Hidegtál Tésztásfül konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
Kaszinótojás
-
72g főtt tojás112 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
1g majonéz5 kcal
-
4g tejföl8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Sonkatekercs
-
40g csirkemellsonka38 kcal
-
30g krémsajt75 kcal
-
4g tejföl8 kcal
-
17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Sajttölcsér
-
40g trappista sajt141 kcal
-
60g tehéntúró88 kcal
-
4g vaj29 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
10g lilahagyma4 kcal
-
6 kcal
Díszítés
-
1g salátalevél0 kcal
-
40g alma19 kcal
-
52g narancs18 kcal
-
40g paradicsom7 kcal
-
20g uborka3 kcal
-
18g lilahagyma7 kcal
Összesen
658
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
Kaszinótojás
-
360g főtt tojás558 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
5g majonéz27 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Sonkatekercs
-
200g csirkemellsonka190 kcal
-
150g krémsajt375 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
28g majonézes torma83 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Sajttölcsér
-
200g trappista sajt704 kcal
-
300g tehéntúró441 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
50g lilahagyma18 kcal
-
10g fűszerpaprika28 kcal
Díszítés
-
7g salátalevél1 kcal
-
200g alma94 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
100g uborka15 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
Összesen
3277
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
Kaszinótojás
-
15.8g főtt tojás24 kcal
-
2.2g vaj16 kcal
-
0.2g mustár0 kcal
-
0.2g majonéz1 kcal
-
0.9g tejföl2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Sonkatekercs
-
8.8g csirkemellsonka8 kcal
-
6.6g krémsajt16 kcal
-
0.9g tejföl2 kcal
-
1.2g majonézes torma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Sajttölcsér
-
8.8g trappista sajt31 kcal
-
13.2g tehéntúró19 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
2.2g lilahagyma1 kcal
-
0.4g fűszerpaprika1 kcal
Díszítés
-
0.3g salátalevél0 kcal
-
8.8g alma4 kcal
-
11.4g narancs4 kcal
-
8.8g paradicsom2 kcal
-
4.4g uborka1 kcal
-
3.9g lilahagyma1 kcal
Összesen
143
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.2 g
Zsír
-
Összesen 45.9 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 353 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1911.6 g
-
Cink 158 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 392 mg
-
Vas 122 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 431 mg
-
Nátrium 728 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 267.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 414 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 15 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 73 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 233 mg
-
Retinol - A vitamin: 335 micro
-
α-karotin 59 micro
-
β-karotin 821 micro
-
β-crypt 184 micro
-
Likopin 1029 micro
-
Lut-zea 766 micro
Összesen
658
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 186 g
Zsír
-
Összesen 229.5 g
-
Telített zsírsav 97 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1763 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9557.9 g
-
Cink 791 mg
-
Szelén 146 mg
-
Kálcium 1959 mg
-
Vas 609 mg
-
Magnézium 204 mg
-
Foszfor 2156 mg
-
Nátrium 3638 mg
-
Réz 31 mg
-
Mangán 25 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1339.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2068 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 150 mg
-
D vitamin: 355 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 76 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 363 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 333 micro
-
Kolin: 1165 mg
-
Retinol - A vitamin: 1677 micro
-
α-karotin 293 micro
-
β-karotin 4103 micro
-
β-crypt 922 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 3829 micro
Összesen
3277
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 419.2 g
-
Cink 35 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 16 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 180 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 226 micro
-
Lut-zea 168 micro
Összesen
143
kcal
Hozzávalók
Kaszinótojás
-
6 db főtt tojás
-
5 dkg vaj
-
1 tk mustár
-
1 teáskanál majonéz
-
20 ml tejföl
-
1 késhegynyi só
-
1 csipet bors
Sonkatekercs
-
20 dkg csirkemellsonka
-
15 dkg krémsajt
-
1 ek tejföl
-
2 ek majonézes torma
-
1 csipet só
-
1 csipet fekete bors
Sajttölcsér
-
20 dkg trappista sajt
-
30 dkg tehéntúró
-
2 dkg vaj
-
1 kk só
-
1 késhegynyi bors
-
1 késhegynyi köménymag
-
1 kis db lilahagyma
-
1 dkg fűszerpaprika
Díszítés
-
1 közepes db salátalevél
-
1 közepes db alma
-
1 közepes db narancs
-
2 közepes db paradicsom
-
10 dkg uborka
-
1 közepes db lilahagyma
Elkészítés
Kaszinótojás
- A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízben lehűtjük. Leszedjük a héját, és óvatosan, figyelve, hogy hol van a sárgája, kettévágjuk.
- A tojások sárgáját habosra keverjük a vajjal. Majd hozzáadjuk a sót, borsot, mustárt, majonézt, az apróra vágott petrezselymet és a tejfölt. Vigyázzunk, hogy a krém ne legyen nagyon puha. Nyomózsákba tesszük, és mindegyik tojásba nyomunk egy kis adagot.
Sonkatekercs
- A sonka szeleteket előkészítjük.
- A töltelék hozzávalóit habosra keverjük, a sonkaszeletekbe göngyöljük. A nyomózsáknak itt is hasznát vesszük. A végeihez is nyomunk egy kisebb gombóckát. Készen van, bár jó, ha legalább fél napig hideg helyen áll, hogy az ízek összeérjenek.
Sajttölcsér
- A körözött hozzávalóit, túrót, fűszereket összekeverjük villával alaposan.
- A trappista sajtot vékonyra felszeleteljük. (Akkor jó, ha kerek.) Ketté vágjuk, pont félbe, tölcsért készítünk belőle. Nyomó zsákba töltjük a körözöttet, megtöltjük a tölcséreket.
Díszítés
- A díszítő elemeket alaposan megmossuk. Egész fejes salátát leveleire szedjük. A levelekkel alapot készítünk a kaszinótojások, sonkatekercsek (most díszítjük a végeit nyomózsákkal), sajttölcséreknek. A lilahagyma karikával elválasztjuk a sajttölcséreket. A narancsokkal a sonkatekercseket választjuk el. A kaszinótojásokat uborkával, paradicsommal díszítjük. Az egyetlen piros almával a fő díszítést rakjuk a tálra. Némi kézügyességgel, éles késsel bevagdossuk 45 fokos szögben az alma közepe felé. Elcsúsztatjuk 1 cm távra, kialakul a rózsa. Lásd a képet !
- Fontos! Felhasználásig, a tálalásig hűtőben tároljuk!
- Elkészítettem: 14 alkalommal
- Receptkönyvben: 258
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 32541
- Feltöltés dátuma: 2014. január 05.
Ajánló
A díszítést a zöldségek tárháza adja. Petrezselyem, uborka, paradicsom, retek, saláta stb. Igyekeztem az ízek miatt megválasztani a hozzá illőket.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A hidegkonyhát Szilveszterkor, húsvétkor, ballagáskor, ünnepeken gyakran tálaljuk fel.