Vízispenót

Vízispenót

Leírás

A vizispenót, vagy más néven kínai spenót az ázsiai konyha egyik kedvelt zöldsége. A thai, maláj, szingapúri konyha főként köretként vagy levesekbe, currykbe használja. Friss hajtásai a legízletesebbek, de az egész növény is fogyasztható. Íze nagyon hasonlít a spenótéhoz, így ha nem találjuk egy adott ételhez, spenóttal helyettesíthetjük.

Mikor vegyem

Magas víz és hőigénye miatt nálunk főként fóliasátrakban termesztik, így egész évben beszerezhető - de soha nem túl könnyen. :/

hogyan tároljam

vásárlás után ajánlott 1-2 napon belül felhasználni - addig nedves papírtörlőbe tekerve elvan a hűtőben.;

100g Vízispenót

fehérjetartalom

2.6 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

3.13 g

víztartalom

92.47 g

gramm vízispenót?

Top ásványi anyagok

Nátrium

113 mg

Kalcium

77 mg

Magnézium

71 mg

Foszfor

39 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.096 g

C vitamin

55 mg

Niacin - B3 vitamin

0.9 mg

A vitamin

315 µg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

2.6 g

Zsír

ásványi anyagok

Kalcium

77 mg

Vas

1.67 mg

Magnézium

71 mg

Foszfor

39 mg

Nátrium

113 mg

Cink

0.18 mg

Réz

0.023 mg

Mangán

0.16 mg

Szelén

0.9 µg

szénhidrát

rost

2.1 g

víz

92.47 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.03 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.1 mg

Niacin - B3 vitamin

0.9 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.141 mg

Folát

57 µg

A vitamin

315 µg

C vitamin

55 mg

B6 vitamin

0.096 g

3 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...