r
Nosalty Logó

Flódni

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Flódni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Máktöltelék

Diótöltelék

Almatöltelék

Összesen 1132 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Máktöltelék

Diótöltelék

Almatöltelék

Összesen 13636 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Máktöltelék

Diótöltelék

Almatöltelék

Összesen 314 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    59.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1309.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    510 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.4 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 1132 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    243.1 g

Zsír

  • Összesen
    714.8 g
  • Telített zsírsav
    237 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    150 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    284 g
  • Koleszterin
    1831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15719.4 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    405 mg
  • Kálcium
    6119 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    2056 mg
  • Foszfor
    5867 mg
  • Nátrium
    1108 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1660.4 g
  • Cukor
    808 mg
  • Élelmi rost
    147 mg

VÍZ

  • Összesen
    1387.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2906 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1144 micro
  • Kolin:
    1166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2817 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    932 micro
  • β-crypt
    138 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1558 micro
Összesen 13636 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 314 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Tészta

Máktöltelék

Diótöltelék

Almatöltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet a porcukorral, pici sóval és a vajjal egy tálban elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt is (nem kell felfuttatni), majd a tejet és a tojássárgáját is.
  2. A tésztát gyors mozdulatokkal egyneművé gyúrjuk, majd 4 cipóra osztjuk, és hűtőszekrényben 1-2 órán át pihentetjük. (Ha szemre nem megy a 4 darabra osztás, használjuk nyugodtan a konyhai mérleget, és ne rettenjünk meg az alapanyagok nagy mennyiségétől!) Míg a tészta pihen, elkészítjük a töltelékeket.
  3. Hűtés után elővesszük a tésztát, és egyesével téglalap alakúra kinyújtjuk. 2 db kinyújtott tésztát villával megszurkáljuk, és külön-külön sütőpapírral borított tepsin kb. 200 fokon kb. 10 percig elősütünk. (Ők lesznek majd középen, és nem kockáztatjuk, hogy a gazdag töltelék miatt esetleg nyersek maradjanak.)
  4. A két nyersen maradt tészta közül az egyiket beletesszük a sütőpapírral borított tepsibe, megszurkáljuk, és rákenjük a kihűlt máktölteléket. Ráhelyezzük az egyik elősütött tésztalapot, arra rákenjük a diótölteléket, és beborítjuk a másik elősütött tésztalappal.
  5. Erre a tésztára kerül az almatöltelék. (Egyébként az se baj, ha az almát nem pároljuk, hanem csak nyersen tesszük rá, hiszen úgyis sülni fog.)
  6. Végül az egészet befedjük az utolsó nyers, kinyújtott tésztával, villával megszurkáljuk, az egész tojással lekenjük, és 180 fokos sütőben 40-50 perc alatt készre sütjük.
  7. Csak a teljes kihűlés után szeletelhető szépen!

Máktöltelék

  1. A megadott vízmennyiséget felfőzzük a cukorral, narancs- és citromhéjjal, és a mazsolával.
  2. A töltelék többi részét szárazon alaposan elkeverjük, majd a cukros sziruphoz öntjük, egyet még forralunk rajta, aztán félretesszük hűlni.

Diótöltelék

  1. A diós tölteléket ugyanúgy készítjük el, mint a mákosat.

Almatöltelék

  1. Az almát lereszeljük, a levét kinyomjuk, hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket, majd kevés vajon megpároljuk, és kihűtjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 259
  • Tegnapi nézettség: 1125
  • 7 napos nézettség: 5315
  • Össznézettség: 202861
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 07.

Ajánló

Nem olyan melós, mint amilyennek tűnik, de megéri a fáradságot, mert nagyon finom, és jókora adag, napokig eláll.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Flódni
Tomatotree 262 recept

Jó tömény, laktató édesség, de karácsonykor kihagyhatatlan!

Hozzávalók

Tészta

Máktöltelék

Diótöltelék

Almatöltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...