r
Nosalty Logó

Habos krémtorta különleges díszítéssel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kenyér Művész
Habos krémtorta különleges díszítéssel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 821 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 6580 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 303 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    776.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.5 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 821 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122 g

Zsír

  • Összesen
    370.5 g
  • Telített zsírsav
    198 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    1638 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6214.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1740 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    559 mg
  • Foszfor
    2130 mg
  • Nátrium
    1595 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    699.7 g
  • Cukor
    471 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1969 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    264 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    954 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1926 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1168 micro
Összesen 6580 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 303 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. Először a tésztalapot készítjük el: az 5 tojásfehérjét egy csipet sóval felverjük, a 4 evőkanál cukrot több részletben adagolva hozzá. Ha már jó kemény a hab, hozzácsorgatjuk az étolajat, majd óvatosan hozzákeverünk 2 evőkanál lisztet, a zsemlemorzsát és a sütőport. Sütőpapírral bélelt, 28 cm átmérőjű tortaformába simítjuk, egyenletesen megszórjuk a dióval, és 180 fokon (légkeveréssel) kb. 20-22 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt, és még melegen megkenjük a mogyorókrémmel. Ezen a ponton érdemes a tortakarikát visszatenni a tészta köré, hiszen könnyebben tudjuk majd rétegezni a krémeket a továbbiakban.
  2. A babapiskótát megmártjuk 150 ml tej és a kávé keverékébe, és a mogyorókrémmel megkent lap tetejére tesszük.
  3. Míg a tésztalap hűl, elkészítjük a krémet is: az 5 db tojássárgáját 150 gramm cukorral 3 evőkanál liszttel csomómentesre kikeverjük, majd apránként hozzáadunk 400 ml tejet. Egy lábosba/gyorsforralóba öntjük, és puding sűrűségűre főzzük, majd kihűtjük. A puha vajat robotgéppel kissé kihabosítjuk, majd elkeverjük a kihűlt krémmel. A krém felét elsimítjuk a készülő tésztánk tetején.
  4. Az étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk, és hozzákeverjük a vaníliakrém másik feléhez, majd ezt is elsimítjuk a torta tetején.
  5. A tejszínt a porcukorral habbá verjük, és ezt is rákenjük a süteményre. Éjszakára hűtőbe pihentetjük.
  6. Másnap a tiszta csipkét (pl. régi, alaposan kimosott szép csipkefüggöny-darabkát) óvatosan rásimítjuk a tészta tetejére, és megszórjuk kakaóporral, majd a csipkét óvatosan, vigyázva leemeljük a torta tetejéről. Most pedig már nincs más hátra, mint egy szép nagy szeletet vágni belőle, és élvezettel elfogyasztani. Isteni, krémes, habos, könnyű, de közben a megpirult diótól roppanós. Szenzációs!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5250
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kenyér Művész 3 recept

Isteni csokitortát már mindenki evett. Vaníliásat is. Mogyorósat is. Babapiskótával készültet is, tejszínhabbal. És most akkor képzeljetek el egy olyan tortát, ahol ezek mind megtalálhatóak, ráadásul egy különleges habcsókszerű, diótól roppanó talppal.  EZ (!) a "nyamm-kategória". Azt nem állítom, hogy gyors. Azt nem állítom, hogy azonnal fogyasztható. De azt állítom, hogy minden egyes ráfordított perce megéri, és azt is állítom, hogy elkészíted legközelebb is!

Hozzávalók

Tészta

Krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...