r
Nosalty Logó

Esterházy rostélyos Metro konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Metro
Esterházy rostélyos Metro konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A húshoz

A szószhoz

Összesen 1099 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A húshoz

A szószhoz

Összesen 4397 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A húshoz

A szószhoz

Összesen 218 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    95.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    991.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    315.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4443 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 1099 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    98.8 g

Zsír

  • Összesen
    382.2 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    164 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    496 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3967.4 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    537 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    1496 mg
  • Nátrium
    1512 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1263.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2003 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    458 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17771 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    580 micro
Összesen 4397 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    368 micro
  • β-karotin
    881 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 218 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A húshoz

A szószhoz

Elkészítés

A húshoz

  1. Az olajból, ecetből és babérlevélből pácot készítünk, és a marhahús szeleteket 2-3 napig benne érleljük a hűtőben.
  2. A zsírt felforrósítjuk, és a hússzeleteket pár perc alatt elősütjük bennük.

A szószhoz

  1. A hagymát apróra vágjuk, a répákat és a zellert szintén.
  2. A hús visszamaradt zsírján megpároljuk a zöldségeket, majd sózzuk, borsozzuk, kevés vízzel és a borral felöntjük. ha majdnem puha, félretesszük.
  3. A hússzeletek mehetnek is vissza a serpenyőbe, hozzáadjuk a citromhéjat, a babérleveleket, az apróra vágott kapribogyót és a mustárt. Fedő alatt puhára pároljuk a húst, közben néha ránézünk, és ha szükséges, pótoljuk a vizet.
  4. Ha a hús puhulni kezd, kivesszük a babérlevelet, és visszatesszük a zöldségeket.
  5. A liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk a levét, belenyomjuk a citromlevet, végül kevés cukorral ízesítjük. Apróra vágott petrezselyemmel, spagettivel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6431
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy régi klasszikus a vasárnapi vagy ünnepi asztalra.   Még több ízletes hozzávalót itt találsz!

Hozzávalók

A húshoz

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...