelles ínyenc batyu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 901 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1797 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1560.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    717 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    1247 micro
  • β-karotin
    3256 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    5507 micro
  • Lut-zea
    370 micro
Összesen 901 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    72.5 g

Zsír

  • Összesen
    104.1 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3121.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    661 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    843 mg
  • Nátrium
    1435 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    428.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    858 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    2493 micro
  • β-karotin
    6513 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    11014 micro
  • Lut-zea
    741 micro
Összesen 1797 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    274 micro
  • β-karotin
    716 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1211 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szobahőmérsékleten kiolvasztott leveles tésztátkb. 3 mm vastagra nyújtjuk, majd 6 egyenlő téglalapravágjuk.
  2. A felforrósított olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott fokhagymát, és hozzáadjuk a kis kockákra vágott kacsamellet. Zsírjára pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk pirulni a megtisztított, és apróra vágott zöldségeket, és a kukoricát.
  4. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a ketchupot, és ha szükséges, pici vizet.
  5. Beletesszük a fűszereket (kivéve a bazsalikomot), és az egész ragutfélkészre főzzük.
  6. A ragut 6 egyenlő részre osztjuk (ha soknak találjuk, el is tehetünk belőle), és ráhalmozzuk a tészták közepére.
  7. A bazsalikomot apróra vágjuk, és mindegyik kupacra szórunk belőle.
  8. A lereszelt füstölt mozzarellát megfelezzük, egyik felét szétosztjuk a töltelékek tetején.
  9. Kis batyukat formázunk a tésztákból. A széleit jól össze kell nyomkodni, hogy ne nyíljanak szét nagyon sütés közben.
  10. A batyuk tetejét megkenjük tejjel, és a sajt másik felét rászórjuk.
  11. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt sütőlaponaranybarnára sütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 914
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
altermami 2 recept

A vacsora mindig nagy fejtörést okoz nekem. Már nem győzök mit kitalálni, hogy ne unjunk rá a szendvicsekre. A múltkor a párom kapott füstölt kacsamellet és mozzarellát. Eddig rendszerint paradicsomos tésztát csináltam belőle, de most valami másra szerettem volna elhasználni. Imádom a pizzás táskákat, meg a hasonló sós batyukat, amiket a pékségekben árulnak, de már jó ideje nem sikerült igazán finomat vennem. Úgyhogy bedühödtem, és ezt a kis "könnyű" vacsorát készítettem a kacsamellből, ami, gondolom, nem kell mondjam, kenterbe verte az összes pékség kínálatát. Tényleg nagyon finom lett! Bátran lehet módosítani oly módon, hogy az amúgy őrült drága kacsamell helyett sonkát vagy darált húst használunk, vagy egész egyszerűen kihagyjuk belőle a húst. Úgy is nagyon finom ragu lenne. Mi ezt a mennyiséget ketten megettük, bár én az utolsót már alig bírtam legyűrni. Kisebb étkűeknek szerintem 3 főre is elég. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...