Kacsamelles ínyenc batyu
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
75g kacsamell101 kcal
-
8g ketchup8 kcal
-
50g mozzarella150 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
5 kcal
-
25g csemegekukorica22 kcal
-
13 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
138g leveles tészta510 kcal
-
10g tej6 kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
150g kacsamell203 kcal
-
15g ketchup15 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
1g oregánó1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
10 kcal
-
50g csemegekukorica43 kcal
-
26 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
275g leveles tészta1020 kcal
-
20g tej11 kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
16.5g kacsamell22 kcal
-
1.6g ketchup2 kcal
-
11g mozzarella33 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
8.8g sárgarépa3 kcal
-
9.9g fehérrépa6 kcal
-
8.8g halványító zeller1 kcal
-
5.5g csemegekukorica5 kcal
-
3.5g sűrített paradicsom3 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30.2g leveles tészta112 kcal
-
2.2g tej1 kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 36.2 g
Zsír
-
Összesen 52.1 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1560.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 331 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 421 mg
-
Nátrium 717 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 214.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 429 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 1247 micro
-
β-karotin 3256 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 5507 micro
-
Lut-zea 370 micro
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 72.5 g
Zsír
-
Összesen 104.1 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 195 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3121.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 661 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 124 mg
-
Foszfor 843 mg
-
Nátrium 1435 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 146.1 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 428.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 858 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 163 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 210 micro
-
α-karotin 2493 micro
-
β-karotin 6513 micro
-
β-crypt 58 micro
-
Likopin 11014 micro
-
Lut-zea 741 micro
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 343.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 158 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 274 micro
-
β-karotin 716 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 1211 micro
-
Lut-zea 81 micro
Hozzávalók
-
1 ek ketchup
-
3 gerezd fokhagyma
-
0.5 tk oregánó
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
2 közepes szár halványító zeller
-
2 ek sűrített paradicsom
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csomag leveles tészta
Elkészítés
- A szobahőmérsékleten kiolvasztott leveles tésztátkb. 3 mm vastagra nyújtjuk, majd 6 egyenlő téglalapravágjuk.
- A felforrósított olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott fokhagymát, és hozzáadjuk a kis kockákra vágott kacsamellet. Zsírjára pirítjuk.
- Hozzáadjuk pirulni a megtisztított, és apróra vágott zöldségeket, és a kukoricát.
- Hozzáadjuk a paradicsompürét, a ketchupot, és ha szükséges, pici vizet.
- Beletesszük a fűszereket (kivéve a bazsalikomot), és az egész ragutfélkészre főzzük.
- A ragut 6 egyenlő részre osztjuk (ha soknak találjuk, el is tehetünk belőle), és ráhalmozzuk a tészták közepére.
- A bazsalikomot apróra vágjuk, és mindegyik kupacra szórunk belőle.
- A lereszelt füstölt mozzarellát megfelezzük, egyik felét szétosztjuk a töltelékek tetején.
- Kis batyukat formázunk a tésztákból. A széleit jól össze kell nyomkodni, hogy ne nyíljanak szét nagyon sütés közben.
- A batyuk tetejét megkenjük tejjel, és a sajt másik felét rászórjuk.
- Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt sütőlaponaranybarnára sütjük őket.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 914
- Feltöltés dátuma: 2013. június 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A vacsora mindig nagy fejtörést okoz nekem. Már nem győzök mit kitalálni, hogy ne unjunk rá a szendvicsekre. A múltkor a párom kapott füstölt kacsamellet és mozzarellát. Eddig rendszerint paradicsomos tésztát csináltam belőle, de most valami másra szerettem volna elhasználni. Imádom a pizzás táskákat, meg a hasonló sós batyukat, amiket a pékségekben árulnak, de már jó ideje nem sikerült igazán finomat vennem. Úgyhogy bedühödtem, és ezt a kis "könnyű" vacsorát készítettem a kacsamellből, ami, gondolom, nem kell mondjam, kenterbe verte az összes pékség kínálatát. Tényleg nagyon finom lett! Bátran lehet módosítani oly módon, hogy az amúgy őrült drága kacsamell helyett sonkát vagy darált húst használunk, vagy egész egyszerűen kihagyjuk belőle a húst. Úgy is nagyon finom ragu lenne. Mi ezt a mennyiséget ketten megettük, bár én az utolsót már alig bírtam legyűrni. Kisebb étkűeknek szerintem 3 főre is elég. Jó étvágyat hozzá!