Húslabdák cheddarral és pecsenyeszósszal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
sörös
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
Húslabdák
-
125g darált marhahús178 kcal
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
2g rozmaring2 kcal
-
1g majoranna2 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
1g ketchup1 kcal
-
4 kcal
-
15g cheddar sajt60 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Pecsenyeszósz
-
2g olívaolaj18 kcal
-
50g darált marhahús71 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
14 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
1g fehérborecet0 kcal
-
50g sör22 kcal
-
188g marha alaplé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
Sütés
-
6g olívaolaj53 kcal
Összesen
834
kcal
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
Húslabdák
-
500g darált marhahús710 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
40g zsemlemorzsa158 kcal
-
6g rozmaring8 kcal
-
3g majoranna8 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
5g ketchup5 kcal
-
15 kcal
-
60g cheddar sajt242 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Pecsenyeszósz
-
8g olívaolaj71 kcal
-
200g darált marhahús284 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
3g rozmaring4 kcal
-
56 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
5g fehérborecet1 kcal
-
200g sör86 kcal
-
750g marha alaplé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
Sütés
-
24g olívaolaj212 kcal
Összesen
3334
kcal
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
Húslabdák
-
18.3g darált marhahús26 kcal
-
18.3g darált sertéshús33 kcal
-
3.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
2g tojás3 kcal
-
1.5g zsemlemorzsa6 kcal
-
0.2g rozmaring0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0.2g ketchup0 kcal
-
0.7g worcestershire-szósz1 kcal
-
2.2g cheddar sajt9 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Pecsenyeszósz
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
7.3g darált marhahús10 kcal
-
6.2g vöröshagyma2 kcal
-
0.1g rozmaring0 kcal
-
0.7g feketeribizli lekvár2 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0.2g fehérborecet0 kcal
-
7.3g sör3 kcal
-
27.4g marha alaplé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
Sütés
-
0.9g olívaolaj8 kcal
Összesen
121
kcal
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.4 g
Zsír
-
Összesen 46 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 256 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1674.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 204 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 791 mg
-
Nátrium 473 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 339.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 291 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 151 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
834
kcal
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 285.5 g
Zsír
-
Összesen 184.1 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 1024 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6698.9 g
-
Cink 40 mg
-
Szelén 380 mg
-
Kálcium 815 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 374 mg
-
Foszfor 3165 mg
-
Nátrium 1891 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.7 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1357.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 469 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 34 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 144 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 78 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 213 micro
-
Kolin: 1165 mg
-
Retinol - A vitamin: 435 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 254 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 603 micro
-
Lut-zea 334 micro
Összesen
3334
kcal
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 244.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 49.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 22 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
121
kcal
Hozzávalók
Húslabdák
-
500 g darált marhahús
-
500 g darált sertéshús
-
1 db tojás
-
40 g zsemlemorzsa
-
1 teáskanál mustár
-
1 teáskanál ketchup
-
2 ek worcestershire-szósz
-
2 ek olívaolaj
-
20 g vaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Pecsenyeszósz
-
1 ek olívaolaj
-
200 g darált marhahús
-
1 ek feketeribizli lekvár
-
2 teáskanál mustár
-
1 ek fehérborecet
-
200 ml sör
-
750 ml marha alaplé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 evőkanál finomliszt
Sütés
-
3 ek olívaolaj
Elkészítés
Húslabdák
- A rozmaringot és a hagymát egy nagy edényben, az olívaolajon, a vajon, a worcestershire szószon és 4 ek vízen, alacsony lángon 20-25 percig főzzük, amíg a hagyma puhára párolódik. Néha átkeverjük. A főzés vége előtt hozzáadjuk a fokhagymát, és 1-2 percig ezzel főzzük még. A hagymát a tűzről levesszük, sóval és borssal ízesítjük, kissé hagyjuk kihűlni.
- A darált húst a tojással, zsemlemorzsával, mustárral, ketchuppal és a majoránnával egy edénybe tesszük, a hagymát hozzáöntjük, sóval és borssal ízesítjük. Az összetevőket jól elkeverjük, és a masszából egy próbagombócot készítünk. A gombócot alacsony lángon megsütjük, megkóstoljuk, és ha szükséges, még sóval, borssal, mustárral ízesítjük.
- A masszát 16 adagra osztjuk, közepébe cheddart teszünk, és labdákat formázunk belőlük. A labdácskákat a sütésig a hűtőbe állítjuk, és elkészítjük a szószt.
Pecsenyeszósz
- A darált marhahúst egy nagy lábasban erős lángon, barnára sütjük át, majd közepesre vesszük a lángot, hozzáadjuk hagymát és a rozmaringot, és 5 percig ezzel pirítjuk. A darált húst leöntjük a sörrel, és főni hagyjuk, amíg a folyadék bepárolódik.
- A lisztet a húshoz adjuk, és óvatosan hozzákeverjük. A csontlevet, dzsemet, mustárt a húshoz adjuk, elkeverjük, és kis lángon, 30 percig hagyjuk főni, amíg besűrűsödik, és a lisztes íz elpárolog belőle. Fehérborecettel, sóval és borssal ízesítjük.
Sütés
- A sütőt 240 fokra, alul-felül sütésre állítjuk. A labdácskákat egy lazán kiolajozott tepsibe tesszük, olívaolajjal megkenjük őket, és a sütő legfelső harmadában 15 percig sütjük. Ezután a szószt a labdácskákra öntjük, és további 5 percig a sütőbe tesszük.
- A cheddarral töltött húslabdákat burgonyapürével, a szósszal körbelocsolva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 240 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 70
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 4587
- Feltöltés dátuma: 2018. április 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
NapsütötteVidékünkön
174 recept
Húsimádók kedvence lehet ez az étel. Isteni húsgombóc, cheddar és húsos szaft. Időigényes, de minden percet megér az elkészítése, hiszen isteni ízeket kapunk majd, és öröm készíteni is.