Ízes-színes húsvéti kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ludányi Emőke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
25g finomliszt91 kcal
-
42 kcal
-
4g vaj31 kcal
-
3g élesztő3 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
13g víz0 kcal
-
19g fehérbor15 kcal
-
8g tojássárgája24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
9g pármai sonka19 kcal
-
6g sajt22 kcal
-
8g főtt tojás12 kcal
-
5g torma4 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
4g vaj25 kcal
Összesen
299
kcal
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
200g finomliszt728 kcal
-
100g tönkölybúza liszt338 kcal
-
35g vaj251 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
100g víz0 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
70g pármai sonka151 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
60g főtt tojás93 kcal
-
40g torma32 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
28g vaj201 kcal
Összesen
2397
kcal
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
21.6g finomliszt79 kcal
-
10.8g tönkölybúza liszt37 kcal
-
3.8g vaj27 kcal
-
2.2g élesztő2 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
10.8g víz0 kcal
-
16.2g fehérbor13 kcal
-
6.5g tojássárgája21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
7.6g pármai sonka16 kcal
-
5.4g sajt19 kcal
-
6.5g főtt tojás10 kcal
-
4.3g torma3 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
3g vaj22 kcal
Összesen
259
kcal
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 21758.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 155 mg
-
Nátrium 21488 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 52.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 111 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
299
kcal
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 86.9 g
Zsír
-
Összesen 107.3 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 174069.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 141 mg
-
Kálcium 525 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 226 mg
-
Foszfor 1244 mg
-
Nátrium 171907 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 244.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 418.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 906 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 194 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 380 micro
-
Kolin: 722 mg
-
Retinol - A vitamin: 891 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 178 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1073 micro
Összesen
2397
kcal
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 18798 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 18564 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 45.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
259
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg finomliszt
-
2 dkg élesztő
-
1 tk cukor
-
1 dl víz
-
3 db tojássárgája
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
7 dkg pármai sonka
-
1 db főtt tojás
-
2 teáskanál olívaolaj
-
4 csepp citromlé
-
2 ek vaj
Elkészítés
- Felfuttatjuk az élesztőt a cukorral, és kevés liszttel megszórt langyos vízben.
- A kétféle lisztet összevegyítjük, és összemorzsoljuk a vajjal, majd a közepébe egy kis fészekbe kiöntjük a kovászt és összegyúrjuk.
- Beleteszünk 2 tojássárgáját, picit sózzuk, borsozzuk és lassan hozzádolgozzuk a kézmeleg bort.
- Addig dagasztjuk amíg a tészta sima, közepesen lágy, és apró hólyagos lesz (ha túl kemény lenne, teszünk hozzá egy kevés bort, ha lágyabb lenne, akkor egy kevés lisztet).
- Letakarjuk, meleg helyen addig kelesztjük, amíg a duplája lesz.
- Lereszeljük a sajtot, 1 kiskanál olívaolajjal és pár csepp citromlével ízesítjük a tormát, vékony csíkokra vágjuk a sonkát, darabosra vágjuk a főtt tojást.
- Enyhén lisztezett deszkán, finoman 1/2 cm-es lapot nyújtunk a tésztából, 4 egyenlő részre osztjuk.
- Egyenletesen elosztjuk, a töltelékeket külön-külön a téglalapokon, és a levegőt kinyomkodva feltekerjük, kissé megsodorjuk és négyes fonással összefonjuk.
- A tojás darabokat megszórjuk sóval, borssal, pirospaprikával és 1 kiskanál olívaolajjal.
- Kivajazott tepsibe tesszük, megkenjük tojással, pihentetjük, újra megkenjük tojással és 180 fokon megsütjük kb. 35-40 perc alatt.
- Kihűlés után szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 6
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 44
- Feltöltés dátuma: 2023. április 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
Ludányi Emőke
8 recept