Galamb

A galamb fogyasztása nagy múltra tekint vissza Magyarországon. A rendszerváltástól kezdve felolvadt a magyar galambállomány, így a fogyasztása is visszaszorult és nehezen beszerezhetővé vált. A galamb fogyasztása mindig a jobb módúak kiváltsága volt, ma sincs ez másként, mert meg kell fizetni a különlegességet. A galamb húsából finom levest lehet főzni, lehet sütni vagy rántani. A galambhús rendkívül ízletes és egészséges, valamint fehérjében gazdag. A mediterrán országokban és Ázsiában gyakran fogyasztják.
Bármikor.
Hűtőben.
fehérjetartalom
18.47 g
zsírtartalom
95021.22 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
56.6 g
Foszfor
248 mg
Nátrium
54 mg
Magnézium
22 mg
Kalcium
12 mg
B6 vitamin
0.41 g
Niacin - B3 vitamin
6.046 mg
C vitamin
5.2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.76 mg
fehérje
18.47 g
Zsír
telített zsírsav
8.43 g
egyszeresen telített zsírsav
9.72 g
többszörösen telített zsírsav
3.07 g
koleszterin
95 g
ásványi anyagok
Kalcium
12 mg
Vas
3.54 mg
Magnézium
22 mg
Foszfor
248 mg
Nátrium
54 mg
Cink
2.2 mg
Réz
0.437 mg
Mangán
0.019 mg
Szelén
13.3 µg
szénhidrát
víz
56.6 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.212 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.224 mg
Niacin - B3 vitamin
6.046 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.76 mg
Folát
6 µg
Retinol
73 µg
B12 vitamin
0.4 µg
A vitamin
73 µg
C vitamin
5.2 mg
B6 vitamin
0.41 g
Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.
Kormos LiliSokan úgy gondolják, hogy a papírtörlőkről való lemondás kényelmetlen és higiéniai szempontból aggályos lehet. Pedig a tapasztalatok azt mutatják, hogy ezek a félelmek többnyire alaptalanok – a váltás egyszerűbb, mint hinnénk.
Szabó AnnaA TikTokon terjedt el egy trükk, ami leleplezi a Kinder tojások titkát. Ezzel sajnos a meglepetés élménye is csorbát szenvedhet.
Németh OrsiUgyan már csak hét üzlete maradt, azt is bezárja az egykor népszerű élelmiszerlánc.
Ne hagyjuk, hogy kullancstelep váljon a gyönyörű kertünkből! Most eláruljuk, mely növények azok, amiket kifejezetten szeretnek belakni a kullancsok - inkább kerüljük el őket!
A dagasztás a kelt tészták készítési folyamatának egyik legfontosabb lépése, ugyanis ezalatt erősödik meg a pékáruk jellegzetes szerkezetét adó glutén. Ennek sikeréhez pedig jobb, ha betartunk egy-két fontos szabályt.
Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!