adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
nước dùng "alaplé"
-
375g víz0 kcal
-
125g csirkecomb139 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
8g gyömbér6 kcal
-
0g só0 kcal
-
16 kcal
miến cua bể "vietnami rákleves"
-
125g királyrák105 kcal
-
75g üvegtészta263 kcal
-
25g vízispenót4 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
4g rákpaszta0 kcal
-
18 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7g limelé2 kcal
-
9 kcal
Összesen
577
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
nước dùng "alaplé"
-
1500g víz0 kcal
-
500g csirkecomb556 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
30g gyömbér24 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g szárított rák64 kcal
miến cua bể "vietnami rákleves"
-
500g királyrák420 kcal
-
300g üvegtészta1053 kcal
-
100g vízispenót15 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
15g rákpaszta0 kcal
-
71 kcal
-
0g bors0 kcal
-
28g limelé7 kcal
-
15g tamarind paszta36 kcal
Összesen
2306
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
nước dùng "alaplé"
-
48.1g víz0 kcal
-
16g csirkecomb18 kcal
-
2.9g vöröshagyma1 kcal
-
1g gyömbér1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.6g szárított rák2 kcal
miến cua bể "vietnami rákleves"
-
16g királyrák13 kcal
-
9.6g üvegtészta34 kcal
-
3.2g vízispenót0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0.5g rákpaszta0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.9g limelé0 kcal
-
0.5g tamarind paszta1 kcal
Összesen
73
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.5 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 170 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2045.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 422 mg
-
Nátrium 1323 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 578.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
577
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 154 g
Zsír
-
Összesen 54 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 680 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8182.1 g
-
Cink 35 mg
-
Szelén 255 mg
-
Kálcium 481 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 412 mg
-
Foszfor 1687 mg
-
Nátrium 5292 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 292.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 2312.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 351 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 46 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 304 micro
-
Kolin: 405 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 241 micro
Összesen
2306
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 170 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 74.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
73
kcal
Hozzávalók
nước dùng "alaplé"
-
1.5 l víz
-
0.5 kg csirkecomb
-
1 közepes db vöröshagyma
-
5 cm gyömbér
-
só ízlés szerint
-
2 ek szárított rák
miến cua bể "vietnami rákleves"
-
300 g üvegtészta
-
100 g vízispenót
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 teáskanál ételízesítő
-
1 teáskanál cukor
-
1 ek rákpaszta
-
1 ek napraforgó olaj
-
bors ízlés szerint
-
1 lime-ból nyert limelé
-
1 evőkanál tamarind paszta
Elkészítés
nước dùng "alaplé"
- Először elkészítjük az alaplevet, ami annyiban különbözik a megszokottól, hogy kevesebb hozzávalót tartalmaz, így egyes összetevők íze jobban dominál. Kb. 1,2 liternyi alapléhez másfél liter vízbe teszünk fél kg tyúkcombot, és felforraljuk.
- Egy vöröshagymát héjastól elfelezünk, és 5 cm darab gyömbért feldarabolunk, majd egy mozsárban egy kicsit összenyomkodjuk, és hozzáadjuk a leveshez.
- Szárított pici halakat vagy rákot beáztatunk 15 percre, és azokat is a leveshez adjuk (elhagyható).
- Egy órát hagyjuk csendesen főni, a habot néha eltávolítjuk. A legvégén megsózzuk a levet, és egy szűrőn leszűrjük. Ezzel készen van az alaplé.
miến cua bể "vietnami rákleves"
- A "jó esetben" megtisztított rák nyers húsát annyi vízben megfőzzük pár perc alatt, amennyi ellepi. Adjunk a főzővízhez fél evőkanál rákpasztát és egy teáskanál sót. Amint kész, szűrjük le, és tegyük félre.
- Forraljunk fel vizet, és öntsük az üvegtésztára, hagyjuk állni a forró vízben a tésztát 10 percig (én meg szoktam főzni 1-2 perc alatt, de állítólag nem kell). A vizet sózzuk meg. Szűrjük le, majd tegyük félre.
- A zellert és a vízispenótot csíkozzuk fel, dobjuk bele forrásban lévő sós vízbe, és puhítsuk meg egy kicsit. Szűrjük le.
- Egy serpenyőben kevés olajon a fokhagymát pirítsuk meg (újhagymát is karikázhatunk bele), tegyük hozzá a rákhúst is. Ízesítsük egy kis ételízesítővel (vietnamiak MSG-ot használnak, azt nem javaslom), borssal, és karamellizáljuk meg egy leheletnyi cukorral.
- A tamarind pasztát, a maradék rákpasztát adhatjuk a rákhoz is, és a végén a levesbe is belekeverhetjük.
- A leves összeállításánál először tegyük a tálba az üvegtésztát, a puhított zöldségeket, a rákot, locsoljuk meg jól limelével, majd öntsük fel alaplével.
- Tálaljunk hozzá minél több friss zöldséget, pl. répát, salátákat, bazsalikomot, koriandert... Tartalmasabbá tudjuk tenni sült tofuval, algákkal, csíkokra szelt tojásrántottával.
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2810
- Feltöltés dátuma: 2015. július 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy ideje Vietnamban élek, és tanulgatom a kedvenc ételeink receptjeit. A rákleves abszolút idetartozik. Ez egy alaprecept lesz, amit leírok, de kedvünkre lehet beledobálni zöldségeket a levesbe, illetve rántottát felcsíkozva, vagy akár sült tofut is.