r
Nosalty Logó

Gombás-darált húsos rakott tészta római tálban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
SzandiSéf
Gombás-darált húsos rakott tészta római tálban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
római tál
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 678 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 5419 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1223.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    570 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3517 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 678 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    338.9 g

Zsír

  • Összesen
    231 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1009 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9785.8 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    609 mg
  • Kálcium
    1699 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    674 mg
  • Foszfor
    4562 mg
  • Nátrium
    2167 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    493.9 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    2232.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1053 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    245 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    115 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1417 micro
  • Kolin:
    1010 mg
  • Retinol - A vitamin:
    919 micro
  • α-karotin
    139 micro
  • β-karotin
    1522 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    28136 micro
  • Lut-zea
    598 micro
Összesen 5419 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    831 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát kicsi olajon félig megdinszteljük, majd rátesszük a zúzott fokhagymát. Egy kicsit megforgatjuk, és mehet rá a kockázott paradicsom, a paprika és a paradicsomszósz. Kb. 6-8 percig dinszteljük tovább, aztán mehet rá a hús.
  2. Kifehérítjük, majd utána jöhetnek a fűszerek (a só és a pirospaprika kivételével csak a fűszerek egyik fele). Fedő alatt pároljuk a húst, és ha már félig készen van, mehet bele a gomba és a ketchup.
  3. Mikor elkészült, beletesszük a fűszerek másik felét, és lepörköljük a húst (lefőzzük róla a vizet, és lepirítjuk picit).
  4. Ha a pörkölés kész, felöntjük hideg vízzel, amit hagyunk felforrni, közben keverünk egy habarást a tejfölből és lisztből, hőkiegyenlítünk (a habaráshoz apránként adagolunk folyamatos keverés mellett 2-3 merőkanálnyi forró levet a húsról), majd besűrítjük vele az ételt.
  5. A végeredmény egy szaftos-gombás darált hús lesz, ezt összekeverjük az előre kifőzött tésztával (amit kicsit keményebbre főzzünk, mert a sütőben még puhulni fog), római tálba helyezzük, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és 150°C-on 1 óra alatt készre sütjük.
  6. Akkor tökéletes, ha a sajt a tetején szépen meg van pirulva.
  7. Aki szereti, a tányéron ketchuppal még nyakon öntheti, úgy jobban csúszik. :)
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 11753
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
SzandiSéf 1 recept

Amikor megkaptam életem első római tálját, azonnal elkezdtem törni a fejem, mit is készíthetnék benne elsőnek. Olyan ételt szerettem volna, ami viszonylag könnyen és gyorsan elkészíthető, amit szinte mindenki szeret, ugyanakkor laktató és picit különleges is. Így esett a választásom a már általam többször elkészített rakott tésztára, persze kicsit azért felturbóztam a korábban elkészítettekhez képest. Elkészíthető jénai tálban vagy egyéb magas falú edényben is. A családnak nagyon bejött. :D 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...