r
Nosalty Logó

Fűszeres sárgaborsópörkölt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
SZ.I.Z.
Fűszeres sárgaborsópörkölt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 563 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 4507 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2054 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    1467 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    679 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    1794 micro
  • Lut-zea
    525 micro
Összesen 563 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.9 g

Zsír

  • Összesen
    88.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16431.7 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    376 mg
  • Kálcium
    616 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    710 mg
  • Foszfor
    2902 mg
  • Nátrium
    11734 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    747.6 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    143 mg

VÍZ

  • Összesen
    796.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    522 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    295 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    882 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1446 micro
  • Kolin:
    947 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    287 micro
  • β-karotin
    5432 micro
  • β-crypt
    261 micro
  • Likopin
    14351 micro
  • Lut-zea
    4202 micro
Összesen 4507 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    833.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    595 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    728 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajon a zsírt felolvasztjuk.
  2. Hozzáadjuk a körömnyi kockákra vágott (kb. 1x1 cm) vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, dinszteljük pár percig, majd megszórjuk az őrölt pirospaprikával.
  3. Aztán jöhetnek a szintén körömnyi kockákra vágott paprikák és paradicsomok.
  4. Beletesszük a sárgaborsót is. (Ezt érdemes beáztatni minimum egy éjszakára, ne kelljen sokáig főzni.)
  5. Felöntjük annyi vízzel, hogy a borsót bőven ellepje, aztán majd ha kell még adunk hozzá, ízlés szerinti sűrűségűre állítjuk be ezzel a végére. De a sárgaborsó egyik szuperjó tulajdonsága, hogy önmagát sűríti, ahogy puhul.
  6. Belekeverjük az összes felsorolt fűszert, ezzel annyit tudunk játszani, hogy nem mindet most egyszerre, hanem a főzés késői szakaszában is, így intenzívebb ízű marad. (Ha egész szegfűborssal dolgoztunk, azt az elején kell beletördelni mind.)
  7. Amikor elértük a kívánt puhaságot és állagot, hőkiegyenlítéssel adjuk hozzá a tejfölt.
  8. Menet közben ki lehet főzni a tésztát.
  9. Ebből tányérra szedünk, rá az elkészült pörköltünk.
  10. Díszítésként kerülhet rá kevés tejföl, őrölt színesbors, rácsipkedett petrezselyemzöld.
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 411
  • Feltöltés dátuma: 2024. március 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fűszeres sárgaborsópörkölt
SZ.I.Z. 10 recept

Létezik zöldborsópörkölt, lencsepörkölt... mondom akkor megalkotok egy sárgaborsó pörköltöt, egy jó fűszeres ízvilággal. Már csak azért is, mert egy kiváló alapanyag, sok mindennel harmonizál az íze, nagyon egészséges, bármikor levehetjük a kamra polcáról és az olcsóbb élelmiszerek közé tartozik. Mint hüvelyes, önmagában is laktató, de ha még egy tetszőleges száraztésztát is kifőzünk hozzá, még inkább.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...