r
Nosalty Logó

Indiai rizses vacsora zöldségekkel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
RAW
Indiai rizses vacsora zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A zöldségkeverékhez

A rizshez

Az uborkasalátához

Összesen 691 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A zöldségkeverékhez

A rizshez

Az uborkasalátához

Összesen 2760 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A zöldségkeverékhez

A rizshez

Az uborkasalátához

Összesen 126 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2242.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    1402 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    168 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    769 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3007 micro
Összesen 691 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    79 g

Zsír

  • Összesen
    114.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8969.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    704 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    761 mg
  • Foszfor
    1770 mg
  • Nátrium
    5606 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    376.8 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    1438.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    398 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    673 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1136 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    3078 micro
  • β-crypt
    113 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12028 micro
Összesen 2760 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    547 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

A zöldségkeverékhez

A rizshez

Az uborkasalátához

Elkészítés

A zöldségkeverékhez

  1. Zölségkeverék: Az olajat felforósitjuk, megpirítjuk a curryleveleket.
  2. Beletesszük a zöldségeket (a zöldpaprika kivételével), és három percik pároljuk az olajban, vigyázzunk nehogy leégjen, majd felöntjük a vízzel. Kurkumával és a koriandrerrel fűszerezzük, majd felforraljuk.
  3. Lefedjük és kis lángon kb 15 percig főzzük. Időnként óvatosan kevergessük.
  4. Belekeverjüka sót, joghurtot és a zöldpaprikát.
  5. Rizs: Forraljuk fel a vizet egy lábasban a sóval és a kurkumával.
  6. Tegyük a római köményt és a barna mustármagot a forró olajba. Amikor a köménymagok megbarnultak, tegyük hozzá a mandulát, kesudiót és a rizst.
  7. 2-3 percig kevergetve pirítjuk. Majd öntsük a sós forró vizet a rizsre. Még egyszer felforraljuk, majd szorosan lefedve kb 18-24 percig főzzük.
  8. Ha megfőtt, még forróntegyük bele a citromlevet és a petrezselymet .
  9. Uborkasaláta: Az uborkát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. Sózzuk, fűsszerezük. Tegyük a citromot és a petrezselymet az uborkához.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 17493
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 07.

Ajánló

Indiai lakomához.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Három fogás egy receptben! A recept Nyíri Edit receptjei alapján lett elkészítve és egy kicsit átvariálva. A zöldséges körethez nyugodtan választhatunk másféle zöldségeket is. Ahogy az én képemen is látszik én sem követtem az eredeti receptet. Igaz, a zöldborsó és a krumpli nagyon kell bele:) Azt hiszem közel 21 éve rendszeresen főzök indiai ételeket. Ez egy egyszerűbb és laktató étel(ek), amit kezdők is el tudnak készíteni. Az eredmény egy fantasztikus indiai lakoma lesz, és Te leszel az Indiai konyha nagymestere a vendégeid szemében. Természetesen még lehet chapatit és csatnit és készíteni mellé. A csatni ebben az esetben legyen inkább édes, így jól megy ezekhez az ízekhez.

Hozzávalók

A zöldségkeverékhez

A rizshez

Az uborkasalátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...