r
Nosalty Logó

Iluska áfonyás-túrós kockája

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Iluska áfonyás-túrós kockája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

krém

Összesen 1063 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

krém

Összesen 5316 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

krém

Összesen 238 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1806.4 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    202 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    580 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.2 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 1063 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.5 g

Zsír

  • Összesen
    147.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9032 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1849 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    2898 mg
  • Nátrium
    1582 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    825.9 g
  • Cukor
    508 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    778.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    633 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1062 micro
Összesen 5316 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.9 g
  • Cink
    58 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

tészta

  1. A tésztához a 4 tojássárgáját, a cukrot, az olajat, a meleg vizet összekeverjük.
  2. A lisztet, kakaóport, sütőport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk.
  3. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk.
  4. Zsírozott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük.
  5. Mikor kész, elfelezzük a tésztát hosszában. Az alsó, kakaóporral színezett lap tetejét megkenjük az áfonyalekvár felével, majd ráhalmozzuk a kész túrós krémet.
  6. A felső, színezett lap alját kenjük meg baracklekvárral, s a lekváros felével ráborítjuk a krémre. Kézzel szépen el egyengetjük. Vajas, porcukros krémmel ki lehet díszíteni a tetejét.
  7. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Ha nem díszítjük ki a tetejét, akkor porcukorral meghintjük.
  8. Másnap forró vízbe mártott késsel kockákra szeleteljük. Jó étvágyat!!

krém

  1. Elkészítjük a krémet. A pudingport sűrű pépé főzzük a tejjel, s mikor megfőtt, levesszük a tűzhelyről, hozzákeverjük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot. A cukor olvadjon el, majd hagyjuk teljesen kihűlni, közben kevergetjük, hogy ne bőrözzön be.
  2. A túróhoz hozzákeverjük a hideg pudingos krémet, a citromlevet, 2 teáskanál vízben feloldott és meglangyosított zselatint, egy teáskanálnyi áfonyalekvárt és a darabos áfonyákat is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1176
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 15.

Ajánló

Ha ajánlhatok e sütemény elé valami levest: Frankfurti leves Iluskától Brokkolis-tejfölös csirkeleves gazdagon Kacsaleves Iluskától Hentesleves Zöldborsóleves májgaluskával Velemi bableves

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Benéztem a hűtőbe, és láttam áfonyalekvárt, túró nekem mindig van lefagyasztva. Tudtam, hogy aszalt vörös áfonyám is van még... máris nekiláttam elkészíteni ezt a finomságot... szerintem jó sült ki belőle!! :-))))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...