r
Nosalty Logó

Ezeregyéjszaka-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Happyfrydays
Ezeregyéjszaka-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A piskóta

A krém

Összesen 651 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A piskóta

A krém

Összesen 5202 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A piskóta

A krém

Összesen 351 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    652.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 651 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.8 g

Zsír

  • Összesen
    360.6 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    493 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5221.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    1387 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    380 mg
  • Foszfor
    2258 mg
  • Nátrium
    1090 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.5 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    488 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    475 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1211 micro
Összesen 5202 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 351 kcal

Hozzávalók

A piskóta

A krém

Elkészítés

A piskóta

  1. A lisztet, mandulát, sütőport, pisztáciát és a fűszereket öntsük egy keverőtálba, és keverjük őket össze.
  2. A két tojást a cukorral és egy pici sóval verjük fel jó alaposan. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat, majd a joghurtot és az olajat is. Keverjük addig, amíg egy homogén tésztát nem kapunk.
  3. Egy 18 cm átmérőjű tortaformát vajazzunk ki, majd a tésztánk felét adagoljuk bele (ha van még egy formánk, akkor a másik felét öntsük abba), és előmelegített sütőben 30-35 percig süssük 175 C-on. Amikor a piskóta kész, a formába tegyük a maradék masszát, és süssük ugyanúgy.

A krém

  1. A mascarponét, a tejszínt és a porcukrot egy mixerrel alacsony fokozaton kezdjük el felverni. Közben folyamatosan öntsük hozzá a narancsvirágvizet. Érdemes közben kóstolgatni a krémet, hogy az ízlésünknek megfelelő aromát kapjunk, lehet kevesebb, lehet több kell. Adjuk hozzá a citrom levét és héját is, majd mikor egy szép kemény krémet kaptunk, adjuk hozzá az előkészített zselatint (adjunk hozzá annyi vizet, amennyi ellepi, és melegítsük fel, de ne túl forróra), és alaposan keverjük a krémbe. Tegyük hűtőbe legalább fél órára.
  2. Amikor a két piskótánk megsült és kihűlt, tegyük vissza az egyik lapot a tortaformába. Kenjük be fügelekvárral, és a krém kicsivel kevesebb, mint a felét oszlassuk el a piskótán, majd jöhet a következő lap. Járjunk el hasonlóképp ennél is. A tetejére tegyünk krémet, hagyjunk annyit, amivel később körbe tudjuk vonni a tortát.
  3. Díszítésképpen a torta tetejére pisztáciát, egész kardamomot és virágszirmokat (kék mályva, rózsa, narancsvirág) szórtam, még fügével díszítettem, amit egy kevés, ehető aranyporral hintettem meg.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 204
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 25871
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Happyfrydays 6 recept

Már régóta szerettem volna kipróbálni a narancsvirágot, aztán eszembe jutott Seherezádé... :)

Hozzávalók

A piskóta

A krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...