r
Nosalty Logó

Gyümölcsös tartlette

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kga
Gyümölcsös tartlette
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tészta öntetéhez

A díszítéshez

Összesen 693 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tészta öntetéhez

A díszítéshez

Összesen 2769 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tészta öntetéhez

A díszítéshez

Összesen 247 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    777.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 693 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.7 g

Zsír

  • Összesen
    191.6 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    762 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3111.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    748 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    658 mg
  • Foszfor
    1494 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.9 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    511.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    522 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    497 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    861 micro
Összesen 2769 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tészta öntetéhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta összetevőit (kivéve a vajat) alaposan turmixoljuk össze (lisztszerűnek kell lennie).
  2. Az elkészült lisztbe gyúrjuk bele a vajat, amíg tészta állagú nem lesz.
  3. Készítsünk a tésztából egy nagy golyót, és fóliába becsavarva tegyük be a hűtőbe 1/2 órára.
  4. Eközben a tojás sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük simára.
  5. Gőz felett verjük tovább a tojássárgáját, közben óvatosan adjuk hozzá a tejszínt.
  6. Addig keverjük habverővel, amíg krémes állagú nem lesz.
  7. A tésztát vegyük ki, és 8 kisebb golyót készítsünk belőle.
  8. A golyókkal béleljük ki a tortácska formákat (1/2 cm vastagságú legyen nagyjából).
  9. 180 C fokra melegített sütőbe süssük a tésztákat 8 percig.
  10. Vegyük ki a tésztát, és 2 ek szószt merjünk a közepébe.
  11. Süssük még 3-4 percig (amíg a szósz nem kezd el karamellizálódni).
  12. Az elkészült tortácskákat vegyük ki a sütőből, és várjuk meg, míg teljesen kihűlnek.
  13. Óvatosan vegyük ki a sütőformából a tésztákat, és helyezzük sima felületre.
  14. A zselatint olvasszuk fel2 evőkanál víz és a 1/2 citrom levében.
  15. A tetejét díszítsük szeletelt gyümölcsökkel, és kenjük meg a kihűlt, de mégnem dermedt zselatinnal.
  16. Tegyük a hűtőbe pár órára, hogy a zselatin megszilárduljon.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8551
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 17.

Ajánló

Kiváló desszert egy könnyű ebéd után.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párizsban mindig megcsodáltam a cukrászdák kirakatában sorakozó gyümölcsös tartlette -ket. Az eperszezon szinte kiabál azért, hogy egy ilyen kis süteményt díszítsek fel a friss gyümölcsökkel. Egy kis böngészést követően, egy francia hölgy weboldalán megtaláltam az eredeti tésztareceptet, amelyet én fenyőmaggal és kesudióval bolondítottam meg.  Ügyeljünk rá, hogy a tésztát óvatosan vegyük ki, mert könnyen törik.

Hozzávalók

A tésztához

A tészta öntetéhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...