r
Nosalty Logó

Húsvéti orosz krémtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Húsvéti orosz krémtorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A torta alaphoz:

A krémhez:

A díszítéshez:

Összesen 636 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A torta alaphoz:

A krémhez:

A díszítéshez:

Összesen 7630 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A torta alaphoz:

A krémhez:

A díszítéshez:

Összesen 283 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 636 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.9 g

Zsír

  • Összesen
    341 g
  • Telített zsírsav
    164 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    3199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6194.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    1528 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    596 mg
  • Foszfor
    2540 mg
  • Nátrium
    1223 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    960.1 g
  • Cukor
    700 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    872.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2678 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    674 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    459 micro
  • Kolin:
    2146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2635 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    492 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3127 micro
Összesen 7630 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

A torta alaphoz:

A krémhez:

A díszítéshez:

Elkészítés

A torta alaphoz:

  1. A tojásfehérjéket a cukorral keményre felverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, jól kidolgozzuk.
  2. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és a masszába óvatosan belekeverjük.
  3. 24 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és megsütjük. Amikor kihűl 3 lapra vágjuk.

A krémhez:

  1. A vaníliakrémhez 2 dl tejet felforralunk a cukorral, a citromhéjjal és vaníliarúd kikapart belsejével. Fedő alatt pihentetjük.
  2. A zselatint 1 dl vízbe beáztatjuk.
  3. A tojássárgákat elkeverjük a cukorral, az 1 dl tejjel, a pudingporral, és hozzászűrjük a vaníliás tejet. Vízgőz felett sűrű krémmé főzzük. Tűzről levéve hozzáadjuk a megpuhult zselatint, olvadásig kevergetjük, és hagyjuk kihűlni.
  4. A 4 dl tejszínt kemény habbá verjük, és a krémhez keverjük.
  5. A töltelékhez a mazsolát és a 3 ízű citrushéjakat apróra vágjuk, és rumba áztatjuk.

A díszítéshez:

  1. Betöltjük a lapokat. Az alsó lapra a krém 1/3 része kerül, megszórjuk a gyümölcsök felével, rátesszük a 2. lapot, megkenjük a krémmel, a maradék gyümölcs kerül rá, és befedjük a 3. lappal és a maradék krémmel.
  2. Hűtőbe tesszük 12 órára.
  3. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Feléből habrózsát nyomunk a tortára, a másik részéből a torta oldalát és tetejét vonjuk be.
  4. Pirított mandulaforgáccsal, színes zselécukorral, csokinyuszival díszítjük, ahogyan a fotón látható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 11939
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Lajos Mari 66 torta szakácskönyvéből készült ez a szépséges torta egyik Húsvétra, már két alkalomkor. Mennyei finom volt.

Hozzávalók

A torta alaphoz:

A krémhez:

A díszítéshez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...