r
Nosalty Logó

Enchiladas De Pollo y Salsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Geleva
Enchiladas De Pollo y Salsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A kukorica salsához

A tortillához

A tetejére

Összesen 745 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A kukorica salsához

A tortillához

A tetejére

Összesen 4477 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A kukorica salsához

A tortillához

A tetejére

Összesen 139 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1582 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    693 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    138 micro
  • β-karotin
    1589 micro
  • β-crypt
    357 micro
  • Likopin
    3002 micro
  • Lut-zea
    460 micro
Összesen 745 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    232.3 g

Zsír

  • Összesen
    175.3 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    671 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9492.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    316 mg
  • Kálcium
    1568 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    535 mg
  • Foszfor
    2878 mg
  • Nátrium
    4158 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    497.1 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    2185.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1779 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    612 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    628 micro
  • Kolin:
    636 mg
  • Retinol - A vitamin:
    859 micro
  • α-karotin
    826 micro
  • β-karotin
    9536 micro
  • β-crypt
    2140 micro
  • Likopin
    18011 micro
  • Lut-zea
    2762 micro
Összesen 4477 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    560 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A kukorica salsához

A tortillához

A tetejére

Elkészítés

A húshoz

  1. Ahúst keskeny 4-5 cm csíkokra vágjuk, befűszerezzük éshűtőbe tesszük pácolódni.
  2. A paradicsomot, paprikákatcikkekre vagy karikákra vágjuk, és kevés olívaolajon roppanósra sütjük.
  3. Hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát és rövid ideig pároljuk együtt.
  4. A tűzről levéve turmixoljuk, de maradjon kicsit darabos. Fűszerezzük a többi hozzávalóval; só, bors, aprított koriander, citromlé. Hagyjuk állni.
  5. A húst 1 evőkanál olajon hirtelen megpirítjuk, puhára pároljuk.
  6. A kukoricát megpároljuk a vajon, majd a salsa kb. felével átforraljuk. A többi a tálaláshoz lesz kiváló.
  7. Ezt a szószt hozzákeverjük a megpirított húscsíkokhoz, tortillába töltjük, feltekerjük. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  8. Grillezett vöröskáposztával, rizzsel,salsával, babpürével, fokhagymás tejföllel tálaljuk.
  9. A búzalisztes puha tortillát a következőképp készítjük el:
  10. A víz kivételével mindent összekeverünk egy tálban és annyi vizet adunk hozzá, hogy dagasztva lágy ruganyos tésztát kapjunk. Letakarva pihentetjük 10 percet, majd átgyúrjuk és 12 egyenlő részre osztjuk. Kis gombócokat formázunk belőlük, konyharuha alatt pihentetjük 20- 30 percet.
  11. Lapos, kör alakúra nyújtjuk (1-2 mm, kb. 25 cm), közepesre forrósított száraz serpenyőbe egyenként kisütjük. oldalanként kb. 1 perc. Amikor kezd hólyagosodni, akkor fordítsuk meg.
  12. Minden kisült darab után takarjuk le alufóliával, hogy ne száradjon ki.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 167
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 17232
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 07.

Ajánló

Mindenkinek, aki szereti a mexikói konyhát csak ajánlani tudom. Lehet bolti salsával is készíteni, ha valaki nem akar ennyi időt ráfordítani. A babpürét a másik receptemnél fogom leírni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Családi ünnepeken egy mexikói étteremben szoktunk vacsorázni. Mindenki nagyon szereti, - a férjem kivételével - de itt ő is megtalálja a maga steak-jét. A fiatalok leggyakrabban ezt rendelik, megpróbáltam az ízekre hagyatkozva elkészíteni, ez lett belőle. Azt mondják sokkal finomabbra sikerült, az áráról nem is beszélve!:) Na jó...az étterem hangulatát nem tudtam idevarázsolni, de Tequila is volt.:)

Hozzávalók

A húshoz

A kukorica salsához

A tortillához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...