Fűszeres sárgaborsópörkölt
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
SZ.I.Z.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
63g felesborsó228 kcal
-
34g vöröshagyma12 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
-
1 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
3 kcal
-
1 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
-
18 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g bors1 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
-
1g gulyáskrém1 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
1g medvehagyma1 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0 kcal
-
63g tészta232 kcal
Összesen
563
kcal
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
500g felesborsó1820 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
200g zöldpaprika33 kcal
-
12 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
26 kcal
-
11 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
20g leveskocka67 kcal
-
22g só0 kcal
-
2g bors5 kcal
-
10g paprikakrém0 kcal
-
10g gulyáskrém12 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
1g zsálya3 kcal
-
5g medvehagyma7 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
3 kcal
-
500g tészta1855 kcal
Összesen
4507
kcal
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
25.4g felesborsó92 kcal
-
13.7g vöröshagyma5 kcal
-
10.1g zöldpaprika2 kcal
-
2.7g hegyes erős paprika1 kcal
-
10.1g paradicsom2 kcal
-
1.6g sűrített paradicsom1 kcal
-
0.2g fűszerpaprika1 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
1.5g sertészsír14 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
1g leveskocka3 kcal
-
1.1g só0 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
0.5g paprikakrém0 kcal
-
0.5g gulyáskrém1 kcal
-
2g tejföl4 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
0.1g zsálya0 kcal
-
0.3g medvehagyma0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
2.3g petrezselyem1 kcal
-
0.1g négyszínű bors0 kcal
-
25.4g tészta94 kcal
Összesen
229
kcal
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.2 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2054 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 363 mg
-
Nátrium 1467 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 99.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 110 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 181 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 36 micro
-
β-karotin 679 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 1794 micro
-
Lut-zea 525 micro
Összesen
563
kcal
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 193.9 g
Zsír
-
Összesen 88.7 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16431.7 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 376 mg
-
Kálcium 616 mg
-
Vas 47 mg
-
Magnézium 710 mg
-
Foszfor 2902 mg
-
Nátrium 11734 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 747.6 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 143 mg
VÍZ
-
Összesen 796.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 522 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 295 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 882 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 59 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1446 micro
-
Kolin: 947 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 287 micro
-
β-karotin 5432 micro
-
β-crypt 261 micro
-
Likopin 14351 micro
-
Lut-zea 4202 micro
Összesen
4507
kcal
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 833.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 595 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 40.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 276 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 728 micro
-
Lut-zea 213 micro
Összesen
229
kcal
Hozzávalók
-
500 g felesborsó
-
3 db vöröshagyma
-
2 db zöldpaprika
-
2 db paradicsom
-
1 ek fűszerpaprika
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 ek sertészsír
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 ek só
-
1 tk bors
-
2 ek paprikakrém
-
1 ek gulyáskrém
-
2 ek tejföl
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
0.5 teáskanál rozmaring
-
2 teáskanál kapor
-
1 kk zsálya
-
1 csokor petrezselyem
-
1 kk négyszínű bors
Elkészítés
- Az olajon a zsírt felolvasztjuk.
- Hozzáadjuk a körömnyi kockákra vágott (kb. 1x1 cm) vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, dinszteljük pár percig, majd megszórjuk az őrölt pirospaprikával.
- Aztán jöhetnek a szintén körömnyi kockákra vágott paprikák és paradicsomok.
- Beletesszük a sárgaborsót is. (Ezt érdemes beáztatni minimum egy éjszakára, ne kelljen sokáig főzni.)
- Felöntjük annyi vízzel, hogy a borsót bőven ellepje, aztán majd ha kell még adunk hozzá, ízlés szerinti sűrűségűre állítjuk be ezzel a végére. De a sárgaborsó egyik szuperjó tulajdonsága, hogy önmagát sűríti, ahogy puhul.
- Belekeverjük az összes felsorolt fűszert, ezzel annyit tudunk játszani, hogy nem mindet most egyszerre, hanem a főzés késői szakaszában is, így intenzívebb ízű marad. (Ha egész szegfűborssal dolgoztunk, azt az elején kell beletördelni mind.)
- Amikor elértük a kívánt puhaságot és állagot, hőkiegyenlítéssel adjuk hozzá a tejfölt.
- Menet közben ki lehet főzni a tésztát.
- Ebből tányérra szedünk, rá az elkészült pörköltünk.
- Díszítésként kerülhet rá kevés tejföl, őrölt színesbors, rácsipkedett petrezselyemzöld.
- Sütés ideje: 70 perc
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 411
- Feltöltés dátuma: 2024. március 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
SZ.I.Z.
10 recept
Létezik zöldborsópörkölt, lencsepörkölt... mondom akkor megalkotok egy sárgaborsó pörköltöt, egy jó fűszeres ízvilággal. Már csak azért is, mert egy kiváló alapanyag, sok mindennel harmonizál az íze, nagyon egészséges, bármikor levehetjük a kamra polcáról és az olcsóbb élelmiszerek közé tartozik. Mint hüvelyes, önmagában is laktató, de ha még egy tetszőleges száraztésztát is kifőzünk hozzá, még inkább.