Gyümölcsös tartlette
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
kga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
38g mandula221 kcal
-
25g törökmogyoró157 kcal
-
1g fenyőmag8 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
8g cukor29 kcal
A tészta öntetéhez
-
15g tojássárgája48 kcal
-
8g nádcukor29 kcal
-
19 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
A díszítéshez
Összesen
693
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
150g mandula885 kcal
-
100g törökmogyoró629 kcal
-
5g fenyőmag30 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
30g cukor116 kcal
A tészta öntetéhez
-
60g tojássárgája193 kcal
-
30g nádcukor114 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A díszítéshez
Összesen
2769
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
13.4g mandula79 kcal
-
8.9g törökmogyoró56 kcal
-
0.4g fenyőmag3 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
-
2.7g cukor10 kcal
A tészta öntetéhez
-
5.4g tojássárgája17 kcal
-
2.7g nádcukor10 kcal
-
1.8g vaníliás cukor7 kcal
-
8.9g habtejszín26 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
A díszítéshez
Összesen
247
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.9 g
Zsír
-
Összesen 47.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 777.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 187 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 165 mg
-
Foszfor 373 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 127.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 131 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 156 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 215 micro
Összesen
693
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67.7 g
Zsír
-
Összesen 191.6 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 115 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 762 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3111.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 748 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 658 mg
-
Foszfor 1494 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 231.9 g
-
Cukor 136 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 511.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 522 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 58 mg
-
C vitamin: 160 mg
-
D vitamin: 154 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 328 micro
-
Kolin: 623 mg
-
Retinol - A vitamin: 497 micro
-
α-karotin 49 micro
-
β-karotin 263 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 861 micro
Összesen
2769
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 278.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 45.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
247
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
0.5 ek fenyőmag
-
3 evőkanál finomliszt
-
3 ek cukor
A tészta öntetéhez
-
3 db tojássárgája
-
3 ek nádcukor
-
1 dl habtejszín
-
1 citromból nyert citromhéj
A díszítéshez
Elkészítés
A tésztához
- A tészta összetevőit (kivéve a vajat) alaposan turmixoljuk össze (lisztszerűnek kell lennie).
- Az elkészült lisztbe gyúrjuk bele a vajat, amíg tészta állagú nem lesz.
- Készítsünk a tésztából egy nagy golyót, és fóliába becsavarva tegyük be a hűtőbe 1/2 órára.
- Eközben a tojás sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük simára.
- Gőz felett verjük tovább a tojássárgáját, közben óvatosan adjuk hozzá a tejszínt.
- Addig keverjük habverővel, amíg krémes állagú nem lesz.
- A tésztát vegyük ki, és 8 kisebb golyót készítsünk belőle.
- A golyókkal béleljük ki a tortácska formákat (1/2 cm vastagságú legyen nagyjából).
- 180 C fokra melegített sütőbe süssük a tésztákat 8 percig.
- Vegyük ki a tésztát, és 2 ek szószt merjünk a közepébe.
- Süssük még 3-4 percig (amíg a szósz nem kezd el karamellizálódni).
- Az elkészült tortácskákat vegyük ki a sütőből, és várjuk meg, míg teljesen kihűlnek.
- Óvatosan vegyük ki a sütőformából a tésztákat, és helyezzük sima felületre.
- A zselatint olvasszuk fel2 evőkanál víz és a 1/2 citrom levében.
- A tetejét díszítsük szeletelt gyümölcsökkel, és kenjük meg a kihűlt, de mégnem dermedt zselatinnal.
- Tegyük a hűtőbe pár órára, hogy a zselatin megszilárduljon.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8551
- Feltöltés dátuma: 2009. május 17.
Ajánló
Kiváló desszert egy könnyű ebéd után.
Receptjellemzők
kga
29 recept
Párizsban mindig megcsodáltam a cukrászdák kirakatában sorakozó gyümölcsös tartlette -ket. Az eperszezon szinte kiabál azért, hogy egy ilyen kis süteményt díszítsek fel a friss gyümölcsökkel. Egy kis böngészést követően, egy francia hölgy weboldalán megtaláltam az eredeti tésztareceptet, amelyet én fenyőmaggal és kesudióval bolondítottam meg. Ügyeljünk rá, hogy a tésztát óvatosan vegyük ki, mert könnyen törik.