r
Nosalty Logó

Gyümölcsös-mascarponés kocka

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Sütőtök89
Gyümölcsös-mascarponés kocka
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémes-gyümölcsös tetőhöz

A csokoládé öntethez

1577
Kalória
38.7g
Fehérje
143.1g
Szénhidrátok
100.6g
Zsír
189.9g
Víz
252.8g
Koleszterin
16.8g
Rost
74.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémes-gyümölcsös tetőhöz

A csokoládé öntethez

Összesen 1577 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémes-gyümölcsös tetőhöz

A csokoládé öntethez

Összesen 12601 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémes-gyümölcsös tetőhöz

A csokoládé öntethez

Összesen 225 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    100.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1650.3 g
  • Cink
    166 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    132 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    646 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.1 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    189.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    94 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 1577 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    309.3 g

Zsír

  • Összesen
    805.2 g
  • Telített zsírsav
    260 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2023 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13202.2 g
  • Cink
    1330 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    2074 mg
  • Vas
    1058 mg
  • Magnézium
    1762 mg
  • Foszfor
    5164 mg
  • Nátrium
    1424 mg
  • Réz
    63 mg
  • Mangán
    55 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1144.4 g
  • Cukor
    599 mg
  • Élelmi rost
    134 mg

Víz

  • Összesen
    1518.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3072 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    324 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    439 micro
  • Kolin:
    1181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2768 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    3322 micro
  • β-crypt
    750 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2172 micro
Összesen 12601 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.9 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 225 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a vajat felolvasztjuk mikróban, összekeverjük a kristálycukorral, a vaníliás cukorral és a csipet sóval.
  2. Beledolgozzuk a tojásokat, majd robotgéppel több részletben a lisztet, a kakaót és a sütőport.
  3. Egy jó nagy, sütőpapírozott tepsibe vagy sütőlapra öntjük, hogy elég lapos legyen (ha túl magas/vastag a tészta, fojtóssá válhat, mert eltolódik a krém-gyümölcs-tészta arány).
  4. Előmelegített sütőben megsütjük, majd félretesszük hűlni.
  5. Míg hűl, elkészítjük a krémet: összekeverjük a mascarponét, a túrót, a 18 dkg porcukrot, a vaníliát, a citromot és a habbá vert tejszínt.
  6. A teljesen kihűlt tésztát tálcára fektetjük, és rásimítjuk a krémet.
  7. Megszórjuk a gyümölcsökkel (a barackot apró darabokra vágva), és fél órára hűtőbe tesszük.
  8. Addig elkészítjük a csokiöntetet: a port a porcukorral egy kis lábasba szórjuk, felöntjük a tejjel, és kézi habverővel folyamatosan kevergetve, 5 perc alatt felfőzzük.
  9. Tálaláskor meglocsoljuk a sütiszeletet a csokival.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x45

Isteni üdítő, mégis tartalmas nyári sütemény. A csokitetőt természetesen tortabevonós módszerrel vagy vajas-kakaós megoldással is lehet csinálni, de én annyira tökéletesnek gondolom a sárga papírtasakost, hogy annál jobbat még nem találtam, mert nem lesz kopogós, hanem jó kis nyúlós, selymes, fényes állaga van napokig, és nincs mű íze sem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!