r
Nosalty Logó

Fehércsoki-glazúrral csurgatott málnás ricottatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Habzsoló
Fehércsoki-glazúrral csurgatott málnás ricottatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához:

A krémhez:

A tükörglazúrhoz:

Az összeállításhoz:

Összesen 701 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához:

A krémhez:

A tükörglazúrhoz:

Az összeállításhoz:

Összesen 6989 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához:

A krémhez:

A tükörglazúrhoz:

Az összeállításhoz:

Összesen 302 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 701 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.3 g

Zsír

  • Összesen
    304.3 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    996 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6724.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    2188 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    2442 mg
  • Nátrium
    1476 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    989.9 g
  • Cukor
    737 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    742.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1323 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    208 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    680 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1297 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1001 micro
Összesen 6989 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

A piskótához:

A krémhez:

A tükörglazúrhoz:

Az összeállításhoz:

Elkészítés

A piskótához:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és előkészítünk egy 20 cm-es tortaformát (sütőpapírt teszünk az aljára). A tojásfehérjéből kemény habot verünk 64 g cukorral, majd félretesszük. A sárgáját alaposan kikeverjük a maradék, 160 g cukorral. A száraz alapanyagokat (liszt, sütőpor, kakaópor) összekeverjük, majd a tojássárgájához szitáljuk.
  2. Végül a tojásfehérjehabot két részletben a tésztához forgatjuk, majd a tortaformába öntjük, és mehet is a sütőbe kb. 35-40 percre. Érdemes 30 perc után megnézni a piskótát, és ha szükséges, letakarni, vagy egy fakanállal megtámasztani a sütőnk ajtaját.
  3. Miután kivettük a piskótát a sütőből és hagytuk kb. 10 percet hűlni, levesszük róla a tortaformát. Teljesen kihűtjük.
  4. Amikor már a piskóta kihűlt, elkezdhetjük a krémet. A ricottát és 0,6 dl habtejszínt ízlés szerint porcukorral ízesítjük (kb. 9 evőkanál), majd robotgéppel elkezdjük keverni, és 1 perc után hozzáadjuk a málna háromnegyedét (kb. 9 dkg). A maradék habtejszínt (2 dl) elkezdjük felverni, majd hozzáadjuk a zselatinfixet, és még egy percig verjük (nem kell sokáig, éppen hogy elkeverjük a zselatint, és lágy habot kapunk). A tejszínt végül óvatosan a ricottakrémhez keverjük.
  5. Összeállítás: A tortát háromfelé vágjuk, és az alsó lapot visszahelyezzük a megtisztított tortaformába. Ezt megkenjük nutellával, majd elhelyezzük rajta a maradék málnaszemeket. Erre jön a következő lap. A ricottakrémet ráhalmozzuk, egészen a tortakarima tetejéig, és szépen egyenesre kenjük. Ez fontos, így lesz szép a tükörglazúr a tetején. A harmadik lapot nem használom fel ennél a tortánál, érdemes lefagyasztani, hogy a későbbiekben sütinyalókát vagy egyéb aprósütit készítsünk belőle. A tortát mélyhűtőbe helyezzük minimum 2-3 órára.
  6. Tükörglazúr elkészítése: Amint letelt a minimum idő, és a tortánk szépen megfagyott, elkezdhetjük a fehércsokoládés-tükörglazúrt. A lapzselatint egyenként hideg vízbe áztatjuk. Egy hőálló tálba összetördeljük a csokoládét (érdemes minél kisebb darabokra vágni), és hozzáadjuk a sűrített tejet. A lapzselatint a csomagoláson megadott idő leteltével kinyomkodjuk, és szintén a csokis keverékhez adjuk.
  7. A vizet, a cukrot és a kukorica- vagy glükózszirupot felforraljuk, és rögtön ráöntjük a fehércsokis-keverékre. Elkezdjük összekeverni, majd hozzáadjuk az ételfestéket is, és érdemes végül botmixer segítségével összeállítani a glazúrt. Fontos, hogy alacsony fokozatot válasszunk, mert különben sok buborék keletkezik a mázban.
  8. Amikor a csokoládé teljesen feloldódott és homogén masszát kaptunk, átszűrjük. Ekkorra már kellőképpen lehűlt (45-50 fok), így használhatjuk is a torta borításához.
  9. A mélyhűtőből kivéve óvatosan levesszük a tortaformát a tortánkról. A tükörglazúrt a torta közepéről indulva, körkörösen csurgatni kezdjük egészen a torta pereméig. Vigyázzunk mert a máz gyorsan dermed, könnyen egyenetlenné válhat a felülete. Tetszőlegesen díszíthetjük, csurgathatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1184
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Habzsoló 1 recept

Ez a torta a Pirossüti-receptversenyre készült. A málnát és a piros glazúrt a finom kakaós piskóta és a könnyed ricottakrém fogja közre. 

Hozzávalók

A piskótához:

A krémhez:

A tükörglazúrhoz:

Az összeállításhoz:

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...