Húsvéti croque madame
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 15% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
88g kalács321 kcal
-
24 kcal
-
5g majonéz27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
38g főtt sonka53 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
28g tojás35 kcal
Összesen
598
kcal
- 15% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
350g kalács1285 kcal
-
32g majonézes torma94 kcal
-
20g majonéz107 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
150g főtt sonka210 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
110g tojás138 kcal
Összesen
2387
kcal
- 15% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
44.3g kalács163 kcal
-
4.1g majonézes torma12 kcal
-
2.5g majonéz14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
19g főtt sonka27 kcal
-
12.7g sajt45 kcal
-
3.5g vaj25 kcal
-
13.9g tojás18 kcal
Összesen
304
kcal
- 15% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23 g
Zsír
-
Összesen 33.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 162 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 942.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 253 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 222 mg
-
Nátrium 398 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 49.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 170 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 153 micro
Összesen
598
kcal
- 15% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.2 g
Zsír
-
Összesen 133 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 648 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3769.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 1012 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 887 mg
-
Nátrium 1593 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 205.6 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 199.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 679 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 100 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 442 micro
-
Kolin: 407 mg
-
Retinol - A vitamin: 673 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 613 micro
Összesen
2387
kcal
- 15% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 477.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 202 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
304
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
4 teáskanál majonézes torma
-
4 teáskanál majonéz
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
2 ek vaj
Elkészítés
- A kalácsból 8 szép szeletet vágunk, majd a felét majonézzel, a másik felét majonézes tormával kenjük meg. Sózzuk is meg egy kicsit.
- A (húsvéti) sonkából megpróbálunk vékony szeleteket vágni. Attól függően, hogy ez mennyire sikerült, szendvicsenként 1-2 szeletet fektetünk a majonézes tormával lekent kalácsszeletekre.
- Szórjuk meg a sonkaszeleteket a reszelt sajttal, majd helyezzük rájuk a majonézzel megkent kalácsszeleteket, így megalkotva a 4 szendvicset.
- A szendvicsek tetejét megkenjük kevés puha vajjal, majd ízlés szerint megszórjuk sóval és frissen aprított feketeborssal.
- 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Fogyaszthatjuk magában, vagy kínálhatjuk szeletelt főtt tojással a tetején, így gyakorlatilag a húsvéti reggeli minden elemét felhasználva ebben a szuper melegszendvicsben.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4475
- Feltöltés dátuma: 2022. március 30.
Ajánló
Tojás nélkül is kínálhatjuk, ez esetben húsvéti croque monsieur szendvicshez van szerecsénk.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
húsvét
kategória:
kalács receptek húsvétra
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
Rosanics Petra
351 recept
Imádjuk a melegszendvicseket, így a croque madame-nak is óriási rajongói vagyunk. Most azonban csavartunk egyet a klasszikus recepten, és hagyományos húsvéti alapanyagokból készítettük el. Így kenyér helyett kalács lett a szendvics alapja, amit majonézzel és majonézes tormával kentünk meg, majd húsvéti sonkával és reszelt sajttal rétegezve sütöttük meg. A tetejére pedig tükörtojás helyett főtt tojást tettünk, így feltéve a koronát a húsvéti reggeli legújabb sztárjára.