Galambmáj

Galambmáj

Leírás

Hazánkban korábban komoly hagyománya volt a húshasznú galamb tenyésztésének, illetve a galambból készült ételek fogyasztásának, ma azonban már kevés a tenyésztő és galambhúst is ritkán találni akár a boltokban vagy henteseknél, akár az éttermek étlapján. A galamb húsa rendkívül ízletes, zamatos, fehérjetartama magas, kalóriatartama viszont alacsony, így diétázók is nyugodtan fogyaszthatják. A galambmáj zsenge, ízletes, általában töltelék alapanyagként használják akár galambleves, akár töltött galamb készül, de természetesen ehetjük magában is, például sütve vagy resztelten.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben rövid ideig eltartható, vagy fagyasztóban.

100g Galambmáj

fehérjetartalom

16.92 g

zsírtartalom

345004.118 g

szénhidráttartalom

0.73 g

víztartalom

76.46 g

gramm galambmáj?

Top ásványi anyagok

Foszfor

297 mg

Nátrium

71 mg

Magnézium

19 mg

Vas

8.99 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.853 g

Kolin

194.4 mg

C vitamin

17.9 mg

Niacin - B3 vitamin

9.728 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

16.92 g

Zsír

telített zsírsav

1.563 g

egyszeresen telített zsírsav

1.249 g

többszörösen telített zsírsav

1.306 g

koleszterin

345 g

ásványi anyagok

Kalcium

8 mg

Vas

8.99 mg

Magnézium

19 mg

Foszfor

297 mg

Nátrium

71 mg

Cink

2.67 mg

Réz

0.492 mg

Mangán

0.255 mg

Szelén

54.6 µg

szénhidrát

víz

76.46 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.305 mg

Riboflavin - B2 vitamin

1.778 mg

Niacin - B3 vitamin

9.728 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

6.233 mg

Folát

588 µg

Kolin

194.4 mg

Retinol

3290 µg

Alfa-karotin

11 µg

Béta-karotin

56 µg

Béta-kriptoxantin

11 µg

Likopin

40 µg

E vitamin

0.7 mg

B12 vitamin

16.58 µg

A vitamin

3296 µg

C vitamin

17.9 mg

B6 vitamin

0.853 g

1 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...