r
Nosalty Logó

Miến Cua Bể

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Miến Cua Bể
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

nước dùng "alaplé"

miến cua bể "vietnami rákleves"

Összesen 577 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

nước dùng "alaplé"

miến cua bể "vietnami rákleves"

Összesen 2306 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

nước dùng "alaplé"

miến cua bể "vietnami rákleves"

Összesen 73 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2045.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    1323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    578.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 577 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154 g

Zsír

  • Összesen
    54 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    680 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8182.1 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    1687 mg
  • Nátrium
    5292 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    2312.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    46 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 2306 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 73 kcal

Hozzávalók

nước dùng "alaplé"

miến cua bể "vietnami rákleves"

Elkészítés

nước dùng "alaplé"

  1. Először elkészítjük az alaplevet, ami annyiban különbözik a megszokottól, hogy kevesebb hozzávalót tartalmaz, így egyes összetevők íze jobban dominál. Kb. 1,2 liternyi alapléhez másfél liter vízbe teszünk fél kg tyúkcombot, és felforraljuk.
  2. Egy vöröshagymát héjastól elfelezünk, és 5 cm darab gyömbért feldarabolunk, majd egy mozsárban egy kicsit összenyomkodjuk, és hozzáadjuk a leveshez.
  3. Szárított pici halakat vagy rákot beáztatunk 15 percre, és azokat is a leveshez adjuk (elhagyható).
  4. Egy órát hagyjuk csendesen főni, a habot néha eltávolítjuk. A legvégén megsózzuk a levet, és egy szűrőn leszűrjük. Ezzel készen van az alaplé.

miến cua bể "vietnami rákleves"

  1. A "jó esetben" megtisztított rák nyers húsát annyi vízben megfőzzük pár perc alatt, amennyi ellepi. Adjunk a főzővízhez fél evőkanál rákpasztát és egy teáskanál sót. Amint kész, szűrjük le, és tegyük félre.
  2. Forraljunk fel vizet, és öntsük az üvegtésztára, hagyjuk állni a forró vízben a tésztát 10 percig (én meg szoktam főzni 1-2 perc alatt, de állítólag nem kell). A vizet sózzuk meg. Szűrjük le, majd tegyük félre.
  3. A zellert és a vízispenótot csíkozzuk fel, dobjuk bele forrásban lévő sós vízbe, és puhítsuk meg egy kicsit. Szűrjük le.
  4. Egy serpenyőben kevés olajon a fokhagymát pirítsuk meg (újhagymát is karikázhatunk bele), tegyük hozzá a rákhúst is. Ízesítsük egy kis ételízesítővel (vietnamiak MSG-ot használnak, azt nem javaslom), borssal, és karamellizáljuk meg egy leheletnyi cukorral.
  5. A tamarind pasztát, a maradék rákpasztát adhatjuk a rákhoz is, és a végén a levesbe is belekeverhetjük.
  6. A leves összeállításánál először tegyük a tálba az üvegtésztát, a puhított zöldségeket, a rákot, locsoljuk meg jól limelével, majd öntsük fel alaplével.
  7. Tálaljunk hozzá minél több friss zöldséget, pl. répát, salátákat, bazsalikomot, koriandert... Tartalmasabbá tudjuk tenni sült tofuval, algákkal, csíkokra szelt tojásrántottával.
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2810
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy ideje Vietnamban élek, és tanulgatom a kedvenc ételeink receptjeit. A rákleves abszolút idetartozik. Ez egy alaprecept lesz, amit leírok, de kedvünkre lehet beledobálni zöldségeket a levesbe, illetve rántottát felcsíkozva, vagy akár sült tofut is.

Hozzávalók

nước dùng "alaplé"

miến cua bể "vietnami rákleves"

Címlapról ajánljuk