r
Nosalty Logó

Húsvéti croque madame

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Húsvéti croque madame
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 598 kcal
  • 15% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2387 kcal
  • 15% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 304 kcal
  • 15% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    942.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 598 kcal
  • 15% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.2 g

Zsír

  • Összesen
    133 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3769.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1012 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    887 mg
  • Nátrium
    1593 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.6 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    679 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    442 micro
  • Kolin:
    407 mg
  • Retinol - A vitamin:
    673 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    613 micro
Összesen 2387 kcal
  • 15% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kalácsból 8 szép szeletet vágunk, majd a felét majonézzel, a másik felét majonézes tormával kenjük meg. Sózzuk is meg egy kicsit.
  2. A (húsvéti) sonkából megpróbálunk vékony szeleteket vágni. Attól függően, hogy ez mennyire sikerült, szendvicsenként 1-2 szeletet fektetünk a majonézes tormával lekent kalácsszeletekre.
  3. Szórjuk meg a sonkaszeleteket a reszelt sajttal, majd helyezzük rájuk a majonézzel megkent kalácsszeleteket, így megalkotva a 4 szendvicset.
  4. A szendvicsek tetejét megkenjük kevés puha vajjal, majd ízlés szerint megszórjuk sóval és frissen aprított feketeborssal.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Fogyaszthatjuk magában, vagy kínálhatjuk szeletelt főtt tojással a tetején, így gyakorlatilag a húsvéti reggeli minden elemét felhasználva ebben a szuper melegszendvicsben.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4475
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 30.

Ajánló

Tojás nélkül is kínálhatjuk, ez esetben húsvéti croque monsieur szendvicshez van szerecsénk.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: kalács receptek húsvétra

Receptjellemzők

Húsvéti croque madame
Rosanics Petra 351 recept

Imádjuk a melegszendvicseket, így a croque madame-nak is óriási rajongói vagyunk. Most azonban csavartunk egyet a klasszikus recepten, és hagyományos húsvéti alapanyagokból készítettük el. Így kenyér helyett kalács lett a szendvics alapja, amit majonézzel és majonézes tormával kentünk meg, majd húsvéti sonkával és reszelt sajttal rétegezve sütöttük meg. A tetejére pedig tükörtojás helyett főtt tojást tettünk, így feltéve a koronát a húsvéti reggeli legújabb sztárjára.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk