r
Nosalty Logó

Gombás-darált húsos rakott tészta római tálban

SzandiSéf
Gombás-darált húsos rakott tészta római tálban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

678
Kalória
42.4g
Fehérje
61.7g
Szénhidrát
28.9g
Zsír
279.1g
Víz
126.2g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
8.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 678 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 5419 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1223.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    570 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    279.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3517 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 678 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    338.9 g

Zsír

  • Összesen
    231 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1009 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9785.8 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    609 mg
  • Kálcium
    1699 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    674 mg
  • Foszfor
    4562 mg
  • Nátrium
    2167 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    493.9 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    2232.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1053 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    245 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    115 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1417 micro
  • Kolin:
    1010 mg
  • Retinol - A vitamin:
    919 micro
  • α-karotin
    139 micro
  • β-karotin
    1522 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    28136 micro
  • Lut-zea
    598 micro
Összesen 5419 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    831 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 160 kcal

Elkészítés

  1. A vöröshagymát kicsi olajon félig megdinszteljük, majd rátesszük a zúzott fokhagymát. Egy kicsit megforgatjuk, és mehet rá a kockázott paradicsom, a paprika és a paradicsomszósz. Kb. 6-8 percig dinszteljük tovább, aztán mehet rá a hús.
  2. Kifehérítjük, majd utána jöhetnek a fűszerek (a só és a pirospaprika kivételével csak a fűszerek egyik fele). Fedő alatt pároljuk a húst, és ha már félig készen van, mehet bele a gomba és a ketchup.
  3. Mikor elkészült, beletesszük a fűszerek másik felét, és lepörköljük a húst (lefőzzük róla a vizet, és lepirítjuk picit).
  4. Ha a pörkölés kész, felöntjük hideg vízzel, amit hagyunk felforrni, közben keverünk egy habarást a tejfölből és lisztből, hőkiegyenlítünk (a habaráshoz apránként adagolunk folyamatos keverés mellett 2-3 merőkanálnyi forró levet a húsról), majd besűrítjük vele az ételt.
  5. A végeredmény egy szaftos-gombás darált hús lesz, ezt összekeverjük az előre kifőzött tésztával (amit kicsit keményebbre főzzünk, mert a sütőben még puhulni fog), római tálba helyezzük, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és 150°C-on 1 óra alatt készre sütjük.
  6. Akkor tökéletes, ha a sajt a tetején szépen meg van pirulva.
  7. Aki szereti, a tányéron ketchuppal még nyakon öntheti, úgy jobban csúszik. :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Amikor megkaptam életem első római tálját, azonnal elkezdtem törni a fejem, mit is készíthetnék benne elsőnek. Olyan ételt szerettem volna, ami viszonylag könnyen és gyorsan elkészíthető, amit szinte mindenki szeret, ugyanakkor laktató és picit különleges is. Így esett a választásom a már általam többször elkészített rakott tésztára, persze kicsit azért felturbóztam a korábban elkészítettekhez képest. Elkészíthető jénai tálban vagy egyéb magas falú edényben is. A családnak nagyon bejött. :D 

További receptek

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...