r
Nosalty Logó

Galambleves töltikével

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Galambleves töltikével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A töltiékhez

Összesen 859 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A töltiékhez

Összesen 3432 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A töltiékhez

Összesen 54 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    359 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1699.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    812 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1328.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1696 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    291 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1002 micro
  • α-karotin
    2478 micro
  • β-karotin
    7089 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    11 micro
  • Lut-zea
    1019 micro
Összesen 859 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.8 g

Zsír

  • Összesen
    212.7 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1437 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6798.1 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    894 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    578 mg
  • Foszfor
    3249 mg
  • Nátrium
    1764 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.4 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    5314.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6783 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    403 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    1165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1418 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4007 micro
  • α-karotin
    9913 micro
  • β-karotin
    28358 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    43 micro
  • Lut-zea
    4078 micro
Összesen 3432 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    154 micro
  • β-karotin
    440 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A töltiékhez

Elkészítés

A leveshez

  1. A galambocskákat feltesszük főni kb 3,5 liter vízben. Amint felfőtt, lehabozzuk, ha szükséges.
  2. Ezután rögtön hozzá is adjuk a megtisztított zöldségeket. Fűszerezzük, és lassú tűzön főzzük.
  3. Közben gyorsan összeállítjuk a töltikét. A hagymát apróra vágjuk, és egy kevés zsiradékon megdinszteljük.
  4. A májat aprítjuk, vagy elkaparjuk a vágódeszkán.
  5. A petrezselyem zöldjét szintén apróra vágjuk.
  6. A beáztatott, majd kicsavart kenyeret egy tálba tesszük, hozzádjuk a májat, a petrezzelymet, a tojást, a hagymát és a fűszereket. Jól összekeverjük, még jobb, ha kézzel jól összedolgozzuk.
  7. Follpack-ba tesszük, rúd formára szorosan felcsavarjuk, majd óvatosan beleengedjük a levesbe.
  8. Mire a leves elkészül (kb. 40 perc), a töltike is megfő.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6234
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 23.

Ajánló

Aki szereti a rozmaringot, dobhat a levesbe egy kisebb ágacskát, jól illik a galambhúshoz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

"A konyha ablakában ült három galamb alant a mélység ásított, szemben a mélyzöld pázsiton a hepehupa dombokon egy tingli-tangli nyírfa állt, ezüstös hangon furulyált." (Horgas Béla verse) Na, nem ezeket a galambokat főztem meg! Azok még ma is ott ücsörögnek talán. Az én galambocskáim már előkészítve, megtisztítva kerültek hozzám. Mindenki azt mondja, finom a levese, hát főztem belőle egy jó levest. Ma már ritka madár a tányérunkon a galamb, nekem is újdonság volt, de régen ha beteg volt a családban, gyakran főztek neki galamblevest.

Hozzávalók

A leveshez

A töltiékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...