r
Nosalty Logó

Húsvéti répatorta gazdagon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi baba
Húsvéti répatorta gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A cukormázhoz

Összesen 400 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A cukormázhoz

Összesen 4774 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A cukormázhoz

Összesen 262 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.3 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    646 micro
  • β-karotin
    1548 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 400 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.9 g

Zsír

  • Összesen
    176.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    1110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4608.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    837 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    507 mg
  • Foszfor
    1783 mg
  • Nátrium
    1308 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    759.3 g
  • Cukor
    646 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    637.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2436 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    415 micro
  • Kolin:
    961 mg
  • Retinol - A vitamin:
    559 micro
  • α-karotin
    7751 micro
  • β-karotin
    18572 micro
  • β-crypt
    217 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    2240 micro
Összesen 4774 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    427 micro
  • β-karotin
    1022 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A cukormázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A sárgarépákat meghámozzuk, és egészben megfőzzük, ha kihűlt, lereszeljük (nagy lyukún).
  2. A mazsolát alkoholba beáztatjuk (a sütibe értelemszerűen kinyomkodva csak a mazsola kerül).
  3. Amogyorót és adiót ledaráljuk egy tálba.
  4. Az egész mogyoróés dió szemeketegy tiszta konyharuhába csomagoljuk, és klopfolóval nagyobb darabokra összezúzzuk. A darabolt és a darált magvakat, valamint a szeletelt mandulát1 tálban összekeverjük.
  5. A porcukrot és alisztet kimérjük. Alisztbe elkeverjük a sütőport és a szódabikarbónát.
  6. A citromés a narancs fele kerül a süteménybe, mégpedig úgy, hogy a levüket kinyomjuk, a héjukat lereszeljük. A citrom és narancs másik felének a leve a cukormázhoz kell.
  7. A tojást szétválasztjuk.
  8. Összeállítjuk a tortát: A tojássárgáját a cukorral jó néhány percig kavarjuk, ha szép habos és fehér a tojás, mehet hozzá a sárgarépa, a méz, a fahéj, olaj, a citrusok leve és héja, összekeverjük, ezután hozzáadjuk a maradékhozzávalót, majd megkeverjük.
  9. A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, és lassan vigyázva,hogy ne törjön a hab, hozzáadjuk a tojásos masszához, óvatosan összekeverjük.
  10. Bőven kikent, lisztezett tortaformában 180 fokon, kb. 45 percig sütjük.
  11. Ha tortánk kihűlt, megfordítjuk, így az alja lesz felül, ami szép sima. Cukormázzal bevonjuk.
  12. Cukormáz: A porcukrot annyi narancs és citromlé keverékével keverjük össze, hogy szépen kenhető legyen a massza. Néhány óra múlva a tortánk fogyasztható, több napig friss marad. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12771
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Évi baba 38 recept

Jó néhány éve, hogy a Vörösmarty téren a karácsonyi vásáron sétáltam a családommal. Na ott aztán olyan Laci konyhák voltak, hogy nem győztük nyelni a nyálunkat. Itt ettem először répatortát, nagyon ízlett. Sok receptet kipróbáltam, míg sikerült összeállítani azt az ízvilágot, amit egyszer a vásárban ettem. Azóta sokszor elkészítem, sokszor még rendelésre is. Aki nem szereti a sárgarépát, az is nyugodtan kóstolja meg, mert nem érződik külön az íze. Nem lehet elrontani! 4-5 napig eláll, egyáltalán nem száraz sütemény. Ez a torta elég édes süti, elsősorban édesszájúaknak javaslom. Ha nem szeretjük a cukormázat, a tortát boríthatjuk csokoládéval, cukros, narancsos túróval vagy mascarponéval. Bárhogy remek az íze. A locsolóim minden Húsvétra kapnak (és el is várják) a tortából. Zseniális ízözön. Szeretettel ajánlom.

Hozzávalók

A tésztához

A cukormázhoz

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...