Húsvéti orosz krémtorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 15% Zsír
A torta alaphoz:
-
37g tojás46 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez:
-
25g tej14 kcal
-
8g rum19 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
6 kcal
-
8g tojássárgája27 kcal
-
1g zselatin4 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
8g mazsola25 kcal
-
40 kcal
A díszítéshez:
-
17g habtejszín49 kcal
-
49 kcal
-
3 kcal
-
8g zselécukor33 kcal
-
8g csokoládé46 kcal
Összesen
636
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 15% Zsír
A torta alaphoz:
-
440g tojás554 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez:
-
300g tej168 kcal
-
100g rum231 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
76 kcal
-
100g tojássárgája322 kcal
-
15g zselatin50 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
100g mazsola299 kcal
-
483 kcal
A díszítéshez:
-
200g habtejszín584 kcal
-
100g mandulapehely590 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g zselécukor396 kcal
-
100g csokoládé546 kcal
Összesen
7630
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 15% Zsír
A torta alaphoz:
-
16.3g tojás20 kcal
-
5.9g cukor23 kcal
-
7.4g finomliszt27 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez:
-
11.1g tej6 kcal
-
3.7g rum9 kcal
-
14.8g habtejszín43 kcal
-
0.7g vaníliás pudingpor3 kcal
-
3.7g tojássárgája12 kcal
-
0.6g zselatin2 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
7.4g cukor29 kcal
-
3.7g mazsola11 kcal
-
18 kcal
A díszítéshez:
-
7.4g habtejszín22 kcal
-
3.7g mandulapehely22 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
3.7g zselécukor15 kcal
-
3.7g csokoládé20 kcal
Összesen
283
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 28.4 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 267 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 516.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 212 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 72.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 223 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 179 mg
-
Retinol - A vitamin: 220 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 261 micro
Összesen
636
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 149.9 g
Zsír
-
Összesen 341 g
-
Telített zsírsav 164 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 124 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 3199 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6194.5 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 257 mg
-
Kálcium 1528 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 596 mg
-
Foszfor 2540 mg
-
Nátrium 1223 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 960.1 g
-
Cukor 700 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 872.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2678 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 674 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 459 micro
-
Kolin: 2146 mg
-
Retinol - A vitamin: 2635 micro
-
α-karotin 45 micro
-
β-karotin 492 micro
-
β-crypt 79 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3127 micro
Összesen
7630
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 229.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.5 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
283
kcal
Hozzávalók
A torta alaphoz:
-
8 db tojás
-
16 dkg cukor
-
20 dkg finomliszt
A krémhez:
-
3 dl tej
-
1 dl rum
-
4 dl habtejszín
-
20 g vaníliás pudingpor
-
5 db tojássárgája
-
15 g zselatin
-
1 citromból nyert citromhéj
-
20 dkg cukor
-
10 dkg mazsola
A díszítéshez:
-
2 dl habtejszín
-
10 dkg mandulapehely
-
1 csomag vaníliás cukor
-
10 dkg zselécukor
Elkészítés
A torta alaphoz:
- A tojásfehérjéket a cukorral keményre felverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, jól kidolgozzuk.
- A lisztet a sütőporral összekeverjük, és a masszába óvatosan belekeverjük.
- 24 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és megsütjük. Amikor kihűl 3 lapra vágjuk.
A krémhez:
- A vaníliakrémhez 2 dl tejet felforralunk a cukorral, a citromhéjjal és vaníliarúd kikapart belsejével. Fedő alatt pihentetjük.
- A zselatint 1 dl vízbe beáztatjuk.
- A tojássárgákat elkeverjük a cukorral, az 1 dl tejjel, a pudingporral, és hozzászűrjük a vaníliás tejet. Vízgőz felett sűrű krémmé főzzük. Tűzről levéve hozzáadjuk a megpuhult zselatint, olvadásig kevergetjük, és hagyjuk kihűlni.
- A 4 dl tejszínt kemény habbá verjük, és a krémhez keverjük.
- A töltelékhez a mazsolát és a 3 ízű citrushéjakat apróra vágjuk, és rumba áztatjuk.
A díszítéshez:
- Betöltjük a lapokat. Az alsó lapra a krém 1/3 része kerül, megszórjuk a gyümölcsök felével, rátesszük a 2. lapot, megkenjük a krémmel, a maradék gyümölcs kerül rá, és befedjük a 3. lappal és a maradék krémmel.
- Hűtőbe tesszük 12 órára.
- A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Feléből habrózsát nyomunk a tortára, a másik részéből a torta oldalát és tetejét vonjuk be.
- Pirított mandulaforgáccsal, színes zselécukorral, csokinyuszival díszítjük, ahogyan a fotón látható.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 89
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 11926
- Feltöltés dátuma: 2014. április 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
VnéEdit
295 recept
Lajos Mari 66 torta szakácskönyvéből készült ez a szépséges torta egyik Húsvétra, már két alkalomkor. Mennyei finom volt.