Tormás burgonyasaláta gazdagon
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
100g parázskrumpli62 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
26 kcal
-
7g majonéz37 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
1 kcal
-
11g lilahagyma4 kcal
-
35g újhagyma7 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
23g kapor10 kcal
-
23g snidling7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g alma12 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
15 kcal
-
0 kcal
Összesen
258
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
800g parázskrumpli493 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
70g majonézes torma207 kcal
-
55g majonéz294 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
10 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
276g újhagyma53 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
180g snidling54 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g alma94 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
30g parmezán sajt118 kcal
-
0 kcal
Összesen
2052
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
34.5g parázskrumpli21 kcal
-
12.9g tejföl26 kcal
-
9 kcal
-
2.4g majonéz13 kcal
-
0.4g mustár0 kcal
-
3.4g halványító zeller0 kcal
-
3.9g lilahagyma1 kcal
-
11.9g újhagyma2 kcal
-
1.9g petrezselyem1 kcal
-
7.8g kapor3 kcal
-
7.8g snidling2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8.6g alma4 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
1.3g parmezán sajt5 kcal
-
0 kcal
Összesen
87
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 548.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 191 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 193.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 227 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 188 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1039 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 663 micro
Összesen
258
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 51.2 g
Zsír
-
Összesen 122.2 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 197 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4385.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 1529 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 451 mg
-
Foszfor 1184 mg
-
Nátrium 1154 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 211 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1549.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1815 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 502 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1507 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 798 micro
-
Kolin: 182 mg
-
Retinol - A vitamin: 423 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8315 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5306 micro
Összesen
2052
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 188.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 66.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 358 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 228 micro
Összesen
87
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
800 g parázskrumpli
-
300 g tejföl
-
70 g majonézes torma
-
5 ek majonéz
-
1 ek mustár
-
2 közepes szár halványító zeller
-
1 közepes fej lilahagyma
-
3 közepes db újhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 citromból nyert citromhéj
-
30 g parmezán sajt
-
cayenne paprika ízlés szerint
Elkészítés
- Lobogó, sós vízben puhára főzzük az apróbb szemű felezett burgonyákat. Ne főzzük szét őket teljesen! Ez idő alatt elkészítjük a saláta alapját.
- Egy nagy tálban összekeverjük a majonézes öntet hozzávalóit: a tejfölt, a majonézes tormát, a majonézt, a mustárt, a zöldfűszereket, az apróra vágott újhagymát, lilahagymát, szárzellert, almát, a reszelt citromhéjat és parmezánt. Sóval, borssal ízesítjük.
- Ez a keveréket hozzáadjuk a kifőtt, lecsepegtetett, kissé még langyos burgonyához és jó alaposan összeforgatjuk az egészet.
- 1-2 órára hűtőbe tesszük állni, de akár langyosan is fogyaszthatjuk. Friss zöldfűszerekkel és egy kevés cayenne borssal megszórva tálaljuk. Tökéletes köret húsok, halak mellé, de önmagában is megállja a helyét.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 1843
- Feltöltés dátuma: 2023. november 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
A burgonyasalátát mindenki kedveli, hiszen könnyen, gyorsan és változatosan készíthető. Leginkább a téli, kora tavaszi időszakban népszerű, de az év bármelyik szakában szuper választás. Az alábbi változat krémes-tormás majonézes öntettel, ropogós alma és zeller hozzáadásával, plusz friss kaporral és zöldfűszerekkel turbózva készült. Tökéletes az ünnepi asztalra köretként, de önmagában is kitűnő fogás.