Húsvéti répatorta gazdagon
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
28g tojás35 kcal
-
5g rétesliszt18 kcal
-
21g sárgarépa8 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
7g törökmogyoró42 kcal
-
7g dió44 kcal
-
4g mandula25 kcal
-
4g mazsola12 kcal
-
11g narancs4 kcal
-
7g citrom1 kcal
-
1g rum2 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
6 kcal
-
2g méz6 kcal
-
3 kcal
-
0g fahéj1 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g vaj8 kcal
-
1g finomliszt5 kcal
A cukormázhoz
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
60g rétesliszt218 kcal
-
250g sárgarépa91 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
80g törökmogyoró503 kcal
-
80g dió523 kcal
-
50g mandula295 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
130g narancs45 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
8g rum18 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
71 kcal
-
25g méz76 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
3g fahéj7 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A cukormázhoz
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
18.2g tojás23 kcal
-
3.3g rétesliszt12 kcal
-
13.8g sárgarépa5 kcal
-
13.8g porcukor53 kcal
-
4.4g törökmogyoró28 kcal
-
4.4g dió29 kcal
-
2.8g mandula16 kcal
-
2.8g mazsola8 kcal
-
7.2g narancs2 kcal
-
4.7g citrom1 kcal
-
0.4g rum1 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
1.4g méz4 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.2g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
A cukormázhoz
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 384.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.3 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 53.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 203 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 646 micro
-
β-karotin 1548 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 187 micro
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.9 g
Zsír
-
Összesen 176.1 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 58 g
-
Koleszterin 1110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4608.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 837 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 507 mg
-
Foszfor 1783 mg
-
Nátrium 1308 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 759.3 g
-
Cukor 646 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 637.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2436 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 35 mg
-
C vitamin: 113 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 415 micro
-
Kolin: 961 mg
-
Retinol - A vitamin: 559 micro
-
α-karotin 7751 micro
-
β-karotin 18572 micro
-
β-crypt 217 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 2240 micro
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 253.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.8 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 35.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 427 micro
-
β-karotin 1022 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojás
-
6 dkg rétesliszt
-
25 dkg porcukor
-
5 dkg mazsola
-
1 kk sütőpor
-
1 kk szódabikarbóna
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 ek méz
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
A cukormázhoz
Elkészítés
A tésztához
- A sárgarépákat meghámozzuk, és egészben megfőzzük, ha kihűlt, lereszeljük (nagy lyukún).
- A mazsolát alkoholba beáztatjuk (a sütibe értelemszerűen kinyomkodva csak a mazsola kerül).
- Amogyorót és adiót ledaráljuk egy tálba.
- Az egész mogyoróés dió szemeketegy tiszta konyharuhába csomagoljuk, és klopfolóval nagyobb darabokra összezúzzuk. A darabolt és a darált magvakat, valamint a szeletelt mandulát1 tálban összekeverjük.
- A porcukrot és alisztet kimérjük. Alisztbe elkeverjük a sütőport és a szódabikarbónát.
- A citromés a narancs fele kerül a süteménybe, mégpedig úgy, hogy a levüket kinyomjuk, a héjukat lereszeljük. A citrom és narancs másik felének a leve a cukormázhoz kell.
- A tojást szétválasztjuk.
- Összeállítjuk a tortát: A tojássárgáját a cukorral jó néhány percig kavarjuk, ha szép habos és fehér a tojás, mehet hozzá a sárgarépa, a méz, a fahéj, olaj, a citrusok leve és héja, összekeverjük, ezután hozzáadjuk a maradékhozzávalót, majd megkeverjük.
- A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, és lassan vigyázva,hogy ne törjön a hab, hozzáadjuk a tojásos masszához, óvatosan összekeverjük.
- Bőven kikent, lisztezett tortaformában 180 fokon, kb. 45 percig sütjük.
- Ha tortánk kihűlt, megfordítjuk, így az alja lesz felül, ami szép sima. Cukormázzal bevonjuk.
- Cukormáz: A porcukrot annyi narancs és citromlé keverékével keverjük össze, hogy szépen kenhető legyen a massza. Néhány óra múlva a tortánk fogyasztható, több napig friss marad. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 12771
- Feltöltés dátuma: 2013. március 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Jó néhány éve, hogy a Vörösmarty téren a karácsonyi vásáron sétáltam a családommal. Na ott aztán olyan Laci konyhák voltak, hogy nem győztük nyelni a nyálunkat. Itt ettem először répatortát, nagyon ízlett. Sok receptet kipróbáltam, míg sikerült összeállítani azt az ízvilágot, amit egyszer a vásárban ettem. Azóta sokszor elkészítem, sokszor még rendelésre is. Aki nem szereti a sárgarépát, az is nyugodtan kóstolja meg, mert nem érződik külön az íze. Nem lehet elrontani! 4-5 napig eláll, egyáltalán nem száraz sütemény. Ez a torta elég édes süti, elsősorban édesszájúaknak javaslom. Ha nem szeretjük a cukormázat, a tortát boríthatjuk csokoládéval, cukros, narancsos túróval vagy mascarponéval. Bárhogy remek az íze. A locsolóim minden Húsvétra kapnak (és el is várják) a tortából. Zseniális ízözön. Szeretettel ajánlom.