Ezeregyéjszaka-torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Happyfrydays
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 29% Zsír
A piskóta
-
14g finomliszt50 kcal
-
11g mandula66 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
83 kcal
-
21g joghurt13 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
8g pisztácia43 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
10g fügelekvár28 kcal
A krém
-
50g mascarpone202 kcal
-
13g habtejszín37 kcal
-
9g porcukor34 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
5g citromlé1 kcal
Összesen
651
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 29% Zsír
A piskóta
-
110g finomliszt400 kcal
-
90g mandula531 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
75g napraforgó olaj663 kcal
-
170g joghurt104 kcal
-
10g sütőpor5 kcal
-
60g pisztácia343 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
80g fügelekvár222 kcal
A krém
-
400g mascarpone1616 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
70g porcukor271 kcal
-
7g zselatin24 kcal
-
0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g citromlé9 kcal
Összesen
5202
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 29% Zsír
A piskóta
-
7.4g finomliszt27 kcal
-
6.1g mandula36 kcal
-
7.4g tojás9 kcal
-
10.1g cukor39 kcal
-
5.1g napraforgó olaj45 kcal
-
11.5g joghurt7 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
4.1g pisztácia23 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
5.4g fügelekvár15 kcal
A krém
-
27.1g mascarpone109 kcal
-
6.8g habtejszín20 kcal
-
4.7g porcukor18 kcal
-
0.5g zselatin2 kcal
-
0 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
2.7g citromlé1 kcal
Összesen
351
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 45.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 652.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 282 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.3 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 46.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 151 micro
Összesen
651
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 97.8 g
Zsír
-
Összesen 360.6 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 50 g
-
Koleszterin 493 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5221.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 1387 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 380 mg
-
Foszfor 2258 mg
-
Nátrium 1090 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 410.5 g
-
Cukor 280 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 371.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 488 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 56 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 106 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 182 micro
-
Kolin: 439 mg
-
Retinol - A vitamin: 475 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 168 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1211 micro
Összesen
5202
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 24.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 353.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.8 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
351
kcal
Hozzávalók
A piskóta
-
110 g finomliszt
-
150 g cukor
-
75 g napraforgó olaj
-
170 g joghurt
-
10 g sütőpor
A krém
-
400 g mascarpone
-
100 g habtejszín
-
70 g porcukor
-
7 g zselatin
-
12 teáskanál narancsvirágvíz
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 citromból nyert citromlé
Elkészítés
A piskóta
- A lisztet, mandulát, sütőport, pisztáciát és a fűszereket öntsük egy keverőtálba, és keverjük őket össze.
- A két tojást a cukorral és egy pici sóval verjük fel jó alaposan. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat, majd a joghurtot és az olajat is. Keverjük addig, amíg egy homogén tésztát nem kapunk.
- Egy 18 cm átmérőjű tortaformát vajazzunk ki, majd a tésztánk felét adagoljuk bele (ha van még egy formánk, akkor a másik felét öntsük abba), és előmelegített sütőben 30-35 percig süssük 175 C-on. Amikor a piskóta kész, a formába tegyük a maradék masszát, és süssük ugyanúgy.
A krém
- A mascarponét, a tejszínt és a porcukrot egy mixerrel alacsony fokozaton kezdjük el felverni. Közben folyamatosan öntsük hozzá a narancsvirágvizet. Érdemes közben kóstolgatni a krémet, hogy az ízlésünknek megfelelő aromát kapjunk, lehet kevesebb, lehet több kell. Adjuk hozzá a citrom levét és héját is, majd mikor egy szép kemény krémet kaptunk, adjuk hozzá az előkészített zselatint (adjunk hozzá annyi vizet, amennyi ellepi, és melegítsük fel, de ne túl forróra), és alaposan keverjük a krémbe. Tegyük hűtőbe legalább fél órára.
- Amikor a két piskótánk megsült és kihűlt, tegyük vissza az egyik lapot a tortaformába. Kenjük be fügelekvárral, és a krém kicsivel kevesebb, mint a felét oszlassuk el a piskótán, majd jöhet a következő lap. Járjunk el hasonlóképp ennél is. A tetejére tegyünk krémet, hagyjunk annyit, amivel később körbe tudjuk vonni a tortát.
- Díszítésképpen a torta tetejére pisztáciát, egész kardamomot és virágszirmokat (kék mályva, rózsa, narancsvirág) szórtam, még fügével díszítettem, amit egy kevés, ehető aranyporral hintettem meg.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 18
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 202
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 24
- Össznézettség: 25766
- Feltöltés dátuma: 2017. június 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Happyfrydays
6 recept
Már régóta szerettem volna kipróbálni a narancsvirágot, aztán eszembe jutott Seherezádé... :)