r
Nosalty Logó

Indonéz vacsora

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Dacota
Indonéz vacsora
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz és a páchoz

A rizskörethez

A vízispenóthoz

A tojásroládhoz

Összesen 1094 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz és a páchoz

A rizskörethez

A vízispenóthoz

A tojásroládhoz

Összesen 8741 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz és a páchoz

A rizskörethez

A vízispenóthoz

A tojásroládhoz

Összesen 164 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1744.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    590 mg
  • Nátrium
    710 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    407.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    394 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 1094 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    354.3 g

Zsír

  • Összesen
    445.7 g
  • Telített zsírsav
    272 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    2400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13955.6 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    491 mg
  • Kálcium
    1503 mg
  • Vas
    98 mg
  • Magnézium
    1381 mg
  • Foszfor
    4717 mg
  • Nátrium
    5680 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    837.2 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    3260 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3148 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    476 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    111 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2856 micro
  • Kolin:
    2195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    697 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2285 micro
Összesen 8741 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

A húshoz és a páchoz

A rizskörethez

A vízispenóthoz

A tojásroládhoz

Elkészítés

A húshoz és a páchoz

  1. A húst kb. két ujjnyi széles csíkokra vágjuk.
  2. A salottát és a fokhagymát megpucoljuk. A kurkumát és a galangalt megpucoljuk, és kicsit összevágjuk. A római köményt és a koriandert száraz serpenyőben 1-2 perc alatt illatosra pirítjuk.
  3. A kókuszcukorral együtt az összeset aprítóba tesszük, és pasztát készítünk belőle.
  4. Ha kész, tálba tesszük, és jól belemasszírozzuk a húsba. Kb. 20 percet állni hagyjuk.
  5. Ha kész, megolvasztjuk a kókuszzsírt, és nagy lángon megpirítjuk rajta a fűszeres húst. Csak pár percig, hogy egy kis kérget kapjon.
  6. A fenyérfűnek levágják a végét, egy nagyobb kés lapját rátesszük, és párszor rácsapunk. Ettől szépen kinyílik. :) Egy nagyobb lábosa tesszük a kókusztejet, a kinyílt fenyérfüvet, a tamarind pasztát (azt jól elkeverjük benne) a babérlevelet és a lime levelet. Beletesszük a húst, és kb. 20-25 perc alatt puhára főzzük.
  7. Ha kész, kivesszük a húst a szószból. A húst melegen tartjuk, a szósz pedig elvileg kuka. Mivel rettentő finom és ízes, én kiszedtem belőle a babér és lime levelet, és a fenyérfüvet, és naan-al kimártogattuk. :)

A rizskörethez

  1. A jól átmosott rizst egy kanál olajon megfuttatjuk. A vizet elkeverjük a kókuszkrémmel, ráöntjük a rizsre. Megy mellé a az összes többi hozzávaló, majd közepes lángon, lefedve készre főzzük.
  2. Ízlés szerint megsózhatjuk sült hagymával, de ez a lépés kihagyható.

A vízispenóthoz

  1. A vízispenótot jól átmossuk, leszárítjuk. Lecsipegetjük a leveleket, a szárakat kidobjuk. A fokhagymát megpucoljuk és finomra vágjuk. A chilit kimagozzuk.
  2. A felhevített szezámolajon megfuttatjuk a fokhagymát és a chilit, majd hozzáadjuk a vízispenótot, és megfonnyasztjuk.
  3. Utólag sózzuk.

A tojásroládhoz

  1. Egy tojást felverünk, sózzuk.
  2. Egy palacsintasütőben felmelegítünk egy pici olajat, és akárcsak egy palacsintát, kisütjük benne a hajszálvékony rántottát.
  3. Ha kész, feltekerjük, akárcsak a palacsintát, és egy éles késsel csíkokra vágjuk. Ugyanezt tesszük a többi tojással is. Fontos, hogy egyesével süssük, így ugyan tovább fog tartani, viszont így lesz szép vékony.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6288
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 04.

Ajánló

Bármelyik köret kihagyható, de ha egyszer nekiállunk, nem érdemes. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Állítólag így néz ki egy átlagos indonéz ebéd... hogy ez mennyire igaz, nem tudom, mindenesetre eszméletlenül finom. Az alapanyagok felhajtása elég macerás, de aki szereti a távol-keleti ízeket, biztosan nem fog csalódni. Bővebb történet a blogon.

Hozzávalók

A húshoz és a páchoz

A rizskörethez

A vízispenóthoz

A tojásroládhoz

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...