r
Nosalty Logó

Fetával töltött paradicsomos húsgolyók, burgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Fetával töltött paradicsomos húsgolyók, burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húsgolyókhoz

A burgonyához

A paradicsomos szószhoz

Összesen 816 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húsgolyókhoz

A burgonyához

A paradicsomos szószhoz

Összesen 3264 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húsgolyókhoz

A burgonyához

A paradicsomos szószhoz

Összesen 39 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.3 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2535.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    651 mg
  • Nátrium
    1302 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1737.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    21887 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 816 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    189.2 g

Zsír

  • Összesen
    180.7 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    686 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10142.3 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    1528 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    524 mg
  • Foszfor
    2603 mg
  • Nátrium
    5209 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    6948.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    338 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    813 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1849 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    87549 micro
  • Lut-zea
    594 micro
Összesen 3264 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1089 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 39 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A húsgolyókhoz

A burgonyához

A paradicsomos szószhoz

Elkészítés

A húsgolyókhoz

  1. Amíg a burgonyák főnek, egy száraz zsemlét kockákra vágunk, majd meglocsoljuk egy kevés tejjel és félretesszük.
  2. Egy nagy tálba öntjük a darált húsokat, a felaprított hagymát-fokhagymát, fűszereket és a tojást. A zsemledarabokat jól kinyomkodjuk és húsos keverékhez adjuk.
  3. Egy fakanál segítségével jól elkeverjük a keveréket, majd előkészítjük a felkockázott feta sajtot is.
  4. Bevizezett kézzel lecsípünk a húsos keverékből, majd kilapítjuk és a korong közepére helyezünk egy feta sajt kockát. Óvatosan becsomagoljuk, majd golyót formálunk belőle. Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a golyókat és 200 fokon 20-25 percig sütjük.
  5. Vissza a krumplihoz.

A burgonyához

  1. A burgonyákat sós vízben félpuhára főzzük. Közben elkészítjük a húsgolyókat.
  2. A félig megfőtt krumplikat cikkekre vágjuk majd egy tálba helyezzük.
  3. Meglocsoljuk egy kevés olajjal, majd a fűszerekkel, jól összekeverjük és egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a cikkeket és mehetnek a golyók mellé 20-25 percre.

A paradicsomos szószhoz

  1. Egy nagyobb méretű serpenyőben olajat hevítünk, majd a felaprított vöröshagymát megdinszteljük. Mellé dobjuk a felaprított fokhagymát is, és további 1-2 percig kavarjuk.
  2. A passzírozott, majd a paradicsomlével folytatjuk a sort, végül fűszerezzük.
  3. kb. 10 percig főzzük a paradicsomos alapot, majd beledobjuk a megsült húsgolyókat is.
  4. Jól átforgatjuk, majd a sült krumplival tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4330
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A paradicsomos húsgolyót mindenki ismeri, de fetával töltve és ropogós krumplival tálalva még biztos nem kóstoltátok! Mi imádjuk! :) 

Hozzávalók

A húsgolyókhoz

A burgonyához

A paradicsomos szószhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...