Galamb becsinált leves
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
karica
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
75g galamb170 kcal
-
21g vöröshagyma8 kcal
-
5g sertészsír42 kcal
-
43g sárgarépa16 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
20g zeller7 kcal
-
23g karalábé4 kcal
-
8g gomba2 kcal
-
13g cukorborsó5 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
0 kcal
-
13g paradicsom2 kcal
-
1 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
6g búzadara22 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
1g só0 kcal
-
375g víz0 kcal
Összesen
312
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
600g galamb1358 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
38g sertészsír338 kcal
-
340g sárgarépa124 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
64g gomba14 kcal
-
100g cukorborsó39 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
12 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
48g búzadara173 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
11g só0 kcal
-
3000g víz0 kcal
Összesen
2495
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
11.6g galamb26 kcal
-
3.3g vöröshagyma1 kcal
-
0.7g sertészsír7 kcal
-
6.6g sárgarépa2 kcal
-
3.5g fehérrépa2 kcal
-
3.1g zeller1 kcal
-
3.5g karalábé1 kcal
-
1.2g gomba0 kcal
-
1.9g cukorborsó1 kcal
-
0.3g finomliszt1 kcal
-
0 kcal
-
1.9g paradicsom0 kcal
-
0 kcal
-
1.1g tojás1 kcal
-
0.9g búzadara3 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.9g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
58.1g víz0 kcal
Összesen
46
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 14.7 g
Zsír
-
Összesen 19.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1030.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 247 mg
-
Nátrium 643 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 548.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 404 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 113 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 1335 micro
-
β-karotin 3562 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 322 micro
-
Lut-zea 544 micro
Összesen
312
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 117.6 g
Zsír
-
Összesen 155.8 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 655 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8242.8 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 598 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 383 mg
-
Foszfor 1978 mg
-
Nátrium 5141 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 158.6 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 4391 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3234 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 342 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 905 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 457 micro
-
Kolin: 271 mg
-
Retinol - A vitamin: 415 micro
-
α-karotin 10681 micro
-
β-karotin 28499 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 2576 micro
-
Lut-zea 4350 micro
Összesen
2495
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 159.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 85 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 207 micro
-
β-karotin 552 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 50 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
46
kcal
Hozzávalók
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
2.5 ek sertészsír
-
2 nagy db sárgarépa
-
1 nagy db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
1 kis db karalábé
-
4 kis db gomba
-
10 dkg cukorborsó
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 db paradicsom
-
1 db tojás
-
1 csokor petrezselyem
-
2 db zellerlevél
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 l víz
Elkészítés
- A kisebb galambokat 4-4 felé vágjuk, és 1 ek zsíron pároljuk.
- Amikor a galambhús kissé megpárolódott, hozzáöntjük a felaprított zölddségféléket (a gombát utoljára), majd tovább pároljuk.
- Felengedjük annyi vízzel, hogy leves sűrűségű legyen. Beletesszük a hagymát, fokhagymát, petrezselyem- és zellerlevelet, a paradicsomot és a csípős paprikát. Ízlés szerint sózzuk. Addig főzzük, amíg a hús kezd elválni a csonttól.
- Amíg fől a leves, elkészítjük a grízgaluskát: Felverjük a tojást, hozzáadjuk a két galamb késsel elkapart máját, kevés nagyon apróra vagdalt petrezselyemlevelet, kis sót, borsot, 1 tk zsírt, s jól kikeverjük. Annyi búzadarát öntünk hozzá, hogy még keverhető legyen. Félretesszük, s hagyjuk, hogy összeálljon.
- Amikor a leves megfőtt, kivesszük belőle a hagymákat, a paradicsomot, az erős paprikát és a petrezselyem- és zeller leveleket.
- 1 ek zsírból, liszttel és őrölt paprikával vékony rántást készítünk, majd hideg vízzel felengedve a leveshez öntjük.
- A galuskákat teáskanállal beleszaggatjuk, készre főzzük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 17772
- Feltöltés dátuma: 2012. december 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
karica
17 recept
Ajándékba kaptam néhány kisebb méretű galambot. Ez lett belőle :) Nem tudom, a galamb mennyibe kerülhet, így nem tudom megírni a bekerülési költséget.