Gombás-darált húsos rakott tészta római tálban
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
SzandiSéf
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
római tál
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
63g penne232 kcal
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
63g gomba13 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
13g paradicsom2 kcal
-
13g tv-paprika2 kcal
-
7 kcal
-
6g ketchup6 kcal
-
19g sajt66 kcal
-
41g tejföl82 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
25g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
9 kcal
Összesen
678
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
500g penne1855 kcal
-
1000g darált sertéshús1820 kcal
-
500g gomba107 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
57 kcal
-
45g ketchup45 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
330g tejföl653 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
200g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
71 kcal
Összesen
5419
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
14.8g penne55 kcal
-
29.5g darált sertéshús54 kcal
-
14.8g gomba3 kcal
-
10g vöröshagyma4 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
3g paradicsom1 kcal
-
3g tv-paprika0 kcal
-
2.1g sűrített paradicsom2 kcal
-
1.3g ketchup1 kcal
-
4.4g sajt16 kcal
-
9.7g tejföl19 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
5.9g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
Összesen
160
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.4 g
Zsír
-
Összesen 28.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1223.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 212 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 570 mg
-
Nátrium 271 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 279.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 177 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 190 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 3517 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
678
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 338.9 g
Zsír
-
Összesen 231 g
-
Telített zsírsav 97 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 1009 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9785.8 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 609 mg
-
Kálcium 1699 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 674 mg
-
Foszfor 4562 mg
-
Nátrium 2167 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 493.9 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 2232.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1053 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 136 mg
-
D vitamin: 245 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 115 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1417 micro
-
Kolin: 1010 mg
-
Retinol - A vitamin: 919 micro
-
α-karotin 139 micro
-
β-karotin 1522 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 28136 micro
-
Lut-zea 598 micro
Összesen
5419
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 289.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 831 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
160
kcal
Hozzávalók
-
500 g penne
-
1 kg darált sertéshús
-
500 g gomba
-
2 nagy db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 db paradicsom
-
1 db tv-paprika
-
70 g sűrített paradicsom
-
3 ek ketchup
-
150 g sajt
-
330 ml tejföl
-
2 ek finomliszt
-
200 ml víz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A vöröshagymát kicsi olajon félig megdinszteljük, majd rátesszük a zúzott fokhagymát. Egy kicsit megforgatjuk, és mehet rá a kockázott paradicsom, a paprika és a paradicsomszósz. Kb. 6-8 percig dinszteljük tovább, aztán mehet rá a hús.
- Kifehérítjük, majd utána jöhetnek a fűszerek (a só és a pirospaprika kivételével csak a fűszerek egyik fele). Fedő alatt pároljuk a húst, és ha már félig készen van, mehet bele a gomba és a ketchup.
- Mikor elkészült, beletesszük a fűszerek másik felét, és lepörköljük a húst (lefőzzük róla a vizet, és lepirítjuk picit).
- Ha a pörkölés kész, felöntjük hideg vízzel, amit hagyunk felforrni, közben keverünk egy habarást a tejfölből és lisztből, hőkiegyenlítünk (a habaráshoz apránként adagolunk folyamatos keverés mellett 2-3 merőkanálnyi forró levet a húsról), majd besűrítjük vele az ételt.
- A végeredmény egy szaftos-gombás darált hús lesz, ezt összekeverjük az előre kifőzött tésztával (amit kicsit keményebbre főzzünk, mert a sütőben még puhulni fog), római tálba helyezzük, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és 150°C-on 1 óra alatt készre sütjük.
- Akkor tökéletes, ha a sajt a tetején szépen meg van pirulva.
- Aki szereti, a tányéron ketchuppal még nyakon öntheti, úgy jobban csúszik. :)
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 153
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 29
- Össznézettség: 11753
- Feltöltés dátuma: 2020. január 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
SzandiSéf
1 recept
Amikor megkaptam életem első római tálját, azonnal elkezdtem törni a fejem, mit is készíthetnék benne elsőnek. Olyan ételt szerettem volna, ami viszonylag könnyen és gyorsan elkészíthető, amit szinte mindenki szeret, ugyanakkor laktató és picit különleges is. Így esett a választásom a már általam többször elkészített rakott tésztára, persze kicsit azért felturbóztam a korábban elkészítettekhez képest. Elkészíthető jénai tálban vagy egyéb magas falú edényben is. A családnak nagyon bejött. :D