Galambmáj
Leírás
Hazánkban korábban komoly hagyománya volt a húshasznú galamb tenyésztésének, illetve a galambból készült ételek fogyasztásának, ma azonban már kevés a tenyésztő és galambhúst is ritkán találni akár a boltokban vagy henteseknél, akár az éttermek étlapján. A galamb húsa rendkívül ízletes, zamatos, fehérjetartama magas, kalóriatartama viszont alacsony, így diétázók is nyugodtan fogyaszthatják. A galambmáj zsenge, ízletes, általában töltelék alapanyagként használják akár galambleves, akár töltött galamb készül, de természetesen ehetjük magában is, például sütve vagy resztelten.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben rövid ideig eltartható, vagy fagyasztóban.
100g Galambmáj
fehérjetartalom
16.92 g
zsírtartalom
345004.118 g
szénhidráttartalom
0.73 g
víztartalom
76.46 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
297 mg
Nátrium
71 mg
Magnézium
19 mg
Vas
8.99 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.853 g
Kolin
194.4 mg
C vitamin
17.9 mg
Niacin - B3 vitamin
9.728 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
16.92 g
Zsír
telített zsírsav
1.563 g
egyszeresen telített zsírsav
1.249 g
többszörösen telített zsírsav
1.306 g
koleszterin
345 g
ásványi anyagok
Kalcium
8 mg
Vas
8.99 mg
Magnézium
19 mg
Foszfor
297 mg
Nátrium
71 mg
Cink
2.67 mg
Réz
0.492 mg
Mangán
0.255 mg
Szelén
54.6 µg
szénhidrát
víz
76.46 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.305 mg
Riboflavin - B2 vitamin
1.778 mg
Niacin - B3 vitamin
9.728 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
6.233 mg
Folát
588 µg
Kolin
194.4 mg
Retinol
3290 µg
Alfa-karotin
11 µg
Béta-karotin
56 µg
Béta-kriptoxantin
11 µg
Likopin
40 µg
E vitamin
0.7 mg
B12 vitamin
16.58 µg
A vitamin
3296 µg
C vitamin
17.9 mg
B6 vitamin
0.853 g