Majonézes torma

Majonézes torma

Leírás

Majonézes torma – receptek, leírás, tippek

A majonézes torma reszelt torma, fűszerek és krémes majonéz keveréke, lágyabb ízzel, mint az ecetes torma. Leggyakrabban húsvét táján fogyasztjuk a sonka mellé, de egész évben elérhető a boltok polcain. A torma egy ősi fűszer- és gyógynövény, amelynek magas a C-vitamin, kalcium, magnézium-, illetve nátriumtartalma, és a népi gyógyászatban is régóta népszerű.

A boltok polcain évtizedek óta megtalálható a tubusos vagy kisüveges majonézes torma, a következő összetevőkkel: reszelt torma, víz, növényi olaj, ecet, cukor, módosított kukorica-keményítő, étkezési só, mustármag, étkezési sav, tartósítószerek, illetve sűrítőanyag, de az összetétel gyártónként változhat. Készítsük házilag, adalékanyagok nélkül!

Most pedig következzenek a vásárlási, tárolási és elkészítési tippek:

Mi az a majonézes torma?

A majonézes torma reszelt torma és majonéz keveréke ecettel, sóval, borssal, sőt, akár tejszínnel dúsítva. Készíthetünk majonézes tormát otthon is, frissen reszelt torma, házilag készített vagy készen vásárolt majonéz, illetve ecet/citromlé és fűszerek összekeverésével. A reszelt tormát keverjük el a többi hozzávalóval, és használjuk fel szendvicsek, saláták készítéséhez, de kiváló alapanyaga például a sonkatekercseknek, különböző hidegtálaknak. Ehetjük főtt, illetve sült húsok mellé is. A tormát reszelés után minél előbb használjuk fel, mert gyorsan veszít ízéből, aromájából.

Hogyan vásároljuk?

A majonézes torma évtizedek óta népszerű késztermék a magyarok körében, szinte minden boltban megtalálhatjuk tubusos és kisüveges formában egyaránt. Válasszuk a kevés adalékanyagot és tartósítószert tartalmazó vagy bio termékeket, vagy készítsük el magunk, házilag!

Mire jó a majonézes torma?

A torma évszázadok óta ismert, Magyarországon is őshonos növény, melynek reszelt gyökerét fogyasztjuk. Pikáns, általában igen csípős, de nagyon egészséges alapanyagról van szó, mely étvágygerjesztő, gyomorjavító, légúttisztító, valamint az emésztést és a vérkeringést segítő hatású. A gasztronómiában a reszelt tormát hagyományosan ecettel keverve fogyasztjuk, aki azonban az ecetes torma intenzív csípősségét sem bírja, tompíthatja az ízeket majonézzel, és készíthet vagy vásárolhat majonézes tormát.

Mi készülhet majonézes tormából?

A majonézes tormát szendvicsekhez, (majonézes) salátákhoz, húsvéti hidegtálakhoz, tojásételekhez, töltött tojások vagy sonka- és sajttekercsek töltelékéhez, szendvicskrémekhez is használhatjuk. Kerülhet mennyei tojáskrémbe, de készülhet vele fürjtojással töltött fasírtgolyó majonézes vitaminsalátával, délutáni tea mellé való szendvicsfalatka, gazdag tormás burgonyasaláta, de húsvéti croque madame is.

Még több majonézes tormás receptért görgess lejjebb!

Mikor vegyem

A majonézes torma évtizedek óta közkedvelt késztermék a boltokban, tubusos és kisüveges formában egyaránt beszerezhetjük. Válasszuk a kevés adalékanyagot és tartósítószert tartalmazó termékeket, vagy készítsük házilag!

hogyan tároljam

A majonézes tormát felbontás után hűtőben tároljuk.

100g Majonézes torma

fehérjetartalom

1 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

14 g

víztartalom

0 g

gramm majonézes torma?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

1 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 étel, amit Ferenc pápa nagyon szeretett

Április 21-én, húsvéthétfőn hunyt el a katolikus egyház 266. pápája, Jorge Mario Bergoglio. Rá emlékezve összegyűjtöttük kedvenc ételeit, melyek között argentin és olasz fogások kaptak helyet. Mi így emlékezünk rá.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejszínes carbonara spagetti

Egyszerűen elkészíthető, és mindemellett nagyszerű étel, nem fogyókúrás, de ez kell a magyar gyomornak, isteni volt, érdemes kipróbálnotok...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!