Kurkumagyökér
Leírás
Ázsiából származó fűszernövény, a gyömbérfélék családjába tartozik. Gyógyászati és táplálkozási célokra elsősorban gyöktörzsét és gyökérgumóját használják, ami a gyömbérhez hasonló, színe viszont élénk narancssárga, mint a szárítással és őrléssel belőle nyert por is. Rengeteg jótékony hatása van: gyulladáscsökkentő, emésztéskönnyítő, antibakteriális hatású. Az őrlemény – mely a curry és a Worchester-szósz alapanyaga – mellett a friss gyökeret is használhatjuk főzéshez, hasonlóképpen, mint a gyömbérgyökeret: darabolva, vagy reszelve, és csak kis mennyiségben, mert meglehetősen csípős.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Száraz, hűvös helyen.
100g Kurkumagyökér
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok