r
Nosalty Logó

Fehércsoki-glazúrral csurgatott málnás ricottatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Habzsoló
Fehércsoki-glazúrral csurgatott málnás ricottatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához:

A krémhez:

A tükörglazúrhoz:

Az összeállításhoz:

Összesen 701 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához:

A krémhez:

A tükörglazúrhoz:

Az összeállításhoz:

Összesen 6989 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához:

A krémhez:

A tükörglazúrhoz:

Az összeállításhoz:

Összesen 302 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 701 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.3 g

Zsír

  • Összesen
    304.3 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    996 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6724.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    2188 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    2442 mg
  • Nátrium
    1476 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    989.9 g
  • Cukor
    737 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    742.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1323 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    208 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    680 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1297 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1001 micro
Összesen 6989 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

A piskótához:

A krémhez:

A tükörglazúrhoz:

Az összeállításhoz:

Elkészítés

A piskótához:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és előkészítünk egy 20 cm-es tortaformát (sütőpapírt teszünk az aljára). A tojásfehérjéből kemény habot verünk 64 g cukorral, majd félretesszük. A sárgáját alaposan kikeverjük a maradék, 160 g cukorral. A száraz alapanyagokat (liszt, sütőpor, kakaópor) összekeverjük, majd a tojássárgájához szitáljuk.
  2. Végül a tojásfehérjehabot két részletben a tésztához forgatjuk, majd a tortaformába öntjük, és mehet is a sütőbe kb. 35-40 percre. Érdemes 30 perc után megnézni a piskótát, és ha szükséges, letakarni, vagy egy fakanállal megtámasztani a sütőnk ajtaját.
  3. Miután kivettük a piskótát a sütőből és hagytuk kb. 10 percet hűlni, levesszük róla a tortaformát. Teljesen kihűtjük.
  4. Amikor már a piskóta kihűlt, elkezdhetjük a krémet. A ricottát és 0,6 dl habtejszínt ízlés szerint porcukorral ízesítjük (kb. 9 evőkanál), majd robotgéppel elkezdjük keverni, és 1 perc után hozzáadjuk a málna háromnegyedét (kb. 9 dkg). A maradék habtejszínt (2 dl) elkezdjük felverni, majd hozzáadjuk a zselatinfixet, és még egy percig verjük (nem kell sokáig, éppen hogy elkeverjük a zselatint, és lágy habot kapunk). A tejszínt végül óvatosan a ricottakrémhez keverjük.
  5. Összeállítás: A tortát háromfelé vágjuk, és az alsó lapot visszahelyezzük a megtisztított tortaformába. Ezt megkenjük nutellával, majd elhelyezzük rajta a maradék málnaszemeket. Erre jön a következő lap. A ricottakrémet ráhalmozzuk, egészen a tortakarima tetejéig, és szépen egyenesre kenjük. Ez fontos, így lesz szép a tükörglazúr a tetején. A harmadik lapot nem használom fel ennél a tortánál, érdemes lefagyasztani, hogy a későbbiekben sütinyalókát vagy egyéb aprósütit készítsünk belőle. A tortát mélyhűtőbe helyezzük minimum 2-3 órára.
  6. Tükörglazúr elkészítése: Amint letelt a minimum idő, és a tortánk szépen megfagyott, elkezdhetjük a fehércsokoládés-tükörglazúrt. A lapzselatint egyenként hideg vízbe áztatjuk. Egy hőálló tálba összetördeljük a csokoládét (érdemes minél kisebb darabokra vágni), és hozzáadjuk a sűrített tejet. A lapzselatint a csomagoláson megadott idő leteltével kinyomkodjuk, és szintén a csokis keverékhez adjuk.
  7. A vizet, a cukrot és a kukorica- vagy glükózszirupot felforraljuk, és rögtön ráöntjük a fehércsokis-keverékre. Elkezdjük összekeverni, majd hozzáadjuk az ételfestéket is, és érdemes végül botmixer segítségével összeállítani a glazúrt. Fontos, hogy alacsony fokozatot válasszunk, mert különben sok buborék keletkezik a mázban.
  8. Amikor a csokoládé teljesen feloldódott és homogén masszát kaptunk, átszűrjük. Ekkorra már kellőképpen lehűlt (45-50 fok), így használhatjuk is a torta borításához.
  9. A mélyhűtőből kivéve óvatosan levesszük a tortaformát a tortánkról. A tükörglazúrt a torta közepéről indulva, körkörösen csurgatni kezdjük egészen a torta pereméig. Vigyázzunk mert a máz gyorsan dermed, könnyen egyenetlenné válhat a felülete. Tetszőlegesen díszíthetjük, csurgathatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1176
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Habzsoló 1 recept

Ez a torta a Pirossüti-receptversenyre készült. A málnát és a piros glazúrt a finom kakaós piskóta és a könnyed ricottakrém fogja közre. 

Hozzávalók

A piskótához:

A krémhez:

A tükörglazúrhoz:

Az összeállításhoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...