r
Nosalty Logó

Isteni minestrone hamis pesztóval

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rama
Isteni minestrone hamis pesztóval
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

leves

hamis pesztó

354
Kalória
11.5g
Fehérje
30.1g
Szénhidrátok
18.7g
Zsír
478.5g
Víz
5.7g
Koleszterin
6.2g
Rost
7.6g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

leves

hamis pesztó

Összesen 354 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

leves

hamis pesztó

Összesen 2120 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

leves

hamis pesztó

Összesen 61 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    987.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    478.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    386 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    840 micro
  • β-karotin
    3243 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2195 micro
  • Lut-zea
    987 micro
Összesen 354 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.3 g

Zsír

  • Összesen
    112.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5923.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    1436 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    455 mg
  • Foszfor
    1202 mg
  • Nátrium
    2729 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    2871.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2316 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    634 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    558 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    485 micro
  • α-karotin
    5037 micro
  • β-karotin
    19456 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    13168 micro
  • Lut-zea
    5920 micro
Összesen 2120 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    83.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    146 micro
  • β-karotin
    564 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    381 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 61 kcal

Elkészítés

leves

  1. Egy lábasban felhevítjük a margarint, rádobjuk az aprított hagymát és fokhagymát, és üvegesre pároljuk.
  2. Hozzáadjuk a kockázott sárgarépát, szárzellert és újhagymát, és pár percig együtt pirítjuk.
  3. Jöhet bele a paradicsom, sózzuk-borsozzuk, majd egy keverés után hozzáadjuk a konzerv paradicsomot, a vörösbort és a babérlevelet is.
  4. Felöntjük a vízzel, megkeverjük, lefedjük, és alacsony lángon kb. 20 percet főzzük, amíg a zöldségek fogkeményre puhulnak.
  5. Ekkor jöhet bele a levestészta, ezt is elkeverjük, majd lefedve puhára főzzük.
  6. Végül hozzáadjuk a bébispenótot és a lecsepegtetett babot, az egészet alaposan elkeverjük és rottyantunk rajt egyet.
  7. A kész levest pár kanál hamis pesztóval, parmezánforgáccsal és tetszés szerinti friss zöldfűszerrel (nálunk zellerlevél és újhagymazöld) megszórva tálaljuk.

hamis pesztó

  1. A hozzávalókat a tej kivételével késes aprítóba tesszük, és krémesre zúzzuk.
  2. Mivel a margarin nem olyan folyékony, mint az olívaolaj, kevés tejjel lágyítunk az állagán. A tejet érdemes több adagban hozzátenni, nehogy túlhigítsuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 7 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

A minestrone talán a legnépszerűbb olasz leves, A nagybetűs zöldségleves. Nem is csoda, hiszen rengetegféleképpen variálható, így pedig lehetetlen megunni. Paradicsom, bab, zeller és sárgarépa szinte mindig kerül bele, de valójában bármilyen zöldséget beletehetünk, ami az évszaknak megfelel és/vagy megtalálható a konyhánkban. Mi most egy egyszerű, nagyon paradicsomos verziót készítettünk spenóttal és tésztával, amit pár kanál hamis pesztóval koronáztunk meg. A legjobb kanalaznivaló az őszi hidegben!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Tradicionális minestrone

Ha van olyan recept, ami tökéletesen megtestesíti a tradicionális olasz konyha szerény gazdagságát, egészen biztosan a minestrone az. A leves, amit bármelyik évszakban megfőzhetünk a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!