r
Nosalty Logó

Húsvét egy tekercsben

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jonas konyhája
Húsvét egy tekercsben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 362 kcal
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 2885 kcal
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 249 kcal
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    946.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    605 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 362 kcal
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    125.2 g

Zsír

  • Összesen
    207.9 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7571.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    1390 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    1146 mg
  • Nátrium
    4837 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    394 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1106 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    247 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    754 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1092 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    854 micro
Összesen 2885 kcal
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    655.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 249 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feldaraboljuk a keményre főtt tojásokat és a hagymát. Adjuk hozzá a 80 g reszelt sajtot, a tejfölt és a majonézes tormát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd jól összekeverjük egy villával.
  2. Nyújtsuk ki leveles tésztát 3-4 mm vastagságúra, majd terítsük be a szeletelt füstölt-főtt tarjával és a tojáskrémmel.
  3. Tekerjük fel a tésztát. Csomagoljuk folpackba, és helyezzük be 1 órára a mélyhűtőbe, hogy könnyebben fel tudjuk szeletelni.
  4. Amikor már megfelelő a tészta állaga, egy éles késsel szeleteljük fel 1 cm-es szeletekre. Helyezzük egy margarinnal kikent tepsire legalább 1,5 cm távolságra egymástól, mert egy kicsit megdagadnak sütés közben.
  5. Szórjuk meg a tétjét a reszelt sajt másik felével, és tegyük 200 fokra melegített sütőbe 25 percre, légkeveréssel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 421
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 26170
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Jonas konyhája 13 recept

Láttam a húsvéti receptversenyt, és az is, hogy csak kevesen indultak a sós süteménnyel. Gondoltam, alkotok egyet, amiben benne vannak a húsvét tradicionális ízei. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...