r
Nosalty Logó

Húsvéti croque madame

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Húsvéti croque madame
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 598 kcal
  • 15% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2387 kcal
  • 15% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 304 kcal
  • 15% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    942.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 598 kcal
  • 15% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.2 g

Zsír

  • Összesen
    133 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3769.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1012 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    887 mg
  • Nátrium
    1593 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.6 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    679 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    442 micro
  • Kolin:
    407 mg
  • Retinol - A vitamin:
    673 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    613 micro
Összesen 2387 kcal
  • 15% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kalácsból 8 szép szeletet vágunk, majd a felét majonézzel, a másik felét majonézes tormával kenjük meg. Sózzuk is meg egy kicsit.
  2. A (húsvéti) sonkából megpróbálunk vékony szeleteket vágni. Attól függően, hogy ez mennyire sikerült, szendvicsenként 1-2 szeletet fektetünk a majonézes tormával lekent kalácsszeletekre.
  3. Szórjuk meg a sonkaszeleteket a reszelt sajttal, majd helyezzük rájuk a majonézzel megkent kalácsszeleteket, így megalkotva a 4 szendvicset.
  4. A szendvicsek tetejét megkenjük kevés puha vajjal, majd ízlés szerint megszórjuk sóval és frissen aprított feketeborssal.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Fogyaszthatjuk magában, vagy kínálhatjuk szeletelt főtt tojással a tetején, így gyakorlatilag a húsvéti reggeli minden elemét felhasználva ebben a szuper melegszendvicsben.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4475
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 30.

Ajánló

Tojás nélkül is kínálhatjuk, ez esetben húsvéti croque monsieur szendvicshez van szerecsénk.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: kalács receptek húsvétra

Receptjellemzők

Húsvéti croque madame
Rosanics Petra 351 recept

Imádjuk a melegszendvicseket, így a croque madame-nak is óriási rajongói vagyunk. Most azonban csavartunk egyet a klasszikus recepten, és hagyományos húsvéti alapanyagokból készítettük el. Így kenyér helyett kalács lett a szendvics alapja, amit majonézzel és majonézes tormával kentünk meg, majd húsvéti sonkával és reszelt sajttal rétegezve sütöttük meg. A tetejére pedig tükörtojás helyett főtt tojást tettünk, így feltéve a koronát a húsvéti reggeli legújabb sztárjára.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...