Iluska áfonyás-túrós kockája
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 8% Zsír
tészta
-
44g tojás55 kcal
-
54g cukor209 kcal
-
20g víz0 kcal
-
17g napraforgó olaj150 kcal
-
54g finomliszt197 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
krém
Összesen
1063
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 8% Zsír
tészta
-
220g tojás277 kcal
-
270g cukor1045 kcal
-
100g víz0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
270g finomliszt983 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
krém
-
500g tehéntúró735 kcal
-
171 kcal
-
300g tej168 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
50g áfonya29 kcal
-
160g áfonyadzsem445 kcal
-
160g sárgabaracklekvár445 kcal
Összesen
5316
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 8% Zsír
tészta
-
9.8g tojás12 kcal
-
12g cukor47 kcal
-
4.5g víz0 kcal
-
3.8g napraforgó olaj34 kcal
-
12g finomliszt44 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
krém
-
22.3g tehéntúró33 kcal
-
8 kcal
-
13.4g tej7 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0.9g zselatin3 kcal
-
2.2g áfonya1 kcal
-
7.1g áfonyadzsem20 kcal
-
7.1g sárgabaracklekvár20 kcal
Összesen
238
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.9 g
Zsír
-
Összesen 29.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1806.4 g
-
Cink 261 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 370 mg
-
Vas 202 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 580 mg
-
Nátrium 316 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 165.2 g
-
Cukor 102 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 155.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 25 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 120 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 212 micro
Összesen
1063
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 159.5 g
Zsír
-
Összesen 147.5 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9032 g
-
Cink 1305 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 1849 mg
-
Vas 1010 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 2898 mg
-
Nátrium 1582 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 42 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 825.9 g
-
Cukor 508 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 778.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 311 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 199 micro
-
Kolin: 633 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1062 micro
Összesen
5316
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 402.9 g
-
Cink 58 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 45 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.8 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 27 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
238
kcal
Hozzávalók
tészta
-
4 db tojás
-
27 dkg cukor
-
1 dl víz
-
1 dl napraforgó olaj
-
27 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
2 teáskanál cukrozatlan kakaópor
krém
-
50 dkg tehéntúró
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
3 dl tej
-
4 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
4 csepp citromlé
-
20 g zselatin
Elkészítés
tészta
- A tésztához a 4 tojássárgáját, a cukrot, az olajat, a meleg vizet összekeverjük.
- A lisztet, kakaóport, sütőport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk.
- A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk.
- Zsírozott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük.
- Mikor kész, elfelezzük a tésztát hosszában. Az alsó, kakaóporral színezett lap tetejét megkenjük az áfonyalekvár felével, majd ráhalmozzuk a kész túrós krémet.
- A felső, színezett lap alját kenjük meg baracklekvárral, s a lekváros felével ráborítjuk a krémre. Kézzel szépen el egyengetjük. Vajas, porcukros krémmel ki lehet díszíteni a tetejét.
- Egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Ha nem díszítjük ki a tetejét, akkor porcukorral meghintjük.
- Másnap forró vízbe mártott késsel kockákra szeleteljük. Jó étvágyat!!
krém
- Elkészítjük a krémet. A pudingport sűrű pépé főzzük a tejjel, s mikor megfőtt, levesszük a tűzhelyről, hozzákeverjük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot. A cukor olvadjon el, majd hagyjuk teljesen kihűlni, közben kevergetjük, hogy ne bőrözzön be.
- A túróhoz hozzákeverjük a hideg pudingos krémet, a citromlevet, 2 teáskanál vízben feloldott és meglangyosított zselatint, egy teáskanálnyi áfonyalekvárt és a darabos áfonyákat is.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1176
- Feltöltés dátuma: 2015. május 15.
Ajánló
Ha ajánlhatok e sütemény elé valami levest: Frankfurti leves Iluskától Brokkolis-tejfölös csirkeleves gazdagon Kacsaleves Iluskától Hentesleves Zöldborsóleves májgaluskával Velemi bableves
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Iluska
1106 recept
Benéztem a hűtőbe, és láttam áfonyalekvárt, túró nekem mindig van lefagyasztva. Tudtam, hogy aszalt vörös áfonyám is van még... máris nekiláttam elkészíteni ezt a finomságot... szerintem jó sült ki belőle!! :-))))