r
Nosalty Logó

Fasírt zöldségágyon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Helga1
Fasírt zöldségágyon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Fasírt

Zöldségágy

Összesen 849 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Fasírt

Zöldségágy

Összesen 5091 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Fasírt

Zöldségágy

Összesen 151 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.7 g

Zsír

  • Összesen
    60.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1867 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    1082 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    470 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1754 micro
  • β-karotin
    4616 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    595 micro
Összesen 849 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    298.3 g

Zsír

  • Összesen
    362.6 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    853 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11201.9 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    699 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    474 mg
  • Foszfor
    3246 mg
  • Nátrium
    6490 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.1 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    2263.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2821 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    275 micro
  • K vitamin:
    915 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    479 micro
  • Kolin:
    889 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    10522 micro
  • β-karotin
    27693 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    3569 micro
Összesen 5091 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    310 micro
  • β-karotin
    815 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

Fasírt

Zöldségágy

Elkészítés

Fasírt

  1. Az apróra vágott hagymát zsiradékon megdinszteljük, hozzáadjuk a szeletelt gombákat, addig pároljuk, míg el nem fő a leve. Kihűtjük.
  2. A sajtot kb. 1x1-es kockákra, a petrezselymet apróra vágjuk.
  3. A szalonna kivételével a darált húst a hozzávalókkal jól összekeverjük (gyúrjuk).
  4. A masszát a kizsírozott tepsi közepébe öntjük és formázzuk.
  5. A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, és kissé fedésben ráhelyezzük a fasírtra.

Zöldségágy

  1. A hagymát vékony gerezdekre, a zöldségeket karikákra, szeletekre vágjuk, és elosztjuk a hús két oldalára.
  2. Ráhelyezzük a rozmaringot (vagy megszórjuk szárítottal), sózzuk, borsozzuk, végül felöntjük a vízzel.
  3. Behelyezzük az előmelegített sütőbe, és 170 fokon 70 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26x36x6
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8215
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már nagyon régen tettem fel receptet, de ez az étel annyira jól sikerült, hogy gondoltam, megosztom Veletek is.

Hozzávalók

Fasírt

Zöldségágy

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...