r
Nosalty Logó

Töltött galamb

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Töltött galamb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 959 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1917 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 203 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    65.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1937.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    977 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 959 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.6 g

Zsír

  • Összesen
    131 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3874.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    1282 mg
  • Nátrium
    1954 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    524.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4323 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4323 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 1917 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    457 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    457 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A galambokat előző este belülről sózzuk, borsozzuk; kívülről csak sózzuk. Állni hagyjuk.
  2. Elkészítjük a tölteléket: a beáztatott zsemléket jól kinyomkodjuk, majd az apróra vágott hagymával, a májkrémmel és a fűszerekkel jól elkeverjük.
  3. A galambok testüregébe töltjük a masszát, majd a nyílást bevarrjuk.
  4. Egy tepsibe helyezzük a madárkákat a mellükkel felfelé,és beborítjuk őket a bacon szeletekkel.
  5. Aláöntjük a fehérbort és egy kevés vizet, lefedjük fóliával.
  6. Előmelegített sütőbe helyezzük, és 200 fokon 1 óráig sütjük, majd megfordítjuk.
  7. Leveszük a fóliát és meglocsoljuk az időközben kifolyt ízletes zsírjával.
  8. További 30 percig pirítjuk, és kész.
  9. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 15911
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 10.

Ajánló

Köretnek tört burgonyát ajánlok hozzá, melyet meglocsolunk a saját zsírjával. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Keresztanyámtól kaptam egy pár pucolt galambocskát. Gondoltam nem levest főzök belőlük, hanem inkább sütőben mennek keresztül a metamorfózison.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...